שאלה לדיון בנושא ביטוח אביזרים בבית

שאלה לדיון בנושא ביטוח אביזרים בבית

איבזור ברכב נכה מבוטח יחסית יחד עם הרכב וביטוח לאומי משלם על הכל בקצבת בניידות, איבזור שאנו מקבלים לשימושינו ממשרד הבריאות כמו: כיסא גלגלים רגיל או ממונע, מיטה,מנופים זהו ציוד יקר מאד, מדובר בעשרות אלפי שקלים, האם אנחנו חייבים לבטח בביטוח הבית נגד שרפה או גנבה? איך מתיחס מ. הבריאות לנושא זה? עלות ביטוח הבית מתייקרת משמעותית אצל נכה שבביתו איבזור רב ויקר מאד,יכול בקלות לעבור את המאה ויותר אלף, מקצבה אין ממה לשלם על ציוד מושעל אך נמצא באחריותינו, קיים גם ציוד מקופות חולים, כמו מכשירי הנשמה שונים שעלותו רב,מי אחראי עליו במקרה גנבה או שרפה בבית, עם ניקח הכל יחד, מה עושים? בואו נחשוב יחד מה עושים. תודה מרים

מרים קרן

מי שאחראי הוא בעל הנכס. לדעתי צריך לבטח את תכולת הדירה + צד ג´ לא בגלל שאנחנו עשירים אלא שלא תהיה לנו אפשרות לרכוש חדש במקרה של גניבה, שבר, שריפה, אחר. רעיון מצויין, צריך לבקש מהמל"ל השתתפות בביטוח על האיבזור היקר. כדי שלא נשאר בלי
אני מאישית מבטחת במכוניתי גם את הכסא הממונע וגם את הרגיל. לעיתים שניהם במכונית. במחיר שגובים עבור שימוש במכונות הנשמה בלוני חמצן ועוד, חלק מהעלות היא ביטוח. תסתכלי בשורות הקטנות. חומר למחשבה.

ריטהלה

New member
אתילה אכן גם אני כמוך

ביטחתי בביטוח הרכב את הכסא הממונע שלי. דבר שהוא מאד מומלץ למרות שהוא מייקר מאד את הביטוח. אבל לצורך כך יש את קיצבת הניידות. לגבי בית, האם אין איבזור הקיים בבית, נכלל בביטוח בית רגיל בסעיף תכולת הבית?

שלמה.ל

New member
ביטוח כסאות

עם ביטחתם את הכסא החשמלי ברכב והיתה פריצה לבית והכסא נגנב או חלילה נשרף מכל סיבה שהיא או כל ציוד אחר הוא לא מבוטח. הביטוח תופס רק במקרה של פריצה לרכב או גניבת הרכב.

ריטהלה

New member
שלמה לאחר בירור נאמר לי

שהביטוח לכסא ברכב כולל גם תאונות. לא רק שריפה וגניבה. אך שאלתי אם ביטוח שנעשה לבית ולכל תכולתו תופס גם כסא ממונע אשר נמצא בבית.

שלמה.ל

New member
ריטלה

אכן את צודקת וכמו שכתבתי קודם כל מה שנמצא ברכב ומבוטח באופן מיוחד ברכב כמו כסא ,מתקן הרמה, אביזרי נהיגה נחשבים כחלק אינטגרלי מהרכב לכל מקרה תביעת ביטוח. לגבי הבית הדבר שונה , בדרך כלל הביטוח שולח שמאי הביתה להארכת תכולה ועם מוסיפים את כל הפריטים בשמאות אז הם נחשבים לצורכי ביטוח. במידה ולא ,יכול להווצר מצב הנקרא בחברת הביטוח תת ביטוח ואז מתחילות הבעיות.

alonpaz

New member
למה צריך לבטח כיסא כשכל הזמן הוא...

איתך. אם אתה נוסע אי מי שיגנוב ואם אתה יוצא מהרכב הוא חלק ממך - אני לא ביטחתי אותו. האם אני טועה ויש לך עוד הסבר לצורך בביטוח.

שלמה.ל

New member
לאלון פז

א. יש אנשים המחזיקים שני כסאות. ב. לא כולם יוצאים עם כסא ממונע ברכב פרטי אלא רק בוואן. ג. יש אנשים שיכולים לנוע עצמאית או עם קביים מרחק קצר מהרכב עד הבית ואז משאירים את הכסא ברכב. בפורום מטה המאבק פורסם לא מזמן ע"י שמעון ווקס על גנבת ריכבו עם כסא הגלגלים שלא היה מבוטח ברכב.

