שאלה לגבי פיטורים בהריון.

מצב
הנושא נעול.

רונה 1978

New member

הי, אני בהריון (שבוע 24). אני עובדת בחברה פחות מחצי שנה (5 חודשים) לפני כמה ימים ניתן לי מכתב פיטורים - ללא היתר לפיטורי ממשרד העבודה. האם זה חוקי?, האם יכולים לפטר אותי ללא קבלת היתר ממשרד העבודה בגלל שאני פחות מחצי שנה? תודה על התשובות.

כן, לצערי, זה חוקי.

הי, אני בהריון (שבוע 24). אני עובדת בחברה פחות מחצי שנה (5 חודשים) לפני כמה ימים ניתן לי מכתב פיטורים - ללא היתר לפיטורי ממשרד העבודה. האם זה חוקי?, האם יכולים לפטר אותי ללא קבלת היתר ממשרד העבודה בגלל שאני פחות מחצי שנה? תודה על התשובות.
כן, לצערי, זה חוקי.
מי שעובדת מתחת לחצי שנה, אינה זכאית להגנה של המפקחת על עבודת נשים במשרד העבודה. אם יש לך דרך להוכיח כי הפיטורים נעשו בהקשר של ההריון, את יכולה לתבוע את המעסיק על פיטורים שלא כדין בבית הדין לעבודה. זו עילה של אפליה. אם אכן תוכיחי כי מדובר באפליה, לדעתי האישית, ההגנה שזוכים בה בבית הדין לעבודה, היא אף יותר גדולה מזו שזוכים לה אצל המפקחת ובעלת פיצויי כספי גבוה. שימי לב - חובת ההוכחה כי אכן מדובר באפליה - חלה עלי. מאחר ולא קל להוכיח זאת ומאחר וזו נחשבת תביעה מורכבת בהיבט המשפטי, אני לא ממליצה לתבוע לבד אלא לפנות לעו"ד שינהל את התביעה בשמך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה