שאלה לגבי זמני המתנה לשליח

im mitzi

New member
שאלה לגבי זמני המתנה לשליח

אני צריכה לתאם עם ניופאן משלוח של חלק למקרר (שכל הזמן נשבר לי אבל זה כבר סיפור אחר) הם החליטו לקבוע איתי ליום שלם ואם אני רוצה שעה ספציפית אני צריכה להתקשר ביום המשלוח לחברת השליחויות. למיטב ידיעתי חוק הטכנאים כולל גם שליחים, האם אני טועה? מעבר לזה אני לא כל כך מצליחה להבין את השיטה הזאת, אני נמצאת באוניברסיטה עד שעה מסויימת מן הסתם אני לא יכולה להשאר בבית ולחכות לחלק הזה או לצאת באמצע שיעור בשביל לקחת את החלק מהשליח שאולי יגיע אליי לאוניברסיטה (כפי שהם הציעו לי) האם זה הגיוני שאני צריכה להתקשר למישהו אחר כדי לוודא שמביאים לי את החלק בזמן שאני בבית?! האם זה מוגזם מדי לצפות מחברה שאני קונה ממנה חלק לתאם איתי את המשלוח ולא לטרטר אותי? השאלה העיקרית האם העניין בכלל חוקי?

dani666

New member
את טועה. (עוד לא קיין "חוק השליחים").

וכן, זה חוקי. אין אפשרות לסגור אתם שאת החלק יעבירו לחנות שאתה עם עובדים ותאספי אותו משם ? אין אפשורת לסגור אתם שהשליח יגיע לאוניברסיטה (עד שעה מסוימת) ולבית (משעה מסוימת) ? שווה לנסות.

im mitzi

New member
למיטב הבנתי

חוק הטכנאים אמור לתפוס גם להמתנה לשליח, הרי אין הגיון לא לתת לאדם להמתין לטכנאי מעל ל3 שעות אבל לשליח כן (שלא נדבר על 8 שעות המתנה). הם נתנו את הפתרון הזה, אבל כשאני באוניברסיטה אני לא זמינה לטלפונים, וממש לא זמינה לצאת מהשיעור ולפגוש שליחים. אגב הפתרון שלי היה להשאיר את המוצר ליד הדלת ושאני אתקשר אליהם לעדכן שהוא שם כשאני אחזור מהלימודים, והם פסלו את הרעיון

dani666

New member
אם את יודעת, אז למה את שואלת ?

רמז - את לא ממש יודעת. לגבי ההצעה שלך - גם אני במקומם לא הייתי מסכים לה. במידה והפריט "ייעלם", מי יישא באחריות ?

im mitzi

New member
אני שואלת בשביל לוודא

שים לב למילים "למיטב הבנתי" לגבי ההצעה שלי, לא מדובר בקומת קרקע, אלא בבניין סגור עם קוד. למה אני אמורה להסכים להצעה להפסיד לימודים בשביל לקבל משהו שאני מזמינה ורוצה שהוא יגיע כשאני זמינה?! אגב התשובות שלך גורמות לי לא לחזור לכאן יותר, תודה!

msvnk

New member
תבקשי משלוח רשום בדואר

ותאספי אותו מסניף הדואר בזמנך החופשי. אבל בכלל לא בטוח שהם יסכימו.

im mitzi

New member
זה לא אפשרי

מדובר בחלק בעייתי והאפשרויות שלהם או שאני אגיע אליהם והם לא קרובים אליי בכלל או לשלוח את זה עם שליח על חשובני כמובן. אז אני גם משלמת על זה, גם צריכה לטענתם המתין 8 שעות במקום אחד (אופי העבודה שלי והעובדה שאני סטודנטית לא מאפשרים זאת בכלל).

msvnk

New member
אני אגיד לך מה הפתרון שלי במקרים כאלה

כי זה כך עם כל חברות השליחויות, החל מדואר שליחים המחפיר של רשות הדואר ועד UPS. אני פשוט מזלזל בזמני ההגעה שלהם כמו שהם מזלזלים בזמני ההמתנה שלי. אני אומר להם להגיע מתי שנדמה לי שאהי הפנוי היכן שאני אמור להיות, ואם אני לא שם, או לא נגיש באותו זמן אז פשוט לא מעניין אותי. שינסו לשלוח בפעם אחרת. ולפעמים אפשר גם קצת לטרטר את השליח כשהוא בסביבה כדי שהוא יגיע אליך בדיוק מתי שאת מתפנה. את לא בטוחה שתהיי באוניברסיטה ושתהיי זמינה בשעה שהוא יגיע ? תגידי שיבוא, מקסימום ינסו למסור בהזדמנות אחרת. ואם תוכלי לענות לטלפון רק רב שעה אחרי שהוא ניסה לתפוס אותך אז שהשליח יחזור אליך שוב אם הוא עדיין בסביבה.

msvnk

New member
קרה לי פעם שרצו לחייב

אז אמרתי להם שאין בעיה, אם הם לא מסוגלים לספק אז אני לא מתכוון לקבל את המשלוח בכלל ולא מתכוון לשלם לא על תוספת ולא על המוצר עצמו. יש מספיק מקום לשחק על זה. וגם אם היו רוצים, לא היו מפתיעים עם חיוב אלא אומרים מראש שאם וכאשר, ואז כל אחד יכול להחליט אם הוא רוצה להמשיך לשחק במשחק...

k-don

Well-known member
השיטה לא טובה, כי היא חייבת את החלק עד יום

שישי.

alondr

New member
יש לי רעיון בשבילך

כשהייתי גר באיזור חיפה באיזור הצ'ק פוסט היו כל המרכזים של חברות השליחויות היו באיזורנו UPS FEDEX דואר שליחים היו בקרבתנו ואם הייתי זקוק למשהו בדחיפות או שידעתי שלא אהיה בבית לקבל את החבילה כי לא אהיה זמין במהלך היום הייתי מבקש להשאיר את החבילה במחסן אצלהם ופשוט בא לאסוף בעצמי תשקלי את האופציה הזו...

ספוקי

New member
כפי שכתבו לך, חוק הטכנאים לא רלוונטי לשליחים

ובכדי לפתור לך את הבעיה, תשקלי את האפשרויות הבאות: 1. לתאם משלוח לאוניברסיטה ושהשליח יתקשר אליך שהוא בשער הקמפוס. כך את יוצאת מהשיעור, לוקחת את החלק וחוזרת פנימה. 2. אני לא יודע איפה את עובדת, אבל אם יש שם אפשרות לשלוח לעבודה שלך (גם אם את לא נמצאת שם) ואז החלק יחכה לך שם. 3. לתאם משלוח לקרוב משפחה / חבר שנמצא יום שלם באותו מקום (למשל עבודה) ולאסוף את החלק ממנו. 4. לבקש מאחד השכנים בבניין (פנסיונר?) אם הוא יכול לקבל עבורך את המשלוח.

im mitzi

New member
כל הפתרונות האלה לא רלוונטים

1. לצאת משיעור וללכת 10 דקות לשער זה לא הגיוני או רלוונטי, שלא לדבר להמתין לשליח 8 שעות שזה בכלל הזוי! 2. אני לא יושבת במשרד ומדובר בחלק שאני חייבת כי בלעדיו אני לא יכולה להכניס דברים למקרר שלי (משמע אין לי אוכל בבית), כך שזה חייב להיות עד הסופ"ש, אחרת אין לי אוכל לסוף שבוע. 3. אין לי קרובי משפחה שגרים באיזור (אגב הם כבר ניסו לאמץ לי משפחה) 4. מדובר בבניין של צעירים שעובדים כל היום ואת רובם אני לא מכירה. כבר שלחתי מייל למועצה לצרכנות (או משהו כזה) ואני מחכה לתגובה בעניין. זו פעם ראשונה שאני נתקלת בדבר כזה

ספוקי

New member
אני באמת לא מבין מה את רוצה....

את טועה בפרשנות שלך לחוק הטכנאים. הוא לא תקף על שליחים (וגם לא על טכנאים של גז). לכן פנייה שלך למועצה כזו או אחרת לא תוביל, כנראה, לשום פיתרון ממשי. במיוחד לא ביומיים הקרובים עד לסופ"ש. את רוצה שחוק הטכנאים יהיה תקף גם על שליחים? אני חושב שכבר יש הצעת חוק שכזו על שולחן הכנסת. ואם אין אז את מוזמנת לפנות לנציגי הציבור שלך בבקשה להציע הצעה שכזו. כך או אחרת זה לא משהו שייקח יומיים לחוקק. אנחנו מנסים לעזור לך פה לפתור את הבעיה (בניגוד לניסיון שלך לתקן את העולם) כדי שאת תוכלי לקבל את החלק הזה. אז כן, יכול להיות שכדי שלך יהיה אוכל בסופ"ש אומר שאת תצטרכי לצאת מהשיעור, ללכת 10 דקות ברגל לשער ואז לחזור עוד 10 דקות לכיתה. אבל אם את לא מוכנה לעשות את המאמץ המינימלי הזה אז קטונתי.

im mitzi

New member
מעבר לזה

אני מקבלת ממכם כל הזמן פתרונות, נראה לי מגוחך שאני זאת שצריכה למצוא פתרונות כאשר הבעיה העיקרית היא זמן ההמתנה הארוך והמגוחך לשליח

ספוקי

New member
עדיף להיות חכם מאשר להיות צודק

אז אולי זה מגוחך להמתין לשליח יום שלם. אבל החוק, כאמור, לא לצידך. חברת השליחויות, אם היא רוצה, יכולה לתת לך טווח של ימים בשביל לחכות למשלוח. כפי שכתבתי לך, בינתיים מי שבלי חלק ובלי אוכל במקרר זו את. אז את מוזמנת לפנות לחברי הכנסת שיחוקקו חוק שיגביל גם את השליחים, ועד אז תבזבזי כסף על 3 ארוחות ביום במסעדות. נתנו לך פתרונות כדי לפתור לך את הבעיה, אבל את רוצה לתקן את העולם. בהצלחה.

dani666

New member
מוזר שאת מתלוננת שאנחנו נותנים פתרונות

כי עכשיו באמת לא ברור לי למה ציפית מהפורום. שנשכתב את "חוק הגנת הצרכן" ?

im mitzi

New member
עם כל הכבוד אליך

וזו בהחלט ההודעה האחרונה שלי בפורום הזה ההודעות שלך לא תרמו בכלום, להיפך הן גרמו לי לחשוב שוב אם לבוא ולהתייעץ כאן. יש פורומים הרבה יותר פרודקטיבים כן בפרדס, פורום צרכנות אינו אחד מהם כנראה. לעיתים דיון לא חייב לתת פתרונות אלא להביע גם סימפטיה ולהעלות רעיונות אחרים, כשתנהלו כאן דיון הולם במקום להכנס במשתמשים אני אשקול לחזור לכאן

dani666

New member
זהו, שמטרת הפורום היא *בדיוק* להציע פתרונות

להבנתי, יש פורומי תמיכה למיניהם שבהם אפשר לקבל סימפטיה - אם זו המטרה. את באה עם בעייה ושאלה, כונים לך שהחוק לא לצדך, מציעים לך פתרונות ...OK. הבנתי.

למעלה