שלום חברים,
אני מחפש כבר תקופה את המכונה שתתאים לי, אך ללא הצלחה כלכך. שקלתי מספר רב של מכונות, אבל בכל מכונה יש משהו שמפריע לי. הדבר שאני לא מצליח להבין במכונות חצי ידניות, כדוגמת Gaggia Classic PRO, הוא מתג החליטה, שכן אין למכונה אפשרות להוציא שוט (30 מ"ל) או שוט כפול (60 מ"ל) בלחיצת כפתור (אלא יש להפעיל את כפתור החליטה ולכבות אותו ידנית). ולכן אני לא מבין איך אני אמור לתפעל את זה.. לא כלכך בא לי למדוד את הכמות בכל פעם שאני מכין אספרסו.
כן יש מכונות ששקלתי לרכוש עם אפשרות לשוט או שוט כפול בלחיצת כפתור, כדוגמת Breville BES878, אבל עושה רושם שכל המכונות האלו לא מקצועיות כלכך, וכוללות כל מניי גאדג'טים כמו 'מגביר קרמה' וכו'. בנוסף לכך, קוטר ידית קטן יותר מהסטנדרט (58 מ"מ) ובד"כ גם סטימר חלש. ולכן לדעתי התוצר שלהן לא יספק אותי.
מה בסך הכל ביקשתי? מכונה מקצועית (עד 3K ש"ח, או 4K אם היא כוללת מטחנה מובנית), עם סטימר נורמלי וכפתורים לשוט ודאבל שוט. האם זו בקשה גדולה מדיי??
אשמח לעזרה. תודה מראש.
אני מחפש כבר תקופה את המכונה שתתאים לי, אך ללא הצלחה כלכך. שקלתי מספר רב של מכונות, אבל בכל מכונה יש משהו שמפריע לי. הדבר שאני לא מצליח להבין במכונות חצי ידניות, כדוגמת Gaggia Classic PRO, הוא מתג החליטה, שכן אין למכונה אפשרות להוציא שוט (30 מ"ל) או שוט כפול (60 מ"ל) בלחיצת כפתור (אלא יש להפעיל את כפתור החליטה ולכבות אותו ידנית). ולכן אני לא מבין איך אני אמור לתפעל את זה.. לא כלכך בא לי למדוד את הכמות בכל פעם שאני מכין אספרסו.
כן יש מכונות ששקלתי לרכוש עם אפשרות לשוט או שוט כפול בלחיצת כפתור, כדוגמת Breville BES878, אבל עושה רושם שכל המכונות האלו לא מקצועיות כלכך, וכוללות כל מניי גאדג'טים כמו 'מגביר קרמה' וכו'. בנוסף לכך, קוטר ידית קטן יותר מהסטנדרט (58 מ"מ) ובד"כ גם סטימר חלש. ולכן לדעתי התוצר שלהן לא יספק אותי.
מה בסך הכל ביקשתי? מכונה מקצועית (עד 3K ש"ח, או 4K אם היא כוללת מטחנה מובנית), עם סטימר נורמלי וכפתורים לשוט ודאבל שוט. האם זו בקשה גדולה מדיי??
אשמח לעזרה. תודה מראש.