שאלה לגבי הקאסיני

שאלה לגבי הקאסיני

הקאסיני שוגרה לכיוון השמש כדי לתוכל להפוך את כיוונה בנוגה ובכך להשתמש בכח הכבידה של כדור הארץ בכדי להאיץ... (עד כה הבנתי נכון?). אם השיטה הזו כ"כ טובה ומאיצה את המהירות, מדוע לא נעשה כך בשיגור של הניו הורייזונס?

razidan

New member
במשימה אל פלוטו השתמשו

בתמרון הזה, אבל בכיוון צדק. החללית (אם זהו המונח הנכון) תגיע אל צדק בפברואר מרץ 2007, ואל מערכת פלוטו-כארון 2015...

זה לא נוגד את מה שכתבתי...

ועדיין, אני לא מבין למה הניו-הורייזונס לא השתמשה ב"טריק" הזה...

razidan

New member
לא אמרתי שזה נוגד. רק הוספתי את נגה

לרשימה. ניו הורייזונס משתמשת בטריק הזה ונעזרת בצדק. אני לא יודע למה היא לא מנצלת את כוכבי הלכת הפנימיים. אולי המסלול של כוכבי הלכת והתאריכים של השיגור והflybys פשוט לא התאימו.

Mega OhCHA

New member
אהה - זה בגלל מהירות !

הלווין casini לא אפשרי לטוס מדי מהר בחלל, כי אם היה טס מהר מדי אינו היה נכלא לכח המשיכה של סאטרן. אילו קאסיני היה חולף במהירות גדולה מדי על יד סאטרן, הכוכב לכת סה"כ הי משנה את כיוון המסלול שלו, ולא היה גורם ללוויין להכנס להקפות מסביב הכוכב. בנוגע ל new Horizons , החללית אינה חייבת להכלא להקפות מסביב ג'ופיטר, רק להאיץ את המהירות בזמן שחולפת. למעשה גם ה"ביקור" ב פלוטו / כארון יהיה חלון זמן של שעות בודדות. ואז ימשיך הלאה. - חפוז זו גם אותה סיבה למסימת Ulysis מול galileo בגישה ישירה. גלילאו יצא מכדור הארץ ב 1989 לנגה (פעמיים) והגיע לג'ופיטר רק בדצמבר 1995. Ulysis יצא ב- 1990 והגיע ב-1992 ולא היה חייב להכלא להקפות סביב ג'ופיטר. הכוכב סה"כ שינה את מסלולו כדי להקיף את השמש מהקטבים הצפון ודרום. לכן מהירות הטיסה היתה מהירה מאד. נדמה לי שזה היה בכלל השיגור הכי מהיר מכדור הארץ עד ש new horizons שבר את השיא למהירות יציאה מכדור הארץ

למעלה