שאלה לגבי תזונה

eldadga1l

New member
שאלה לגבי תזונה

בשנה האחרונה הפסקתי לצרוך מוצרי חלב ובשר בקר (כל השאר רגיל כולל עוף, ביצים, דגים).
אני בשלב חזרה לכושר כשהמטרה היא חצי מרתון
- האם יכול להיווצר מחסור בברזל ואו סידן?
- האם כדאי לעשות בדיקות דם לוודא רמות תקינות?


תודה

אלדד
 

ofir50

New member
דעתי

יש לא מעט רצים טבעונים וצמחונים (ואני אחד מהם)
חלב - יש מחלוקת גדולה האם המזון הזה טבעי לבני אדם ואם הסידן שם אכן נספג בגוף.
בשר בקר - לא נראה לי משנה כל כך מאיפה מגיע הבשר שלך אם אתה מאמין שבשר תורם לבריאות.
בכל מקרה, לדעתי אין מה לחשוש לא מברזל (בהנחה שאתה אוכל קטניות לעיתים) ובטח שלא מסידן (שההפסקה של הצריכה של מוצרי חלב רק תשפר את מצב ספיגת הסידן). אבל אם אתה רוצה להיות בטוח אז תעשה בדיקת דם למרות שלדעתי לא ניתן לבדוק סידן ..
וחוץ מזה, אני השתפרתי מאוד בבדיקת דם שלי מאז שהפסקתי לצרוך מוצרי חלב גם בברזל וגם בעצם בכל דבר אחר..אז רוב הסיכויים שאתה תשפר משמעותית את המצב הבריאותי שלך.
בהצלחה.
 
יש המלצות למקורות מידע?

ספר או אתר עם עקרונות לתזונה נכונה, בדגש על ספורטאים/ ספורטאי סיבולת?
 

ofir50

New member
ספר מעניין

אני שנים אכלתי מוצרי חלב רק מתוך חשש שאם אני לא אוכל אותם אז אני הולך לפגוע בבניית השריר שלי לאחר אימון משקולות או אימוני ריצה (לכאורה צריך כמויות גדולות של חלבון) עד שקראתי את "אכול כדי לחיות" של ג'ואל פורמן.
כאן יש הרצאה מעניינת על חלבון
http://www.youtube.com/watch?v=aR9iz8d_Dj4&feature=related
יש המון המון מידע ברשת..
 

27182

New member
אתה מטעה

סידן מחלב נספג בצורה טובה, ומי שלא צורך חלב צריך לדאוג לסידן ממקור חלופי (זה לא קשה למצוא מקורות אחרים).
 

ofir50

New member
מטעה?

אני לא רוצה להתנצח.
סידן ממוצרי חלב לא נספגים בגוף וזה ידוע שנים על גבי שנים
תהליך הפסטור הופך את הסידן בהם לאנאורגני, בנוסף הם גם עשירים בחלבונים מהחי, מה שיגרום להפרשת סידן מהגוף עקב עליית בחמציות הדם.
אבל לא ניכנס לזה. כי אין לזה סוף ואין טעם להתחיל ויכוח אינסופי בפורום ריצה
 

27182

New member
חלבון מהחי לא גורם להפרשת סידן

זו תאוריה ישנה שהופרכה ע"י ניסויים ולכן נחשבת כיום כלא נכונה. רק טבעונים ממשיכים להתייחס אליה כנכונה.
 

roni44441

New member
מוצרי חלב מספקים כ-70% מהסידן בתזונה שלנו

זה לא נכון שהסידן ממוצרי החלב לא נספג. ההפך- כדי לקבל את כמות הסידן שבכוס חלב צריך לאכול המון ממאכלים אחרים, למשל 100 שקדים או 4 כוסות שומשום מלא או 10 פרוסות לחם, מה שכמובן מאוד משמין, כמו שאפשר לראות במצגת שצירפתי
 

eldadga1l

New member
מקורות חלופיים

תודה על התגובה.
תוכל בקצרה לפרט על מקורות חלופיים. ציינת קטניות, יש סוגים מומלצים? מה הכמות היומית?

אלדד
 

ofir50

New member
קיטניות ממולצות

רוב סוגי הקיטניות מצטיינות בתכולת ברזל גבוהה וזמינה.

המובילים :
שעועית - 11 מ"ג ל-100 גרם
עדשים (מכל הצבעים) - 7.5 ל-100 גרם.
קינואה - 9.2 ל-100 גרם.
גרגירי חומוס - 6.2 ל-100 גרם


ניתן להשוות את זה מול סוגי בשר למשל בשר חזה עוף - 1.1 ל-100 או בשר בקר עם 3.1 ל-100 גרם.

תופעות הלוואי כוללות הרגשה טובה יותר. הרגשת שובע לאורך זמן. ירידה בשומנים בדם. שיפור בביצועי הריצה ומנוע סילון בעת הצורך בהאצה מהירה (אם אתה מבין את כוונתיי). בכל מקרה הרגשת הכבדות משתפרת לאורך הזמן כי הגוף מתרגל לעיכול של קיטניות אחרי תקופת זמן מסוימת.
 

har27

New member
יישר כוח. טוב שהגבת.

במאבק בין מדע לפסאודו-מדע אני יודע איזה צד אני בוחר.
 
התזונה הקדמונית זה הטרנד החדש

תזונה קדמונית = המון בשר בקר ואיברי פנים של בקר, ירקות ופירות. בלי סוכר ובלי דגנים מעובדים. אפשר לשלב גם קטניות.
כמו שאבותינו במערות נהגו לאכול והיו חזקים ובריאים, ומתו בגיל מופלג, אלא אם נהרגו בזמן הציד.
מומלץ לשלב ריצה יחפה.

אגב טרנדים תזונתיים - היה מי שניסה לבדוק את היכולת של האדם להסתגל לכמויות קטנות מאוד של מזון (חופן בלבד בכל ארוחה, כמו תוצאה של צייד לקט). ההצלחה היתה גדולה, אבל בשלבי הגמילה הסופית ממזון הוא מת מתת תזונה.
 
רמות הברזל והסידן נקבעות ממה שאתה אוכל

ולא ממה שאתה לא אוכל.

כלומר - יכול להיווצר מחסור אבל בלי קשר למה שאתה לא אוכל.

אז כן - כדאי להיבדק - אבל היה כדאי גם קודם
וכדאי לאכול אוכל שמכיל סידן וברזל אם יש חוסר

לגבי ריצה - אפשר לשאול את הבחור הזה

בהצלחה ובתיאבון
 
למעלה