שאלה לגבי מקרה ביטוח

שאלה לגבי מקרה ביטוח

אשמח אם מישהו יכול לעזור מנסיונו או בכלל: נכנסתי ברכב מאחור במהירות קרובה לאפס (שנינו עמדנו ולי השתחררה הרגל מדוושת הברקס). שנינו ראינו שלרכב שלו לא קרה כלום (לשלי ממש כלום) למעט, לטענתו, תזוזת תופסני הפגוש בצדדים. החלפנו פרטים ומאז כל פעם הוא התקשר עם תוצאות בדיקה ממוסך אחר. זה התחיל מ 200 ש"ח עלה ל 400 ובסוף 1200. כל פעם גם מצאו לו במוסך נזקים נוספים. הצעתי להתפשר והוא רצה סכום מאוד גבוה, אז אמרתי לו שיפסיק לסחוט אותי ויגש לביטוח. אז הוא פנה. הגיע לי היום מכתב מהביטוח שלו בו אני מתבקשת לכתוב את פרטי אישיים, פרטי הפוליסה ונסיבות הארוע. האם עלי למלא ולשלוח להם (הרי מסרתי כבר אז לנהג)? למה חב' הביטוח שלו לא פונה לביטוח שלי ישירות? האם עלי לעדכן את חב' הביטוח שלי? גם אם היה נזק, הוא כ"כ מינורי ולא מצדיק את ההתעסקות הזו שגוזלת כ"כ הרבה זמן... תודה מראש למי שיתן עצות מועילות :)

תגובה ../images/Emo150.gif א ל י

בד"כ חברות הביטוח הישיר שולחות לפוגע טופס למלא בגין התאונה שגרם. זה רק מלמד לא לשלוח את הצד השני (לכל הרוחות) לביטוח שלו - כי אז הם יודעים מה לעשות ואת תהייה בצרות.... וזה מה שקרה. מאוד יכול להיות שנזק קל מאחור יגיע לסכומים כאלה - מה שלך נראה בעין זה לא מה שיש מתחת לפני השטח. חברת הביטוח שלך לא פגעה ברכב שלהם ולכן בשלב זה אין הם חייבים בכך, כי רוב הנתונים נמצאים אצלך כולל מי החברה המבטחת אותך, ובשלב זה הם לא יודעים מה גובה ההשתתפות העצמית שלך. תרשמי להם את שם חברת הביטוח ומספר הרכב שלך ואל תחתמי על כלום ובמקביל תדווחי לחברת הביטוח שלך על האירוע שיפתחו תיק בעניין. תתייעצי עם הביטוח שלך ותראי אם אפשר לסגור את זה ביניכם מבלי לערב ביטוח אחרת זה יעלה לך ביוקר. להבא יש להשתמש במשפט - סוף מעשה במחשבה תחילה - בד"כ זה עוזר.

למעלה