שאלה לגבי מתיחות

.

מתיחות לאחר הכאבים לא ימנעו את הכאבים כמובן. מתיחות לפני, יעזרו למנוע את הכאבים שלאחר האימון. וזה ידוע לכל אחד. לכן חשוב להקפיד על מתיחות לפני, אחרי ובזמן האימון (מתיחות דינמיות רצוי). אני מדבר על מתיחות אחרות. לא על שפגטים למיניהם. לאחר הכאבים בהחלט הם לא יעזרו. התאוששות פסיבית תעזור: אמבטיות חמות, אירובי קל (לרגליים לדוגמא), ג'קוזי, סאונה, מסאז' וכו'.

tommythecat

New member
הבנת הנקרא

בתשובה הקודמת הסבירו לך שמתיחות לאחר פעילות גופנית לא ימנעו כאבים ולכן תשובתך איננה נכונה. יוסי

Mנטה

New member
שאלה לגבי מתיחות ../images/Emo13.gif

האם כדאי לעשות מתיחות בסוף תרגול כל המשקולות, או לאחר שיורדים מכל מכשיר בנפרד ? האם מתיחות באמת מונעות התכווצות שרירים ? והאם מכשיר הסקי פחות פוגע בברכיים מהריצה/הליכה ?

alexkagn

New member
אפרופו מתיחות

יצא לי לקרוא מאמר על מתיחות "עמוקות" לאחר אימון. המחבר טען כי כך ניתן לדמות מצב של "זכרון שרירי" (לאחר שמפסיקים להתאמן וחוזרים השרירים גדלים חזרה מהר), וכך לשפר את התוצאות מהאימונים. אם אתם מעוניינים אני אחפש אותו.

alexkagn

New member
לצערי אני מתקשה מאד למצוא

ניסיתי קומבינציות שונות בחיפוש בפורום BB.COM ואני לא מוצא. אוףףף

מדוע בדיוק?

אני אמרתי לפני האימון, ובין הסטים. על מנת למנוע פציעות. הסבר לי בדיוק איפה טעיתי. ובלי לנסות למצוא טעויות כל הזמן, יוסי, זה כבר באמת מתחיל לעלות על העצבים . =/

Dark Muse

New member
מי שמתחיל להתאמן

גם אם הוא ימתח את עצמו ממטולה עד אילת יכאבו לו השרירים זה מה שטען פה האורח...

RebelRex

New member
לא, אתה אמרת שמתיחות אחרי האימון

ימנעו כאבי שרירים וזה טעות ע"פ המאמר של מולי אפשטיין.

לא

אני כתבתי בדיוק כך: 1. הקפידי על מתיחות דינמיות לאחר חימום קל בתחילת האימון, בין הסטים להתמתח קלות, ובסיום האימון. זאת על מנת למנוע פציעות. מלבד זאת, אם תבצעי מעט מתיחות דינמיות ותחממי את המפרקים שלך, התוצאות באימון המשקולות יהיו גבוהות יותר. 2. כן, עוזרות למנוע פציעות, DOMS (כאבים אחרי אימון), ובשילוב עם מנוחה מספקת בהחלט עלולים למנוע התכווצות שרירים. התכוונתי בתחילת האימון. לאחר האימון מומלץ בשביל שתאכל ללכת הביתה לא כמו צולע :) בין סט לסט להתמתח קלות רצוי תמיד. אתה שאלת לגבי 2. לא הזכרתי שם שום "לאחר האימון". דיברתי על מתיחות בכלליות. שכן, בין לבין ובתחילת האימון יעזרו למנוע פציעות.

RebelRex

New member
אתה גם רשמת

"מתיחות לאחר הכאבים לא ימנעו את הכאבים כמובן. מתיחות לפני, יעזרו למנוע את הכאבים שלאחר האימון. וזה ידוע לכל אחד. לכן חשוב להקפיד על מתיחות לפני, אחרי ובזמן האימון (מתיחות דינמיות רצוי). אני מדבר על מתיחות אחרות. לא על שפגטים למיניהם. לאחר הכאבים בהחלט הם לא יעזרו. התאוששות פסיבית תעזור: אמבטיות חמות, אירובי קל (לרגליים לדוגמא), ג'קוזי, סאונה, מסאז' וכו'. " כמו כן גם דיברת על מתיחות אחרי כאבים, דבר שלא דובר עליו בכלל, ולכן יוסי העיר שהיתה לך בעיה בהבנת הנקרא.

tommythecat

New member
אכן

RebelRex הבין את מה שכתבתי. גיא, אם לא יתקנו לך את טעויות איך תלמד? יוסי

Mנטה

New member
תשומת ../images/Emo23.gif ../images/Emo13.gif בבקשה ! ../images/Emo13.gif

מקפיצה צה צה צה צה

תשובה

1. הקפידי על מתיחות דינמיות לאחר חימום קל בתחילת האימון, בין הסטים להתמתח קלות, ובסיום האימון. זאת על מנת למנוע פציעות. מלבד זאת, אם תבצעי מעט מתיחות דינמיות ותחממי את המפרקים שלך, התוצאות באימון המשקולות יהיו גבוהות יותר. 2. כן, עוזרות למנוע פציעות, DOMS (כאבים אחרי אימון), ובשילוב עם מנוחה מספקת בהחלט עלולים למנוע התכווצות שרירים. 3. מריצה כן. מהליכה - תלוי על מה את הולכת.

gromex

New member
..

גיא, מהתשובה שלך אפשר להבין, שלכל אחד שעושה מתיחות לפני ואחרי אימון ומתאמן חזק, לא יהיהו לו כאבי DOMS לאחר האימון.. נשמע מוזר גיא

למעלה