שאלה לגבי העברת בעלות על אוטו!

guyvaron

New member
שאלה לגבי העברת בעלות על אוטו!

האם אפשר להעביר בעלות על אוטו לפני 18? כלומר בדואר או משהו...כי הבנתי שמעבירים בדואר את הבעלות אבל אם אתה פחות מ-18 אז גם אפשר?

guyvaron

New member
באמת?

חשבתי שאפשר רק במשרד הרישוי להעביר בעלות רק עם האפוטרופוס שלך בא איתך ומאשר לך....אז אתה בטוח שאפשר בדואר גם לפני 18?

AL205

New member
כן

אני בגיל 17 קניתי את האוטו הראשון שלי (סובארו 83 "פשע") ולא היתה שום בעיה עם הבעלות

guyvaron

New member
אתה רציני!?

לא צריך לערב את ההורים בעיניין? כי כתוב במשרד התחבורה שלקטינים צריך לבוא למשרד התחבורה עם האפוטרופוס ואז להעביר!

Superdror

New member
אני גם העברתי בעלות על רכב ללא

נוכחות אפוטרופוס לפני כמה שנים, הייתי בן 17 וחצי בערך. משוכנע מספיק ?

guyvaron

New member
ת'אמת עדיין לא....

רגע ועשית את זה בדואר או במשרד הרישוי? יש עוד מקרים מעניינים כאלו?

AL205

New member
בדואר

עשיתי את זה בדואר רגיל ולא היתה שום בעיה, ועשיתי את זה לא פעם, כי היו לי כמה מכוניות וגם אופנועים, אז אם מצאתה את מה שחיפשתה וזה מתאים לך ועשיתה בדיקה אז לך לדואר חופשי

guyvaron

New member
אז למה.....

כולם אומרים וגם כתוב באתר של משרד הרישוי שאי אפשר להעביר בעלות על אוטו או כל כלי רכב לפני שמגיעים ל-18?!http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CT/.p/5_0_9F/.d/0?PC_7_0_CT_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_13#7_0_CT העברת בעלות המתבצעות במשרד הרישוי בלבד לנכה המשלם אגרת נכה, לרכב מירושה, מוניות, דיפלומטים, מעולה לעולה עם הגבלת מכס, רכב סיור ותיור, לרכב מדברי, קטינים, תיירים, למנהל עיזבון, העברות על-פי צו בית משפט, תבוצע העברת הבעלות בכל סניפי משרד הרישוי.

AL205

New member
לפני יותר מ 5 שנים לא היתה לי בעיה

אולי כיום הדברים השתנו, לך לדואר ותבדוק

גם אני עשיתי את זה....

את ההעברה על שמי עשיתי במשרד הרישוי, ואת ההעברה למישהו אחר, כשמכרתי, עשיתי בדואר. כשהייתי בן פחות מ16 אפילו...

עם תעודת זהות...

לא מוציאים ת"ז בגיל 15? מה אני עד כדי כך זקן שאני לא זוכר? יכול להיות שזה היה 16 ומשהו... כיתה י בכל אופן

guyvaron

New member
ו....

לא הייתי זקוק לשום אישור של הורים לא כלום? באתם שניכם עם תעודות זהות ורשיון נהיגה וזהו?

AL205

New member
לא צריך גם רשיון

צריך רק ת.ז וזהו! אמרתי לך, יום ראשון תלך לדואר וזהו

כן.... אבל מיד לאחר מכן

הגנרל אמא התקשרה למשרד הרישוי וצרחה על המנהלת, שלא באתי עם הורה או לפחות אישור... בכל זאת, היא לא כלכך התלהבה שקניתי טרקטורון אפילו בלי שהיא ידעה...

AL205

New member
יש לך אחלה אמא

אצל חבר שלי היה מקרה דומה, רק שהוא קנה אופנוע, אמא שלו תפסה עצבים שפחה דלק על האופנוע ושרפה אותו, אז אצלך לפחות נישאר הטרקטרון ואמא קצת צעקה, אצלו לא נישאר כלום (טוב רק שילדה של DT) וגם היו הרבה צעקות

גם לי יש רקורד....

דוד שלי שם לי מנעול על השרשרת שקשרתי את הטרקטורון... אז ניסרתי את החוליה שהוא היה מחובר אליה. אז הוא שם את המנעול שוב... אז ניסרתי לו את המנעול אז הוא הוריד לי גלגל, השאיר לי אותו על בלוק. אז הלכתי אליו הביתה והורדתי לו גלגל מהאוטו.... השארתי לו אותו על ג'ק... :)

למעלה