שאלה לגבי פיצויים

מצב
הנושא נעול.
שאלה לגבי פיצויים

שאלה לגבי פיצויים
האם אדם שעבד X ג€ ג€ שנים במקום והמעביד רוצה להוריד לו יום עבודה האם זה לפי החוק שהפיצויים יהיו לפי המשכורת הנמוכה . אודה על התשובה המהירה

העובד יקבל פיצויים בגין כל תקופה

שאלה לגבי פיצויים
האם אדם שעבד X ג€ ג€ שנים במקום והמעביד רוצה להוריד לו יום עבודה האם זה לפי החוק שהפיצויים יהיו לפי המשכורת הנמוכה . אודה על התשובה המהירה
בנפרד. נניח שעבד 3 שנים חמישה ימים בשבוע בשכר X ואח"כ עבד שנה ארבעה ימים בשכר Y - פיצויי הפיטורים יחושבו בגין כל תקופה בנפרד. 3 שנים בשכר X ושנה בשכר Y.

נצל"ש- שאלת הרחבה.

בנפרד. נניח שעבד 3 שנים חמישה ימים בשבוע בשכר X ואח"כ עבד שנה ארבעה ימים בשכר Y - פיצויי הפיטורים יחושבו בגין כל תקופה בנפרד. 3 שנים בשכר X ושנה בשכר Y.
נצל"ש- שאלת הרחבה.
נניח שעובד בשכר מתחיל ללמוד מיוזמתו, ובהסכמת המעביד עובד פחות ימים בחודש. לאחר זמן מה הוא מפוטר. האם הפיצויים יחושבו לפי ממוצע המשכורות בשנה האחרונה, או לכל תקופה בנפרד?

לכל תקופה בנפרד

נצל"ש- שאלת הרחבה.
נניח שעובד בשכר מתחיל ללמוד מיוזמתו, ובהסכמת המעביד עובד פחות ימים בחודש. לאחר זמן מה הוא מפוטר. האם הפיצויים יחושבו לפי ממוצע המשכורות בשנה האחרונה, או לכל תקופה בנפרד?
לכל תקופה בנפרד
סעיף 7 בתקנות: עבודה חלקית עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו.

אני מכיר את הסעיף אבל לא ברור ממנו

לכל תקופה בנפרד
סעיף 7 בתקנות: עבודה חלקית עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו.
האם הוא חל גם על עובד בשכר. קודם כל, עובד בשכר מקבל פיצוייםלפי חישוב של השנה האחרונה- בדיוק בגלל בעיית חלקיות המשרה. שנית, עובד בשכר בדרך כלל לא עובד במשרה מלאה, כך שלא מדובר במעבר ממשרה מלאה לחלקית או להיפך אלא בשינוי בחלקיות.

נכון, זהו אכן מקרה שונה ולדעתי

האם הוא חל גם על עובד בשכר. קודם כל, עובד בשכר מקבל פיצוייםלפי חישוב של השנה האחרונה- בדיוק בגלל בעיית חלקיות המשרה. שנית, עובד בשכר בדרך כלל לא עובד במשרה מלאה, כך שלא מדובר במעבר ממשרה מלאה לחלקית או להיפך אלא בשינוי בחלקיות.
נכון, זהו אכן מקרה שונה ולדעתי
פסקי הדין של בית הדין הארצי קבעו שיש לחשב עפ"י ממוצע של 12 חודשים אחרונים וזאת למרות השינוי במספר שעות העבודה בתקופות השונות. עד כמה שזכור לי, הפסיקה הזו היתה בשונה ממה שפסק בית הדין האיזורי שקבע חישוב עפ"י תקופה. אני חושבת שכל פסקי הדין בעניין הם פיתוח כזה או אחר של הלכת מנפאור נגד צפריר גוטרמן. בפסק הדין הזה נפסק לגבי עובדת שעבדה במשכורת חלק מתקופת העסקתה ובחלק האחר עבדה בשכר. בתקנות אין תשובה למקרה כזה ובית הדין פסק שכל תקופה תחושב בנפרד. לדעתי, התקנות אינן עונות על מקרה כמו שאתה הבאת ואני מסכימה שיש כאן לקונה מסויימת.

האם זה הוגן מבחינת

האם זה הוגן מבחינת
המעביד שמתכנן לפטר את העובד אז לשלב ראשוני להוריד לו יום עבודה כדי לפגוע בפיצויים האם זה חוקי כך כי כי מעביד יכול לפגוע כך בפיצויים של העובד אפילו שעבד הרבה שנים אז מה הצדק בכך ?

זה לא הוגן אבל זה לא לא חוקי

האם זה הוגן מבחינת
המעביד שמתכנן לפטר את העובד אז לשלב ראשוני להוריד לו יום עבודה כדי לפגוע בפיצויים האם זה חוקי כך כי כי מעביד יכול לפגוע כך בפיצויים של העובד אפילו שעבד הרבה שנים אז מה הצדק בכך ?
זה לא הוגן אבל זה לא לא חוקי
אם מקוצץ לך היקף המשרה ונפגע שכרך יש לך את האפשרות להתפטר בדין מפוטר עקב הרעת תנאים ולהיות זכאי לפיצויי פיטורים. אם אתה לא רוצה להתפטר ואתה מסכים לתנאים החדשים, עדין לא נפגעים פיצויי הפיטורים שלך מאחר והפיצויים יחושבו בגין כל תקופה בנפרד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה