שאלה לגבי פונדנט

שאלה לגבי פונדנט

באיזה כלי הכי טוב להכין את הפונדנט ? האם בכלים הלבנים העגולים הקטנים מהחרסינה/קרמיקה ? (סליחה על התיאור אני לא בטוחה איך קוראים להם). וכיצד מגישים אותם ? האם להוציא מהתבניות או להגיש בתוך התבנית ? אני חוששת שיכוו מהתבנית החמה.
 
אפשר בכלים הלבנים שמשתמשים

בהם לסופלה ואפשר ותבניות מאפינס קטנות חד פעמיות עשויות מאולומניום. לגבי הגשה להוציא מהתבניות ולשים בצלחות הגשה. סופלה מגישים בדרך כלל בתבניות עצמן בהצלחה
 

taliF454

New member
מנצלש"ת לגבי כלים לבנים קטנים מחרסי

נה (תיכף תמונה) קיבלנו את הכלים ללא אריזה (כנראה מאיזה שוק זול
) ממישהו שביקר אצלנו ואין לנו מושג אם הם מתאימים רק להגשה או גם לאפיה ומה עושים איתם
 

bali

New member
מנהל
הכלים האלה מתאימים גם לאפייה

הם נקראים קוֹקוֹטים. הם בעקרון מיועדים לסופלה אבל אפשר לאפות בהם כל דבר (עוגות קראמבל אישיות, פשטידות אישיות וכיו"ב)
 

taliF454

New member
תודה רבה! כמה בעברך צריך למלא אותם

אם אני מפצלת עיסה של פשטידה שהייתי אופה בתבנית רגילה? (שלא יגלוש לי באפיה)
 

bali

New member
מנהל
בערך 3/4 גובה מהקוקוטים

זה יתפח קצת באפייה באמת. אם התערובת ממש מכילה חומרי התפחה אז אפילו 2/3 גובה.
 
../images/Emo26.gif שאלה לגבי קניית כלים ../images/Emo36.gif

איפה אפשר לקנות כלים לסופלה או למאפינס (לא תבנית שקעים אלא בבודדים) באיזור הרצליה/כפ"ס ?
 
../images/Emo41.gif שאלה לגבי אפיית הפונדנט ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

קניתי תבניות קטנות חד-פעמיות מאלומיניום, הבעיה היא שהדפנות שלהן לא חלקות. איך אוציא אח"כ את הפונדנט מהכלים בקלות בלי שתהרס הצורה שלו ? כי בזמנו שעשיתי את הפונדנט בתבנית שקעים הוא יצא מאד טעים אבל לא הצלחתי להוציא כל אחד מהם בצורתו המקורית.
 

bali

New member
מנהל
לשמן את התבניות ולבזוק אבקת קקאו

בשכבה דקה על כל התבנית מבפנים. אחרי האפייה מחכים 2 דקות ואז עוברים עם סכין על שולי העוגה מבפנים והעוגה יוצאת די בקלות. מקסימום אפשר לחתוך את דופן התבנית עם מספריים, ואז יותר קל לשחרר את העוגה (אבל אם משמנים ומפדרים בקקאו אין ממש צורך).
 
למעלה