אצלנו
אחות טיפת חלב שלי, שהיא מדהימה וסופר תומכת הנקה ומבינה עניין, אמרה לי כשהיה בן 4 חוד', שאם אני רוצה להתחיל, אז עד גיל חצי שנה לא לעבור שתי כפיות ביום. היא המליצה, בשלב זה, לא להכין אוכל במיוחד אלא לתת כל פעם טיפונת לטעום ממה שאוכלים בבית, כמו למשל טחינה על האצבע, או ירק מאודה מעוך וכו' ואפשר לתת הכל כולל הכל(גם ביצים, בשר, דגים וכו) חוץ ממוצרי חלב ודבש. אני תכננתי לחכות עד אחרי גיל חצי שנה, אבל בפועל התחלתי כמה ימים לפני גיל 5 חודשים בגלל שהוא נראה לי ממש בעניין, שולח ידיים ומסתכל מהופנט מכל מי שאוכל. אז בינתיים, חוץ מטחינה על האצבע, נתתי עגבניה מגורדת ללא הגרעינים, בננה מעוכה באצבע, אבוקדו מעוך, תפו"א, בטטה וגזר מאודים (בנפרד). בנוסף נתתי לו לשחק עם מלפפון ירוק חצוי לאורך, גזר וחצי בננה, הוא מלקק ומוצץ אותם בהנאה. אה כן, פעם אחת גם נתתי לו את הבפנים של אפונה מבושלת ועם זה ברחו לו לפה גם כמה גרגרי קינואה... עוד בתכנית - ירקות ופירות לרוב, טריים וללא תבלינים(גם לא מלח). אני מקפידה לתת לו כשהוא לא רעב. פעם אחת נתתי לו בלי להקפיד וזה הכניס אותו לאטרף של רעב כולל בכי ועצבים. כמובן שמיד קיבל ציצי, אבל אפשר היה בקלות למנוע ממנו את הקריזה. סך הכל נראה לי שחשוב לשים לב שהוא נהנה וטעים לו, לא להפריז בכמויות כי מערכת העיכול צריכה זמן להתרגל והכי חשוב, להנות ולצלם הרבה כי הפרצופים הראשוניים האלה לא חוזרים וזה הדבר הכי מתוק שיש...