שאלה לגבי טעימות

שאלה לגבי טעימות

הבנתי שההמלצה הרשמית היא להתחיל טעימות בגיל 4 חודשים. כרגע הקטן בן 3.5 חודשים, הנקה מלאה. האם זה לא מוקדם מידי להתחיל אוכל רגיל? מה זה בדיוק אומר טעימות?

muga

New member
טעימות זה 2-4 כפיות של מזון מוצק

ביממה, שלא יחליפו ארוחת חלב. וכן, לדעתי זה מוקדם מדי. גם בהנחיות משרד הבריאות ההמלצה היא להתחיל את הטעימות משבוע 17 לחיי הילד עד שבוע 26, כך שאין באמת חובה להתחיל ישר בגיל 4 חודשים. בנוסף - יש עוד המון גישות שונות להתחלת מוצקים, את יכולה לבחור את זו שמתאימה לך יותר.

שלו23

New member
אצלנו

אחות טיפת חלב שלי, שהיא מדהימה וסופר תומכת הנקה ומבינה עניין, אמרה לי כשהיה בן 4 חוד', שאם אני רוצה להתחיל, אז עד גיל חצי שנה לא לעבור שתי כפיות ביום. היא המליצה, בשלב זה, לא להכין אוכל במיוחד אלא לתת כל פעם טיפונת לטעום ממה שאוכלים בבית, כמו למשל טחינה על האצבע, או ירק מאודה מעוך וכו' ואפשר לתת הכל כולל הכל(גם ביצים, בשר, דגים וכו) חוץ ממוצרי חלב ודבש. אני תכננתי לחכות עד אחרי גיל חצי שנה, אבל בפועל התחלתי כמה ימים לפני גיל 5 חודשים בגלל שהוא נראה לי ממש בעניין, שולח ידיים ומסתכל מהופנט מכל מי שאוכל. אז בינתיים, חוץ מטחינה על האצבע, נתתי עגבניה מגורדת ללא הגרעינים, בננה מעוכה באצבע, אבוקדו מעוך, תפו"א, בטטה וגזר מאודים (בנפרד). בנוסף נתתי לו לשחק עם מלפפון ירוק חצוי לאורך, גזר וחצי בננה, הוא מלקק ומוצץ אותם בהנאה. אה כן, פעם אחת גם נתתי לו את הבפנים של אפונה מבושלת ועם זה ברחו לו לפה גם כמה גרגרי קינואה... עוד בתכנית - ירקות ופירות לרוב, טריים וללא תבלינים(גם לא מלח). אני מקפידה לתת לו כשהוא לא רעב. פעם אחת נתתי לו בלי להקפיד וזה הכניס אותו לאטרף של רעב כולל בכי ועצבים. כמובן שמיד קיבל ציצי, אבל אפשר היה בקלות למנוע ממנו את הקריזה. סך הכל נראה לי שחשוב לשים לב שהוא נהנה וטעים לו, לא להפריז בכמויות כי מערכת העיכול צריכה זמן להתרגל והכי חשוב, להנות ולצלם הרבה כי הפרצופים הראשוניים האלה לא חוזרים וזה הדבר הכי מתוק שיש...

אני נתתי בננה בגיל 4.5 חודשים

זה היה כי עמדתי לחזור ללימודים אחה"צ פעמיים בשבוע ורציתי לחסוך לעצמי שאיבות. היתה התלהבות גדולה בשלב שני נתתי גם תפוח אפוי וכשחזרתי ללמוד (בגיל 5 חודשים שלו) הוא לא נגע בחלב ששאבתי בעמל רב, והעדיף את התפוח והבננה. אכל בכמויות קטנות, רק בשביל להחזיק עד שאחזור. המסקנה שלי היא שאפשר בהחלט בגיל 4.5-5 חודשים להתחיל בניסיונות, ואם הילד בעניין הוא מראה את זה. אבל זה ממש לא הכרחי כשלב התפתחותי. אם לא היה לי עניין הלימודים לא הייתי טורחת. ברגע שזה פתר לי את הבעיה גם לא התעקשתי על מגוון גדול של מזונות כי כאמור בחודש-חודשיים הראשונים הרעיון לא היה התחלת טעימות. אני המשכתי עד גיל 7 או 8 חודשים עם פירות וירקות בלבד, ועד 10 חודשים בערך הוספתי רק טחינה ומעט קוואקר. והקפדתי מאוד על פירות אורגניים.

mich12345

New member
בדיוק רציתי לשאול על זה! אני בהשהייה

הקטן כמעט בן 5.5 חודשים. הוא עוד לא יושב ולא מראה עניין באוכל, ואני מתלבטת מה להתחיל לתת אם בכלל. בגיל 4 חודשים נתתי טיפונת בטטה, הוא עיקם את הפרצוף ואני לא ניסיתי יותר. עם שני הגדולים (בני 6.5 ו 4.5) התחלתי לתת מוצקים בגיל חצי שנה, אני לא מבינה איך כל הסיבות בעזרתן שיכנעו אותי בלהט רב לפני כמה שנים להתחיל רק בגיל חצי שנה פתאום נעלמו... אשמח לקרוא עוד תגובות מה אתן עושות וגם דעות של אנשי מקצוע / הפניות לכאלה

למעלה