שאלה לגבי תאונות (התקבל במייל אצלי

עופר

New member
שאלה לגבי תאונות (התקבל במייל אצלי

שלום > > יש לי שתי שאלות: > > 1. נפצעתי לפני כשנתיים, בתאונת אופנוע, הפציעה לא הייתה קשה, אך התפניתי באמבולנס לבית חולים. הביטוח כיסה את הוצאות האמבולנס והאישפוז ותו לא. לא תבעתי את הביטוח על הנזק הבריאותי ועל הסבל הרב שנגרם לי. האם אני יכול לתבוע כיום את הביטוח, למרות שעברו שנתיים, ובאיזה סדר גודל התביעה יכולה להיות? (הייתי תלמיד תיכון באותו הזמן). > > 2. לפני כשנה, נפצעתי ברגלי כתוצאה מתאונה ביתית, והייתי מאושפז מספר ימים, מושבת למשך חודש-חודשיים, ואח"כ "חצי מושבת" למשך חודשיים-שלושה נוספים. כל זאת בתוך שנת הלימודים, כשעדיין הנני תלמיד. > בתור תלמיד, היה לי ביטוח. האם אני רשאי לקבל פיצויים בגין חודשיים או יותר של היעדרות מהלימודים, על הסבל, עוגמת הנפש וירידת ציוני הבגרות כתוצאה מההיעדרות- דבר שעלול להשפיע על עתידי? כמו כן, היה צורך להסיע אותי לבית הספר משום שלא יכולתי ללכת... ושוב, מהו סדר הגודל של התביעה יכול להיות?? > > תודה

עופר

New member
לגבי התאונות .

ראשית נראה לי שלא כדאי לבטח אותך ... 2 תאונות בזמן כ"כ קצר ? א. לגבי תאונת האופנוע : ניתן לתבוע עד 3 שנים תגמולי ביטוח , לגבי ביטוח חובה יש הארכת זמן ואם אני מבין שהיית קטין בעת המקרה אז אולי הפז"מ נספר מגיל 18 . בכל מקרה לגבי הנזק הזה גש לעו"ד להתייעץ אתו . ב. לגבי הפגיעה בבית : לתושב מעל 18 מגיעים דמי פגיעה . ביטוח התלמידים מכסה את ההוצאות הרפואיות והנזקים אם הפגיעה הייתה בעת שהיית תלמיד , לגבי הפוליסה של התלמידים : באותה ישיבה עם עו"ד בדוק עמו ממי אתה יכול לקבל פיצוי בגין הנכות הזמנית שהיית לך מהפציעה השניה .

melly1

New member
בתאונת דרכים העילה אינה בחוק

חוזה הביטוח אלא בוק הפלת"ד ועל כן 7 שנים הואהמועד. ואם אתה קטין המועד נספר מיום הגיעך לגיל בגרות

עופר

New member
תודה על התיקון

אני מבין שלגבי הפגיעה בבית זה ע"פ חוק חוזה הביטוח ולגבי תאונות הדרכים זה ע"פ חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים .

melly1

New member
לגבי הפגיעה בבית הרי שיש פוליסה

של ביטוח תאונות אישיות שמכסה תלמידים כמעט בכל מקרה (למעט תאונות דרכים) וזוהי פוליסה שבעיקרה במוססת בדרך כלל על ימי לימודים אבודים וכן על נכות קבועה.

למעלה