שאלה לגבי חתימת חוזה

מצב
הנושא נעול.
שאלה לגבי חתימת חוזה

שאלה לגבי חתימת חוזה
התקבלתי לעבודה שבה יש צורך לעבור קורס של חודש לפני שמתחילים ממש את העבודה. העבודה היא עם התחייבות ל 10 חודשי עבודה. המעסיק רוצה להחתים אותי שגם אם בשבוע הראשון לקורס (לדוגמא) זה לא נראה לי אני אצטרך לשלם קנס של 1500 שקל... בעבודה הקודמת שלי גם היה קורס, אבל מי שרצה לעזוב בשבוע הראשון יכל בלי לשלם קנס... זה חוקי?

תשובה

שאלה לגבי חתימת חוזה
התקבלתי לעבודה שבה יש צורך לעבור קורס של חודש לפני שמתחילים ממש את העבודה. העבודה היא עם התחייבות ל 10 חודשי עבודה. המעסיק רוצה להחתים אותי שגם אם בשבוע הראשון לקורס (לדוגמא) זה לא נראה לי אני אצטרך לשלם קנס של 1500 שקל... בעבודה הקודמת שלי גם היה קורס, אבל מי שרצה לעזוב בשבוע הראשון יכל בלי לשלם קנס... זה חוקי?
תשובה
חוזה מסוג זה הוא חוקי. עם זאת, צריך לבדוק את סבירות ההוראה בדבר הקנס הכרוך בהפסקת העבודה לפני תום תקופת ההתחייבות. בד"כ בהסכמים כאלה, יש משמעות לעלות הקורס לחברה/עסק, לתפקיד, וכן תקופת ההתחייבות מתחילה מתום הקורס בהצלחה ולא לפני כן. אם העבודה חשובה לך, חתמי על החוזה, אולם קחי בחשבון כי אם אכן תעזבי את המקום במהלך הקורס או בטרם תסתיים תקופת ההתחייבות, כדי שלא לשלם את הקנס תצטרכי להגיש תביעה בבית הדין לעבודה על מנת שהשופטים יקבעו האם ההסכם סביר או לא. ייתכן שיפסקו כי ההסכם סביר, ואז תיאלצי לשלם. קחי הכל בחשבון בטרם תחתמי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה