שאלה לגבי קירור..ועוד משהו..

jason newsted

New member
שאלה לגבי קירור..ועוד משהו..

שלום.. לא מזמן הוספתי הארד דיסק חדש למחשב (משנת 99) ונראה שהביצועים של המחשב ירדו קצת.. מה אפשר לעשות? ולגבי הקירור לפי איידה32 המעבד בזמן מאמץ לא עובר את 42 מעלות אבל לוח האם מגיע ל55-57 מעלות.. מה אני יכול לעשותכדי לקרר? ועכשיו לגבי הארד דיסק.. הארד דיסק הראשי שלי מגיע ל44 מעלות בערך.. בן דוד שלי קנה מאוורר להארד דיסק ועכשיו יש לו בסביביות ה28 מעלות.. אולי כדאי לי להחליף מארז כדי לקרר? האם זה ישפר את הביצועים בכלל? ועכשיו עוד שאלה.. איך עושים OC למעבד שלי? זה מעבד AMD 1.66 (אקס פי 2000) האם זה אפשרי לעשות אוברקלוק בלי לקנות מאוורר טוב יותר או שזה חובה?

מטאור2001

New member
====>

כשמוסיפים הארד דיסק, שני ההארד דיסקים עוברים לפעול באותה מהירות - האיטית מביניהם! יכול להיות שהדיסק הקשיח ה"חדש" שלך איטי (וזה נראה מאוד הגיוני...)- ההארד דיסק הרגיל שלך עובד על 133/100ATA (אני לא יודע בדיוק, אני משער, וה"חדש" עובד ב66 או אולי אפילו רק 33ATA...!

jason newsted

New member
אז מה עושים למעשה?

ניסיתי את הארד דיסק החדיש יותר להפוך למסטר אבל זה לא הלך..

artjob

New member
קודם כל

תוריד את הכונן הישן הוא סתם מאיט לך את המחשב לגבי החום תנסה להוסיף עוד מאורר כמובן שלא ראיתי איך בנוי המארז שלך ואיפה כל מאורר אבל שתדע לא מספיק לקרר חלקים במחשב אלה גם להוציא את אוויר החם מהמחשב

jason newsted

New member
אם לא הייתי צריך את המקום..

הייתי באמת מוריד את הישן אבל יש לי מחסור במקום ובכסף כרגע בשביל חדש אז זה מה יש כרגע..

uzi2

Active member
תלוי מה עוד מחובר אצלך ל- IDE

אם מחובר ל- IDE השני רק CDROM אז נסה שהדיסק הקשיח השני יעבוד על אותו IDE עם ה- CDROM, ולא עם הדיסק הקשיח היותר מהיר. בכלל, שים את המכשירים שתומכים ב- ATA יותר גבוה ביחד ואת אלו שתומכים ב- ATA יותר נמוך ביחד. לדוגמא אם יש לך דיסק שתומך ב- UDMA 100 וסידירום שתומך ב- UDMA33 וצורב שתומך ב- UDMA66, ואתה רוצה להוסיף דיסק קשיח שתומך ב- UDMA33, אז כדאי להגדיר נניח: דיסק ראשון (ומהיר) בתור primary master, את הצורב בתור primary slave, את הדיסק השני בתור Secondary master, ואת הסידי בתור secondary slave.

jason newsted

New member
אין לי מושג איך עושים את זה...

ההתקנה של ההארד דיסק עכשיו זה פעם ראשונה שאני עושה את זה.. ויש לי גם סידירום וצורב ששניהם אני מניח תומכים בגבוה כי הם חדישים יחסית (משנה שעברה) הדבר היחידי שישן זה ההארד דיסק האחרון שהוספתי שהוא מ99..

למעלה