שאלה לגבי קרמירה/אבן טבעית לאמבטיה

goldi85

New member
שאלה לגבי קרמירה/אבן טבעית לאמבטיה

שלום, אנחנו קנינו את הדירה שלנו יד שניה לפני שנה. הדירה מראש הייתה משופצת. באמבטיה הגדולה הם עשו כיור אבן טבעית(להלן תמונה להמחשה) בנוסף ליד האמבטיה ומאחורי האסלה יש חלקים עם אותה אבן. כל האבן הזאת מאוד מאוד יפה אבל כל כך לא פרקטית, היא סופגת הכל! ואי אפשר לעשות כלום , כל סבון,משחת שיניים קצת גילוח נספג ונשאר. מתברר שהיינו אמורים לתחזק אותה ולמרוח איזה חומר מיוחד שלא ידענו ועכשיו די הרסנו אותה. אני רוצה להחליף את האבן הזאת למשהו פרקטי, אך אני לא מבינה בזה בכלל(לדירה נכנסנו מבלי לעשות שיפוץ בכלל אז אני לא מכירה קרמיקות וחומרים) התוצאה הסופית אני רוצה שתיהיה קרובה כמה שאפשר למקורי, אני מאוד אוהבת את איך שזה נראה. אשמח לקבל רעיונות והסבר לגבי החומרים שיש ואיפה מומלץ להזמין. תודה מראש לכל העונים!

mitmit11

New member
שווה להתייעץ עם איש שיש

והכוונה לא למעבד אבן קיסר אלא למישהו שמתעסק עם משטחים כאלה. אולי יש חומר פלא שיעזור, אולי ליטוש ואז מריחת סילר. שווה לנסות ונראה לי יותר זול מהחלפה. תמתיני לתגובה של המעצבות המדהימות פה, אולי נתקלו בזה בעבר.

goldi85

New member
התייעצנו כבר לגבי ליטוש

אמרו שזה לא יעזור כבר כי זה נספג - העבודה מאוד יקרה והם לא יכולים להתחייב לתוצאה. לגבי סילר - זה טוב לשמירה זה מה שהיינו אמורים לעשות לפני בשביל לשמורעל האבן...

lank

New member
משטח אבן עם כיור

ניתן להזמין משטחים כאלו לפי מידה ובהתאם לסוג האבן הרצוי בחברות שונות , כגון: פרביטל.

goldi85

New member
איזה יופי

והאבנים האלה פרקטיות? זה לא טבעי נכון?

lank

New member
דווקא כן

הכל אבן טבעית. עם ציפוי סילר מעל. מחייב תחזוקה. אם את לא מעונינת באן טבעית , לכי על משטח מאבן קיסר או מקוריאן.

goldi85

New member
זה בדיוק מה שיש לי ואני לא רוצה

אין לי כוח לתחזוקה האם יש חלופות לא טבעיות שיכולות להיראות דומה? מבחינת עובי וכו?

גלמיש1

New member
אבן קיסר, מומלץ. רצוי לא לבחור בצבע כהה

כי אז רואים כתמי אבנית. האבן הזאת מאד יפה, אבל לדעתי לא מתאימה לצבע הארונות ככה שזה לא הפסד נורא. בכל מקרה, אם אתם מחליפים, הייתי שומרת את האבן הזו לשימוש אחר. משטח עליון לשולחן צד, או בסיס לפסל, או מדרגות בגינה......

goldi85

New member
והוא פרקטי?

אפשר לצחצח עליו שיניים? ולשטוף ידיים?

גלמיש1

New member
כדאי לצחצח שיניים עם המברשת ולא עם השיש

אבל התשובה היא כן. אבן קיסר היא חומר חזק ועמיד מאד. אפשר לנקות בקלות כל כתם. שום דבר לא נספג לעומק.

ממש חבל!

אבן מהממת. אני מציעה, לפני שאת עוברת למשטח סינטטי שגרתי, לנסות למצוא איש שיש שאוהב את החומרים איתם עובד. יש נגרים כאלה, עם נשמה, שמתאהבים בבולי עץ, למה שלא יהיו אנשי שיש? ליטוש יוריד בדיוק את המילימטרים הספוגים. סילר בשתי שכבות, פעם בשנה. מה שכן, יעשה לך אבק שחבל על הזמן. כדי לאטום את הדלת בנייר דבק בשעת העבודה, אח"כ לשטוף הכל בזרם מים. אם בכל זאת מחליטה להחליף לקיסר, לא לזרוק, אני באה לקחת...

goldi85

New member
זהו שאנחנו חיפשנו איש כזה

ולא מצאנו. היה אחד שהגיע אלינו אמר שזה יעלה 1000 שקל הליטוש וגם הוא לא מתחייב שיצליח להוריד את הכל. אני ממש מבואסת להחליף אותה, מצד שני אני ממש מתבאסת להסתכל עליה כל פעם. חבל שלא ידענו איך לתחזק אותה...

בגלל שהחומר טבעי

ויש לו הרבה גוונים, ממש לא חייב להיות מושלם כמו יציקת פלסטיק, גם אחרי הליטוש. משטח קוריאן עם כיור יצוק כמו זה יעלה פי 5 מהליטוש לפחות, להערכתי. אני במקומך, הייתי מנסה את הליטוש, מקסימום עפו להם 1000 שקלים, בכל מקרה המצב ישתפר ותוכלו לפרק ולחדש בעוד שנה נניח. בהצלחה!

goldi85

New member
תודה סורנה

אנחנו נבדוק את האפשרות הזאת שוב. אם במקרה יצא לך לפגוש איש כזה שאוהב שיש תפני אותו אלינו :)

למעלה