זה מפתיע אותך?שאלה לגבי מחירים של הרכבת (מוזר)
לאחרונה בדקתי מחיר נסיעה מרמלה לנתניה (דורש החלפת רכבת בתל אביב) גיליתי שזה עולה 23 ש"ח. לעומת זאת, לקנות כרטיס נתניה-תל אביב יעלה 12.5 ש"ח + כרטיס תל אביב-רמלה עוד 10 ש"ח כלומר סה"כ 22.5 ש"ח. איך זה יכול להיות?![]()
![]()
זה קיים לא רק בדרום.זה מפתיע אותך?
מה תגיד על זה? מבאר שבע ללוד 25.5 ש"ח מבאר שבע לת"א 25.5 ש"ח מלוד לת"א 10 ש"ח תמיד דופקים את הדרומיים.
לפי ההבנה שליזה קיים לא רק בדרום.
ולא רק ברכבת. באוטובוסים למשל: מנצרת לנשר ומנצרת לחיפה - אותו מחיר. מנשר לחיפה - 6.80 אני לא רואה שום בעיה לא כאן ולא בדוגמה שלך. הדוגמה שהוא הביא, עם כפר סבא ורמלה, היא הפוכה מהדוגמה שלך.
הדוגמא שלי הפוכהזה מפתיע אותך?
מה תגיד על זה? מבאר שבע ללוד 25.5 ש"ח מבאר שבע לת"א 25.5 ש"ח מלוד לת"א 10 ש"ח תמיד דופקים את הדרומיים.
בדוגמא שלי מי שנוסע מב"ש ללודהדוגמא שלי הפוכה
הדוגמא שלך "הגיונית". אתה יכול להסתכל על זה בצורה כזאת למשל: נסיעה מנתניה לתל אביב עולה 12.5 ש"ח, לא משנה באיזה תחנה תרד ואילו אם תסע לאוניברסיטה, תצא ותקנה כרטיס חדש לתל אביב מרכז תשלם עוד 4 שקל. בסופו של דבר בדוגמא שלך מי שנוסע מב"ש לתל אביב "מרוויח", ואף 1 לא מפסיד.
תמיד מישהו מרוויח ומישהו מפסידבדוגמא שלי מי שנוסע מב"ש ללוד
מפסיד.....
למה מפסיד?בדוגמא שלי מי שנוסע מב"ש ללוד
מפסיד.....
הדוגמא של ת"א הגנה מול ת"א מרכזלמה מפסיד?
כי הוא היה יכול לסוע לתל אביב באותו מחיר? אבל הוא לא צריך לסוע לתל אביב, אז מה זה משנה? זה כמו שתגיד שבגלל שנסיעה מכל תחנה לתל אביב אוניברסיטה עולה אותו דבר כמו נסיעה לתל אביב ההגנה, אז מי שנוסע בתוך תל אביב מפסיד כי זה עולה לו כסף. (נכון גם לגבי אוטובוסים מסויימים כמובן)
השאלה צריכה להיות אחרתהדוגמא של ת"א הגנה מול ת"א מרכז
למשל היא לא נכונה מאחר והמחיר נלקח לעיר יעד ולא לתחנה מסויימת בתוך העיר וזה נעשה ככה בכל הערים שיש בהן יותר מתחנה אחת, לצורך העניין גם נסיעה לב"ש מרכז או לב"ש צפון הוא אותו מחיר כי זה נמצא באותה העיר העניין הוא שמלוד עד לתל אביב יש מרחק בהחלט לא מבוטל ולא מרחק כמו בין תחנות הביניים בת"א ואני לא מבין למה מי שנוסע מב"ש ללוד צריך לשלם כמו מי שנוסע לתל אביב?
לא הגיוני, וגם די נדירשאלה לגבי מחירים של הרכבת (מוזר)
לאחרונה בדקתי מחיר נסיעה מרמלה לנתניה (דורש החלפת רכבת בתל אביב) גיליתי שזה עולה 23 ש"ח. לעומת זאת, לקנות כרטיס נתניה-תל אביב יעלה 12.5 ש"ח + כרטיס תל אביב-רמלה עוד 10 ש"ח כלומר סה"כ 22.5 ש"ח. איך זה יכול להיות?![]()
![]()
לא הגיוני כולנו יודעים, קיים כןלא הגיוני, וגם די נדיר
כרטיס נסיעה ברכבת וגם באוטובוס מנקודה א' ל-ג' אמור להיות זול יותר מאשר מ-א' ל-ב' ומ-ב' ל-ג'. ככה זה בכמעט כל הקווים של רכבת ישראל, בכמעט כל הקווים של אגד וגם בחו"ל בכמעט כל המקומות ובכמעט כל חברות התחבורה. הדוגמא שהביא הכבאי ערן דווקא ממחישה זאת ומחזקת את טענתי. כרטיס מבאר-שבע לתל-אביב הרבה יותר זול מאשר מבאר-שבע ללוד ומלוד לתל-אביב.
לנסוע מחיפה לשפיים עולה 27 וחצילא הגיוני כולנו יודעים, קיים כן![]()
לתופעה הזו קוראים אי שיוויון המשולששאלה לגבי מחירים של הרכבת (מוזר)
![]()
כולכם נותנים דוגמאות הפוכותלתופעה הזו קוראים אי שיוויון המשולש
מדובר פה בתופעה שמתקיימת בהרבה תחומים בחיים וגם במדע, ונקראת "אי שיוויון המשולש". מקור השם הוא בגיאומטריה: אם תקחו משולש, אזי סכום של 2 צלעות כלשהן במשולש גדול תמיד מהצלע השלישית. זה רק הגיוני שהדבר מתקיים גם במחירי הנסיעה. סכום מחירי נסיעה מנקודה א' למקודה ב' ומנקודה ב' לנקודה ג', יהיה גדול ממחיר נסיעה מנקודה א' ישירות ל-ג'. באוטובוסים המצב יותר קיצוני -למשל מחיר נסיעה מחיפה לחדרה הוא 17.70, גם מחיר נסיעה מחדרה לתל אביב הוא 17.70, אבל נסיעה ישירה מחיפה לתל אביב עולה 25 ש"ח (למרות שחדרה נמצאת בדיוק באמצע הדרך מחיפה לתל אביב ולפי ההגיון הכרטיס צריך לעלות חצי מחיר) כך שנסיעה מחיפה לתל אביב דרך חדרה תעלה לכם 35.4 ש"ח!
צודק...כולכם נותנים דוגמאות הפוכות
ואומרים שככה זה צריך להיות, ואת זה אני מקבל. במקרה שלי, נסיעה ב-2 כרטיסים נפרדים (הרי בכל מקרה צריך להחליף רכבת) יותר זולה מנסיעה בכרטיס אחד...
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.