שאלה לגבי חופשה

מצב
הנושא נעול.

osit2

New member
שאלה לגבי חופשה

שאלה לגבי חופשה
שלום (שיר?) יש לי שאלה לגבי ימי חופשה. זה מה שמופיע לגבי ימי החופשה (מהאתר של חילן). אורך החופשה לכל שנת עבודה אצל מעביד אחד או במקום עבודה אחד הוא: (1) בעד כל אחת מ- 4 השנים הראשונות - 14 יום; (2) בעד השנה החמישית - 16 יום; (3) בעד השנה השישית - 18 יום; (4) בעד השנה השביעית - 21 יום; (5) בעד השנה השמינית ואילך - יום נוסף לכל שנת עבודה עד לחופשה של 28 יום השאלה שלי היא: 1. כמה זה שעות לכל יום עבודה 2. עבדתי תקופה מסוימת 6 ימים ולאחר מכן עבדתי 5 ימים איך מחשבים את החופשה תודה

שיר ורד

New member
תשובה עקרונית

שאלה לגבי חופשה
שלום (שיר?) יש לי שאלה לגבי ימי חופשה. זה מה שמופיע לגבי ימי החופשה (מהאתר של חילן). אורך החופשה לכל שנת עבודה אצל מעביד אחד או במקום עבודה אחד הוא: (1) בעד כל אחת מ- 4 השנים הראשונות - 14 יום; (2) בעד השנה החמישית - 16 יום; (3) בעד השנה השישית - 18 יום; (4) בעד השנה השביעית - 21 יום; (5) בעד השנה השמינית ואילך - יום נוסף לכל שנת עבודה עד לחופשה של 28 יום השאלה שלי היא: 1. כמה זה שעות לכל יום עבודה 2. עבדתי תקופה מסוימת 6 ימים ולאחר מכן עבדתי 5 ימים איך מחשבים את החופשה תודה
תשובה עקרונית
חוק חופשה שנתית מגדיר בצורה חד משמעית איך לחשב את מספר ימי החופשה המגיעים לעובד ואיך לחשב את השווי של יום חופשה. אבל, החישוב על פי החוק הוא קצת מסובך וניתן להעשות רק בסוף שנת חופשה (בעבר התחילה שנת חופשה ב-1/4 והחל מהשנה היא מתחילה ב 1/1 , כך ששנת החופשה 2005 היתה שנה של 9 חודשים בלבד). מעבר לקושי לחשב על פי חוק, יש גם עיוותים בדמי החופשה המגיעים לעובד במצבים שונים לפעמים לטובת העובד ולפעמים לרעתו. לכן, מרבית המעסיקים לא מחשבים על פי החוק , אלא על פי כללים שהם קבעו לעצמם והם בדרך כלל יותר מאוזנים ושויוניים מהחישוב על פי חוק. מעבר לכך, ישנו גם צו הרחבה לעסקים שעברו לעבוד 5 ימים בשבוע שקובע את מספר ימי החופשה המגיעים לעובד במקום כזה (לאחר המעבר). אם אתה רוצה , אני יכול לעזור לך לחשב את מספר ימי החופשה המגיעים לך בהתאם לחוק , או לפי שיטת חישוב אחרת. לאחר שתחליט באיזה שיטה אתה רוצה עזרה בחישוב, תצטרך להישב על מספר שאלות מנחות. אם אתה רק רוצה לבדוק ששיטתו של המעביד לחישוב החופשה והשכר בגין חופשה הם הוגנים ואינם מקפחים, אנא ציין איך הוא מחשב ואוכל להשיב על כך. אם אתה רוצה לחשב על פי החוק, אזי שים לב שהחישוב על פי החוק עשוי לקפח עובד שעובד 5 ימים בשבוע, כך שיתכן שיצטרך להתבצע חישוב נפרד לתקופה שעבדת 6 ימים בשבוע, על פי החוק וחישוב נפרד לתקופה שלאחר מכן על פי צו ההרחבה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה