שאלה לגבי ההחזר מועדת וינוגרד

123dagmaluach

New member
שאלה לגבי ההחזר מועדת וינוגרד

קיבלתי צ'ק לפקודת הקרן לחיילים משוחררים על שמי בבנק שבו מנוהל חשבון הפיקדון שלי, שהוא לא הבנק הרגיל שאני עובדת איתו כך אין לי שם לא מספר חשבון או שום דבר כזה. השאלה שלי היא: האם אני חייבת להגיע לסניף הספציפי הזה בשבלי כולה להפקיד את הצ'ק או שאני יכולה ללכת לכל סניף אחר של אותו בנק והם כבר יעבירו את הכסף לקרן הפיקדון על שמי. או שאני יכולה למלא מעטפת הפקדה כזו, כמו עם צ'קים רגילים. אם כן, אילו פרטים אני ממלאת על המעטפה שכן כאמור, אין לי שם שום מספר חשבון או משהו כזה. השאלה שלי חשובה כי מחר אני רוצה ללכת לבנק, אבל הסניף הוא בנהריה ונסגר ב-12:00 ואין לי כוח לקום מוקדם בשביל איזו שטות שהייתי יכולה לעשות בכל סניף אחר של אותו הבנק. למישהו יש ניסיון בנושא?

vinney

Well-known member
לא בדיוק נסיון

אבל כשהתעסקתי עם הקרן הזאת, אמרו לי בפירוש שכל מה שקשור לחשבון שלי בפקדון אמור לעבור אך ורק דרך הסניף בו פתחתי את חשבון הפקדון... אולי תתקשרי אליהם מחר בבוקר ותשאלי? מקסימום תפקידי שבוע הבא

123dagmaluach

New member
אין שבוע הבא

זה או מחר, או בסוף הסמסטר הקרוב (כן, כן, זה שעוד לא התחיל) כי אני לא מגיעה לנהריה לעיתים תכופות מידי. וניסית אי פעם להתקשר לסניף שהוא לא הסניף הרגיל שלך, ועוד ביום שיש בבוקר וגם לקבל תשובה |מיואש| עוד מישהו? רעיונות? או שאין מנוס מלקום גם מחר ב-8:00 בבוקר?

sunset*

New member
אם אני לא טועה....

את צריכה לגשת לאותו הבנק שממנו הוצאת את הפקדון בעבר. אבל תבדקי בבנק...אולי יכולים לבוא לקראתך.

agnostic

New member
אפשר גם לשלם עם הצ'קים האלה

על הקורסים הבאים, במקום להפקיד אותם.

123dagmaluach

New member
וואלה? זה טוב לדעת

כנראה אני כבר אעשה את זה בפעם הבאה. הלכתי הבוקר לבנק, והפקדתי את הצ'ק ואיזו הפתעה נחמדה ציפתה לי כשהטלרית אמרה לי שאני יכולה גם לקבל את הכסף אלי חזרה ולא רק להפקיד אותו לפיקדון ולחכות שזה ישתחרר לי משם או לשלם עם זה בעבור הקורסים הבאים. אז התעשרתי היום ב-725 ש"ח. איזה כייף לי.

vinney

Well-known member
אני לא בטוח שהיא צדקה...

אבל אם קיבלת את הכסף - מה רע

2good2b

New member
אחרי 5 שנים מהשחרור

אפשר לקבל את הכסף במזומן. אני עדיין מחכה לשחרר איזה 150 שקל משם...

123dagmaluach

New member
קיבלתי את הכסף

וגם ניסיתי לסחוט את שארית הכסף שבקרן אבל זה היא כבר אמרה שאי אפשר. רק כשיגמרו ה-5 שנים.

אנדרי ז

New member
זה לא מה שלי נאמר בזמנו

לי בכלל היה סיפור עם החוק המטומטם הזה. לפני שנה נגמרו לי ה-5 שנים, ודווקא אחרי המועד הזה קיבלתי החזר. מסתבר שלא רק למשוך, אפילו להפקיד את הצ'ק אי-אפשר דרך סניף אחר. עד עצם היום הזה כנראה עדיין שוכבים לי שם כמה מאות שקלים, בבנק שאני מזמן לא עובד איתו (אפילו לא בסניף אחר) רק בגלל שלא יוצא לי להגיע לשם בשעות העבודה שלהם.

vinney

Well-known member
מה קרה לפקסים וטלפונים ודואר פנימי?

