שאלה לגבי התקופה שלאחר ניתוח כריתת התירואיד

שאלה לגבי התקופה שלאחר ניתוח כריתת התירואיד

שלום ד"ר תורג'מן, אני לקראת ניתוח בשל סרטן פפילארי של בלוטת התריס - כריתה מלאה של הבלוטה ומטאסטזות בצוואר עד בסיס הגולגולת + סביב קנה הנשימה. האם בתקופה שבין הניתוח לבין הטיפול ביוד לא נכנסים למצב של היפו? - בכל זאת אין בלוטה. אם כן מה התסמינים להם עלי לצפות? המון תודה יעל

kapriz85

New member
שלום יעל

יענה לך מנסיון ודוקטור תוסיף. גם אני עברתי ניתוח דומה והוציאו אצלי 48 בלוטות לימפה אומנם לא בכולם היה סרטן, צלקת די ארוכה אבל הכל עובר ושוכחים.במצב שבין ניתוח ליוד נכנסים לתת פעילות ולא לכל האנשים יש תסמינים. היום למשל יש תרופה שנקראת תירוג'ן שמאפשרת להתחיל לקחת כדורים מיד אחרי הניתוח וגם לעשות טיפול ביוד בלי להפסיק את הכדור. אבל...... אני לא יודעת מה ימליצו לך רופאים כי אני למשל לא לקחתי תירוג'ן ולא התחלתי כדורים, אבל תסמינים כמעט ולא היו לי. הבנתי שבמצבים מורכבים שזה לא רק כריתה של בלוטת התריס יש רופאים שאומרים שלא כדי להישתמש בתירוג'ן על מנת שיוד יעשה עבודה טובה יותר.וזה דוקטור תגלה לנו.נכון? בלי קשר מזמינה אותך לקומונה "סרטן בלוטת התריס" בנוסף בקישורים של קומונה תמצאי גם מידע על תסמינים וגם על טיפול ביוד.כשאני עשיתי טיפול ביוד והייתי בבידוד מצאתי המון מידע בנושא ומנהלת הקומונה הוסיפה אותו לקישורים.בהצלחה

לדעתי עשו דרמטיזציה של תיאור הממצאים

מה זה מטסטזות? כולו מדובר על בלוטות חשודות. את אישה צעירה? מה גודל הגידול? אצל אישה צעירה, גידול פפילרי עם בלוטות בצואר לא נחשב למצב מסוכן במיוחד. ברור שאם רואים את הבלוטות ב-US יעשו לך ניתוח רציני יותר (כלומר כפי שקפריז כתבה הצלקת תשקף זאת) וברור שאת תקבלי יוד. אבל זה עדיין לא נחשב למחלה מטסטטית ולכן לפי הקוים המנחים ניתן בהחלט לתת טיפול עם תיירוגן, בלי להכנסי אותך לתת פעילות. גם אם מי שיטפל בך לא מרגיש עם זה נח (שמרנות גרידה), הספרות מראה שהתוצאות בהחלט מקבילות. אז למה לסבול?

למעלה