שאלה לגבי מצע לארנבון בכלוב

fireout

New member
שאלה לגבי מצע לארנבון בכלוב

שלום, היום רכשתי ארנבון שמוט אוזניים שחור חמוד ויש לי כמה שאלות..: 1.האם צריך לשים נסורת בכל הכלוב? כי הכלוב שלי הוא מטר באורכו והוא נורא גדול ולשים נסורת בכל הכלוב זה משימה קשה, במיוחד כשהארנבון רץ ממקום למקום ויוצר חללים פתוחים של רצפת הכלוב (העשוייה פלסטיק) ללא נסורת. האם אפשר במקום נסורת לשים איזה מן מרבד עץ כזה כמו שיש לים? 2.האם אפשר לשים לו נסורת בפינה אחת ורק שם הוא יעשה צרכים? איך בכלל אני מרגיל אותו לעשות צרכים במקום מסויים ולא בכל הכלוב? צריך איזה כלי או משהו? תודה לעונים..

טוטס

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

נסורת היא המצע הכי גרוע שאפשר לשים בכלוב. אמנם היא זולה - אבל לא סופגת ריחות ואם לא תחליף כל יומיים בערך יתחילו להיות לך ימות זבובים בכלוב בנוסף, הנסורת מסוכנת לארנבון (וגם לא הכי בריאה לאדם) חלקיקי אבק יכולים להיכנס למערכת הנשימה וליצור זיהום. מצע יותר מומלץ הוא קטס בסט או pine. ארנבונים בדר"כ מטילים שתן בפינה אחת, ושם אפשר למקם את המצע - כדאי לשים לארך הדופן של המקום בו הוא מטיל שתן. כשהוא משוחרר מחוץ לכלוב אפשר להרגיל אותו לעשות צרכים בארגז. כדאי להקדיש זמן לעבור על כמה דפים אחורה בפורום + על שאלות נפוצות ומאמרים. זו חיה מקסימה אבל כדי שתזכה לאיכות חיים טובה וארוכה, צריך לדעת איך לטפל נכון, מה התזונה המומלצת, לאיזה וט' ללכת ועוד ועוד. בהצלחה,ואנחנו כאן לכל שאלה

fireout

New member
עוד שאלה שנזכרתי -

איך מנקים נסורת? או שמחליפים כל שבוע??? אפשר נסורת מנגר או רק של חנות חיות? תודה רבה :)

טוטס

New member
נסורת מחליפים כל יומיים-שלושה כמו שכתבתי

למעלה. ויכול להיות שגם זה לא יספיק ותאלץ לנקות כל יום. קרא בעיון את מה שכתבתי למעלה. מחליפים את כל הנסורת. אם כבר אז רק מחנות

fireout

New member
קראתי באינטרנט שעם נסורת טובה לא צריך כל כמה.

קראתי באינטרנט שעם נסורת טובה לא צריך כל כמה ימים להחליף, רק לנקות..כי יש נסורת שלא סופגת או משהו כזה, זה נכון? יש נסורת שאני אוכל לנקות אותה כל יום מבלי לרוקן? כי זה כלוב מאד מאד גדול ואני ממש לא מבין איך אני אמור להחליף נסורת כל כמה ימים - אני צריך לקנות ככה סטוקים על גבי סטוקים של נסורת. עוד 2 שאלות ברשותך - לשים לו איזה ארגז חול זה טוב? כי הם אוהבים לחפור באדמה.. והאם להאכיל אותו בנוסף לאוכל הרגיל שלו ( כופתאות + אספספת + שקדים וגרעינים כחטיף) בקצת מלפפון וגזר זה בסדר? כמה לשים לו ובאיזה תדירות? כי אני לא רוצה שישמין בטירוף :) הוא גם ככה רוב היום אוכל (הוא גור בן 4 חודשים) תודה לך!!!!!!!!!!!!!!!

חול לא טוב לארנבונים מבחינה בריאותית

זה יכול להיכנס לקנה הנשימה. ארגז שמים בלי חול רק מצע בשביל הצרכים. עד גיל 7 חודשים יש לתת לו כופתאות ללא הגבלה. התערבות שמכילה את כל מה שציינת לא הכי טובה לארנבונים. זה משמין בדיוק כמו ג'נק פוד. כדאי לתת את התערובת הפשוטה שהיא גם זולה יותר. במלפפון אין ערך קלורי. גזר מכיל הרבה סוכר ומשמין. מומלץ לתת קצת לעיתים רחוקות. הירק שהכי בריא להם זה עלי בייבי. חסה במינון קטן. לגבי הנסורת מניחה, שתקבל תשובה בהמשך, רובינו משתמשים ב"קטס בסט" ויש מצע נוסף שניקרא : "Pine". אלה המצעים הכי יעילים, מבחינה בריאותית, מבחינה ספיגת ריחות ומבחינת תחלופה. יש שקיות קטנות יש שקיות גדולות ואז אין צורך לקנות סטוקים ע"ג סטוקים. אפשר לשים מצע רק באיזור שהארנבון עושה שם צרכים ולא בכל הכלוב. יש מאמרים בפורום וגם באינטרנט על גידול ארנבונים. מומלץ לקרוא זה יסייע לך רבות.

fireout

New member
אני קורא ולומד המון :)

פשוט המידע לפעמים סותר באינטרנט אז אני מחפש את התשובות הנכונות.. מה לגבי ציפורניים? צריך לקחת לוטרינר שיגזור מדי פעם?

טוטס

New member
עוד תשובות ../images/Emo13.gif

אין דבר כזה. נסורת (והיא תמיד גרועה דרך אגב) חייבים להחליף כל יומיים שלושה אחרת יהיו תולעים. כמו שכתבתי בהודעה ה-1 אפשר לשים את המצע אך ורק בדופן שבו הוא עושה שתן. אם אתה רוצה לנקות כל יום ולהחליף פעם בשבוע - שים קטס בסט (רק זה עם תמונה של ארנבון) או PINE. שוב - תשים לב איפה הוא עושה את השתן ורק בדופן הזו שים את המצע. אדמה או חול זה דווקא נהדר, והוא מאוד ישמח - אבל ילכלך
לגבי תזונה - בשום אופן לא לתת שקדים!!!! גרעינים - גם עדיף לא יותר מפעם בשבוע. המזון הבריא ביותר הוא כופתיות הכי פשוטות ללא תירס, גרעינים וכ'ו + חציר ללא הגבלה לכל החיים(בגיל בוגר יותר כדאי לעבור לחציר דגן/שיבולת) + עלי בייבי. מלפפון וגזר - אפשר לתת עיגול 1 פעם בשבוע. כדאי לתת חצי עיגול בהתחלה כדי לראות שזה לא גורם לו לשלשול. כופתיות - עד גיל חצי שנה לתת ללא הגבלה. מגיל חצי שנה להתחיל להגביל לפי משקל (בערך חצי כוס ליום!)

fireout

New member
מאד עזרת לי, את כל כך נחמדה :) !

מה שאני אעשה אז אשים לו עיתונים \ שטיחון על הכלוב ובפינה אשים לו בתוך ארגז קטס בסט בשביל צרכים , ואבנה לו גם ביתן קטן שיכיל חול.. אני צודק? הארנבון שלי ואני מאד מודים הוא נורא שמח היום סוף סוף הוא מדלג מהכלוב שלו לבד ויוצא לחקור (הוא נורא פחד בהתחלה) ועכשיו הוא פשוט יוצא ונכנס לבד כדי לאכול לעשות צרכים או לרוץ בחוץ.. ארנבון מאושר אני מקווה :) תודה לך שוב! פורום מצוין.

שלא תבין אותי לא נכון, אנחנו שמחים לסייע בכל

שא'. אתה רואה את ההשקעה בתשובות. טוטס שלנו תמיד תסייע עם ידע רב וכך גם אנחנו. עדיף לשאול מאשר לעשות טעויות עם חיית מחמד כה עדינה ורגישה. נכון מה שאמרת : זה פורום נהדר. לא היה לי מושג בארנבונים ובזכות הפורום המקסים שלנו למדתי המון. עיתונים לא מומלץ לשים לו זה רעיל. אני גם לא בטוחה לגבי שטיחון. יש נייר גרוס אם אני לא טועה. אפשר לשים גם דפים לבנים חלקים ללא צבע ודיו גם על זה הם נוהגים לעשות צרכים וזה מניסיון. זה נהדר שהוא שמח, מדלג, יוצא לבד, מרחרח את הסביבה. ארנבון זאת חיית מחמד כייפית לגידול ללא צל של ספק הכל תלוי בגישה ובהשקעה. איזה כיף לראותם בריאים ושמחים. וכמו שאני תמיד אומרת : תמונה/תמונות תתקבל כאן בשמחה
. שיהיה לך
נשמח לסייע לכל שא'.

טוטס

New member
בשמחה../images/Emo24.gif מצטרפת לדבריה של נעמי

עיתונים הם רעילים (בגלל הדיו) והם יכרסמו אותם. עדיף לשים נייר A4 לבן, פשוט. עדיף לא לשים ארגז צרכים בכלוב כי זה יתפוס הרבה מקום. אפשר לשים בחוץ לזמנים שהוא מטייל בבית. הוא לאט לאט ייפתח וירגיש בנוח להסתובב

למעלה