לסיכום -ביטוח - לטובת כולם,

לדעתי חייבים לבטח גם כחלק מתחולת הדירה וגם כחלק בלתי נפרד מהרכב. את הכסא הממונע שלי שמחירו יקר כי הוא מתקפל, אני מבטחת גם בשם היצרן והדגם , כסא בתמורת כסא. שמעתי על מכוניות של בעלי תג שנגנבו. מי שמחפש כסף ל- ס... לא עושה חשבון לאף אחד. לדעתי צריך להעלות הנושא בפני המל"ל שיסייע בהפחתת תשלום עבור הביטוח מול חברות הביטוח כך שכולנו נהיה מכוסים. הביטוח יהווה חלק אינטגראלי מקצבת הניידות - ביטוח חובה לכיסאות גלגלים ואביזרים מיוחדים יקרים. מה דעתכם ?

ריטהלה

New member
אתי את צודקת בהחלט

כאשר שמעתי את הסכום שחוייבתי עבור תוספת הכסא לביטוח הרכב כמעט נפלתי מהכסא מתדהמה. המל"ל חייב לקחת את זה בחשבון קיצבת הניידות. ואכן, מיד לאחר שקראתי את נסיונו המר של שמעון ביטחתי גם את כסא הגלגלים שלי. זה לא צחוק. כסא ממונע מחירו יקר מאד. וצדק שלמה. לעיתים הכסא נשאר ברכב, בעיקר מהדגם המתקפל. ולא רק נגד גניבה יש לבטח אלא גם במקרה תאונה.

שלמה.ל

New member
ביטוח אביזרים ברכב

שימו לב בעת חידוש ביטוח הרכב שלא יקחו מכם יותר מ-4% משווי ציוד העזר לנכה כולל עגלה. יש חברות הדורשות 8% וזה הרבה כסף, תעמדו על המקח ועם לא יסכימו, לעבור סוכן וחברה. האמינו לי מתוך נסיון.

אביבים

New member
ביטוח אבזרי רכב טוב שעלה יקר מאוד!!

בס"ד אני
לדוגמא אביזרי רכב
מינימאלי אצלי שווי 100000 ש"ח עלות ביטוח 4% לשנה 4000 ש"ח לא כולל כיסא לא כולל ביטוח מקיף שאתה חייב לעשות כחלק מדרישות מל"ל הצודקות סה"כ ביטוח רכב
15000 לשנה ועוד זה נחשב זול לעומת אחרים בשוק מדובר על ביטוח מקיף לואן מסוג פורד מה עושים כל שנה להוציא סכום אדיר שכזה על הרכב
הקודם שלי הוצאתי פחות כי זה היה וולו עם מעלון גג סכום של 4000 7000 ש"ח יש פתרונות???

שרי11

New member
ביטוח כסא

לכל הידוע לי כאשר משרד הבריאות משתתף ב 75% מסכום עלות הכסא הוא טוען כי הכסא שייך לו. חברתי שגנבו לה את הכסא מהאוטו הביאה אישור מהמשטרה ןמשרד הבריאות רכש לה כסא חדש.

ביטוח איבזור ציוד בבית

תודה לכל העונים, יש הבדל בין ציוד ברכב ובבית, על איבזור הרכב אנחנו מתומלים בניידות, על אבזור אחר הנמצא ברכב לא, כך שכיסא גלגלים שניגנב מהרכב עליינו, בבית זה אחרת, הכל עליינו, אתי קשה לי להאמין שביטוח לאומי ישלם לנו ביטוח, או יפטור אותנו מביטוח, ישנם נכים רבים שאין להם ביטוח כלל ולא מודעים לבעיה, לכן אכתוב מכתב ליועצת המשפטית במשרד הבריאות ואשאל לדעתה,אבקש שמשרד הבריאות שמספק את הציוד לנכה גם יבטח אותו ובתנאי כמובן שהשימוש של הנכה יהיה הולם, לפני שאני כותבת אשמח שתעלו סוגיות שונות,בנושא זה, בהתאם לצרכנו ובקשתינו. תודה מצפה לתגובות עיניניות.

מרים קרן

לדעתי המכתב צריך להשלח לנציבות שיוויון זכויות + לארגונים הגדולים כולל נכי צה"ל נפגעי עבודה ועוד. רק יחד ניתן יהיה למצוא אולי פתרון חלקי לנושא. כל אזרח מבטח את רכושו על פי יכולתו. אמת שלנו אולי ציוד נלווה יקר ומשאבים דלים. לכן חלק מהגימלה צריך לכסות גם ביטוח על איבזור זה אבל בשום אופן לא על כל תכולת הבית
דווחי לנו בנושא.

למעלה