אני מכיר את המקרה ממישהו שפסל מקצוע אבל אצלו השלבים היו שונים: הוא הגיע לוועדה בראשות המב"ס שהמליצה לפסול לו את התפקיד.לאחר ההמלצה נשלחה ההמלצה לקיריה לוועדת שכחתי את שמה.הוועדה מזמנת את החייל שואלות אותו כמה שאלות ולבסוף אומרת לו(בד"כ על המקום) מה הוחלט ומה השיבוץ האפשרי שלו.בד"כ אין מניעה להשאיר באותו בסיס.
ועדה ממש פשוטה. ממה שאני יודעת אתה מגיע עם מפקדך הישיר. המפקד נכנס ראשון לחדר משוחח עם חברי הועדה ולאחר מכן מכניסים גם אותך אחרי שיחה קצרה מחליטים מה יהיה איתך, להיכן תשתבץ ומה יהיה תפקידך החדש.
שהמפקד הישיר משפיע. אני רק אמרתי שהמפקד הישיר יושב גם כן בועדה. ברור שהחומר שנשלח וכל החוודים על החייל הם אלה שקובעים. בועדה שאני הייתי היה קצין בדרגת סא"ל. ועדה דיי מלחיצה כשאתה עומד בדלת ורואה כל כך הרבה קצינים מסתכלים עלייך.
אם תחשוב קצת תבין למה לא מעבירים. לא חבל לבזבז כ"א.אם פסלתי לך מקצוע ואתה עובד כללי עוד עובד רס"ר/ שקמיסט/עובד מטבח לא יזיק.ולכן,מה התועלת שבלשלוח אותך לבסיס אחר כשאפשר להשתמש בך בבסיס הנוכחי.שהרי גם שם אתה תיהיה עובד כללי.
כשמחליטים לפסול לחייל מקצוע נהוג לשלוח אותו לוועדה בראשות המב"ס. המפקד שלך אמור לדעת מתי יש את הוועדה והוא אפילו צריך ליהיות נוכח בה. בוועדה יושבים גם רופא סוציולוג ק. ת"ש וקפ"ס. הוועדה מחליטה אם יש מקום לפסול לך מקצוע. בוועדה תבקש להישאר בבסיס וכך גם בוועדה בקיריה.
כנראה שיש לך בעיה בהבנת הנקרא, כי אתה הרחבת בהסבר את התשובה שלי, והכוונה הייתה שבמידה ולא ישאירו אותו אז לך תבין את הצבא... אבל אתה נראה כמו אחד שיודע הכל על הכל...