שאלה לגבי עדכון בתעודות סל

מצב
הנושא נעול.

izzy g

New member

אם הבנתי נכון את המכניזם של תעודות הסל, החברה שמנפיקה את התעודה קונה את המדד ביום ההנפקה ומוכרת לי תעודה בה אני סוחר ואותה אני יכול להמיר בעתיד במניות המרכיבות את המדד או לקבל אותן בכל מקרה כעבור X שנים. איך תעודות הסל מתמודדות אם שינויים במדדים, הרי מניות נכנסות ויוצאות כל כמה חודשים, הם פשוט קונים מחדש את המדד?

../images/Emo199.gif התכסות

אם הבנתי נכון את המכניזם של תעודות הסל, החברה שמנפיקה את התעודה קונה את המדד ביום ההנפקה ומוכרת לי תעודה בה אני סוחר ואותה אני יכול להמיר בעתיד במניות המרכיבות את המדד או לקבל אותן בכל מקרה כעבור X שנים. איך תעודות הסל מתמודדות אם שינויים במדדים, הרי מניות נכנסות ויוצאות כל כמה חודשים, הם פשוט קונים מחדש את המדד?
התכסות
בדרך כלל המנפיק קונה חוזים על המדד, ומחירי החוזים כבר מגלמים בתוכם את השינויים שהזכרת. כמו כן חשוב להדגיש שהמנפיק לא מתכסה בצורה הרמטית כל רגע, אלא נשאר בחלק גדול מהזמן "חשוף" עד לסף מסויים שקבע לעצמו מראש. הנסיון מראה שממילא הוא "מתאזן" בחלק גדול מהזמן גם בלי להתכסות, כי ממילא בחלק מהזמן הוא קונה ובשאר מוכר, אבל ברגע שהוא עובר את סף החשיפה- הוא מתכסה במנה של חוזים וכן הלאה.

izzy g

New member
תשובה טיפה מקצועית מדי בשבילי :-}

התכסות
בדרך כלל המנפיק קונה חוזים על המדד, ומחירי החוזים כבר מגלמים בתוכם את השינויים שהזכרת. כמו כן חשוב להדגיש שהמנפיק לא מתכסה בצורה הרמטית כל רגע, אלא נשאר בחלק גדול מהזמן "חשוף" עד לסף מסויים שקבע לעצמו מראש. הנסיון מראה שממילא הוא "מתאזן" בחלק גדול מהזמן גם בלי להתכסות, כי ממילא בחלק מהזמן הוא קונה ובשאר מוכר, אבל ברגע שהוא עובר את סף החשיפה- הוא מתכסה במנה של חוזים וכן הלאה.
תודה על התשובה המהירה, אבל למה הכוונה בקונה חוזים על המדד?

חוזים

תודה על התשובה המהירה, אבל למה הכוונה בקונה חוזים על המדד?
חוזים
זה סוג של נייר-ערך שבאופן כללי מחקה את המדד עצמו, אך במינוף מסויים (לדוגמה שהמדד עולה באחוז, החוזה עולה ב 10% לצורך הדוגמה). בבורסות בעולם ניתן לסחור בחוזים ובאמצעות כך לעקוב באופן נוח אחרי המדד במקום "לקנות" את מניות המדד עצמו שזה תהליך מסובך. יש עוד המון מה להוסיף בנדון, כמו הריבית שמגולמת במחיר החוזה, המשקל שלו, השימוש באופציות ועוד, אבל אני פשוט חייב לזוז אז אולי ארחיב בפעם אחרת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה