שאלה לגבי מסדי נתונים...

שאלה לגבי מסדי נתונים...

באיזה מסד הכי מומלץ להשתמש? ניקח בחשבון שיש לי אתר שגודל. ולעיתים הוא נייד. באיזה סוד של מסד נתונים כדי לי להשתמש כדי לקבל תוצאות טובות וכדי למנוע כמה שיותר בעיות?

כמה אפשרויות

אבל עלות הרשיונות גבוהה. אם אתה מחפש משהו חינמי אז MySql או Access ישרתו את המטרה היטב. אם בתשלום נמוך, יחסית, MSSQL-2000 הוא מסד מצויין. אם הכסף הוא לא אופציה אז כמובן ש-Oracle המסד הטוב ביותר. יש גם את Visual Fox Pro ועוד...

חינמי על בטוח ../images/Emo9.gif

השאלה אם MySQL או ACCESS? הבנתי של ACCESS יש בעיה בריבוי משתמשים באתר. מה הייתרונות ומה החסרונות access מול MySQL ???

האזרחק

New member
תלוי מה אתה עושה איתם

אם לא מדובר באתר גדול ועמוס אין הבדל ממשי. בעקרון ACCESS נייד יותר (רק קובץ, בלי שרת) אבל זה אומר שהוא מוגבל יותר בגודלו ובמספר החיבורים המקבילים שהוא יכול לקבל. בתכנון נכון והקפדה על פתיחה וסגירה של חיבורים לא אמורה להיות בעיה גם באתר בינוני פלוס... הכל שאלה של מה אתה עושה איתו בדיוק. יש גם אלמנטים של אבטחה (קובץ ACCESS אפשר להוריד מהאתר אם פורצים אליו, עם MYSQL זה יכול להיות מסובך יותר) וכו'...

נגיד אני צופה תנועה רבה...

כמובן בגדר תאוריה...
אז עדיף לי MYSQL? הוא פחות נייד אתה אומר? אבל מצד שני בטוח יותר מבחינת אבטחה... אם נשאל מה מקצועי יותר אז נלך על ה MYSQL?

האזרחק

New member
תלוי את מי אתה שואל :)

אנשי לינוקס יטענו שקובץ טקסט על כל מערכת הפעלה שהיא לא וינדוס יותר מקצועי מ SQL SERVER ואנשי מיקרוסופט ישאלו אותך "MyWho?" MySQL הוא מורכב יותר, מכיל אפשרויות רבות יותר ויש לו יתרון בזה שאפשר להריץ אותו גם על מערכות הפעלה אחרות. (אם האתר כתוב ב PHP אז הוא בעצם יכול לשבת על חלונות ועל לינוקס) הוא יכול להחזיק יותר מידע ולקבל יותר חיבורים, אז כן - הוא יותר טוב. אם האתר שלך לא צפוי לקבל אלפי משתמשים ביום ובסיס הנתונים לא עומד להיות ענק (עשרות אלפי - מאות אלפי - מליוני) רשומות אז ACCESS יכול להיות מספיק טוב. (והרבה יותר פשוט לעבודה) אל תחפש את זה שמקצועי יותר, קח את זה שמתאים לך. אם אתה מתעקש על מקצועי, יש אחד קוראים אותו אורקל... לא תמצא יותר טוב ממנו :)

תודה ../images/Emo13.gif

הלוואי שתיפטר הבעיה של ריבוי משתמשים על אקסס
הוא הכי נוח לדעתי. והאמת שעל MYSQL לא שמעתי הרבה ועוד לא יצא לי לעבוד איתו... נראה לי שאני אשאר עם אקסס... למרות שזה עשוי להוות בעיה בעתיד מבחינת משתמשים. אחרי הכל זה עשוי להגרר לאלפי משתמשים
אמממ יש אולי מדריך לעבודה עם מסד ננתונים של MY SQL שאפשר לתת אליו לינק אולי? תודה רבה רבה על העזרה.

למעלה