שיחתימו אותך על כל מה שצריך בסניף אחר של הבנק, וישלחו בדואר פנימי, הם יכולים בכיף לעשות את זה. הישיר הראשון עובד רק ככה

אנדרי ז

New member
כמו שרמזתי בהודעה שלי

מדובר על בנק שאותו עזבתי לפני כמה שנים. זה יכול להצביע על רמת הסימפטיה שלי כלפיו...

vinney

Well-known member
אפילו שזה בנק דיסקונט

לא שווה להפסיד את הכסף שמגיע לך

אנדרי ז

New member
דווקא עברתי לבנק דיסקונט

ומהם אני עדיין כן מרוצה. הכסף לא בורח לשום מקום, אני פשוט מחכה להזדמנות שאני אהיה שם.

אנדרי ז

New member
כן, בנק לאומי שממנו ברחתי

וכאמור את בנק דיסקונט אני מאוד מחבב בינתיים. ממש לא ברור לי מה אמור להיות כל כך רע בו.

vinney

Well-known member
טוב, כנראה שזה תלוי בסניף../images/Emo13.gif

היה לי חשבון בשני סניפים שונים של דיסקונט, השירות שם היה על הפנים, וסגרתי את החשבונות שם מהר מאוד. גם ממה שאני יודע על הבנק (עבדתי פעם במערכת הבנקאית בארץ), הוא ממש ממש גרוע (ללקוחות פרטיים אולי פחות, ללקוחות עסקיים יותר, באופן עקרוני - הוא גרוע יחסית לכל שאר הבנקים). לעומת זאת בסניף שלי בלאומי אני מנהל חשבון כבר יותר מ10 שנים, ועד עכשיו לא היו לי טענות של ממש כלפיהם, וכל טענות שכן היו טופלו לשביעות רצוני המלאה, מה שקצת הפתיע אותי אפילו
מה שחשוב זה לנהל חשבון בסניף קטן ושכונתי, ולא באחד מהסניפים הגדולים שיושבים במרכזי ערים או קניונים, לדעתי זה הגורם העיקרי, ולא איזה בנק זה, כי תכל'ס אין ממש הבדל בין כל הבנקים, אם אין לך עשרות אלפי שקלים לנהל בהשקעות...

אנדרי ז

New member
לא מכיר סניפים פיזיים

וגם לא רוצה להכיר. החשבון שלי מתנהל בסניף טלבנק. את מצב החשבון אני רואה באינטרנט, בשביל פעולות כמו הדפסת צ'קים או הפקדתם יש להם מכשירים אוטומטיים מצויינים פתוחים 24 שעות. לבנקאי אני מתקשר לטלבנק בכל שעות היממה. ורק מדי פעם יש צורך להיכנס ממש לסניף פיזי, ואני יכול לבחור בחופשיות לאיזה מהם להיכנס.

vinney

Well-known member
הכי טוב ../images/Emo13.gif

אני נכנס לסניף פעם בשנתיים, כשמגיע כרטיס אשראי חדש, שקים חדשים, וכמה עמלות מיותרות שצריכים להחזיר לי
גם את זה אני לא ממש חייב לעשות, אפשר לעשות בדואר, אבל נחמד לי מדי פעם לבקר שם (זה ליד הביצפר שלי
) תכל'ס טלבנק זה פסה, כל הבנקאות בארץ עברה לצורת העבודה הזאת, אם רוצים.

123dagmaluach

New member
לפי מה שנראה לי זה באמת בלתי אפשרי

למרות שזה לקח מעט מאוד זמן, הם אמרו לי שזה באמת היה חייב להיות בסניף שלהם. גם אני כבר לא עובדת עם הבנק הזה, אבל אין מה לעשות. השאלה היא אם הצ'ק הזה עדיין אצלך ומה התוקף שלו? אם אתה רק צריך ללכת להפקיד אותו, אולי אפשר לבקש שיוציאו לך צ'ק חדש לפקודתך כי הפיקדון כבר נמשך. אני חששתי שיש תוקף לצ'ק הזה שקיבלתי מהאוניברסיטה ובגלל זה לא רציתי לסחוב את זה עוד. זה שווה אבל אולי להרים אליהם טלפון (לאו"פ) ולשאול אם אפשר להסב את הצ'ק על שמך.

למעלה