שאלה לגבי האכלת חתולי רחוב,

דפנה 2311

New member
שאלה לגבי האכלת חתולי רחוב,

שלום לכולם, יש שני חתולי רחוב שהעבירו לי בירושה להאכיל, הם בני שבע, הבחור שהאכיל אותם לפני הציל אותם בגיל שבועיים אחרי שאמא שלהם נדרסה, הם מאוד מטופחים, הזכר מסורס והנקבה מעוקרת, הבחור עבר לגור בירושלים (אני מתל אביב) ובגלל שהוא יודע שאני מאוד אוהבת חיות ויש לי שני כלבים ביקש ממני להאכיל אותם... אני מאכילה אותם כל יום ושמה להם מים כמובן אבל השאלה שלי היא כמה לתת, הרי לא משנה כמה אני אשים הם יאכלו, אז כמה אוכל כדאי לתת ובאיזו תדירות, אני מאכילה אותם בדרך כלל בערב. שאלה שנייה, שמתי לב שבשבוע האחרון הצטרפו עוד שני חתולים , שגם אותם בשמחה כמובן אני מאכילה, שמתי לב אתמול שלחתול אחד יש ממש בעיות עור, כליטפתי אותו הרגשתי שכל האור שלו ממש יבש ומקולף, הלכתי להביא פנס וכשהארתי אליו זה היה נראה כמו קשקשת שיש לתינוקות, מה עושים??? לקחת אותו לוטרינר??? ואם כן אז איך??? אני חייבת לציין שזה חתול שנראה די בוגר לפחות בן כמה שנים, הוא לא נותן לאף אחד להתקרב אליו , הליטוף שלי היה ממש בחטף , באופן כללי הוא נראה ממש טוב, אוכל שותה , מיילל כשאני באה לקרוא לו, אבל רק הבעיה הזאת בעור... זהו סיימתי לחפור.... תודה דפנה

כמה לשים ? בדרך כלל כתוב על האריזה

את כמות האוכל שצורך חתול , מים טריים כמובן ..עם זה רק פעם ביום אז קערית של מרק חד פעמי זה מספיק . את החתולים האחרים את ראית לפני שהבחור עזב ? יכולות להיות הרבה סיבות לקשקשים , כמו טפילים בעור ,חיסון נמוך של הגוף ואפילו סקאביאס שבזה ניתן לטפל ולהציל חיים ר צריך אבחנה נכונה וטיפול בהתאם .

sadju

New member
את יכולה לברר בפורום אם יש מישהו שגר בסבבתך

ואולי שיעזור לך ללכוד את החתול .... אפילו עם מלככודת כדי להביא אותו לוטרינר... קחי בחשבון שהטיפול הוא כנראה לאורך זמן במתן תרופות בדרך כלל אפשרי לשים את התרופה בתוך האוכל אבל את צריכה להשגיח שהוא אוכל את זה ולא החתולים האחרים

dimitrygo

Active member
מנהל
אם את מאכילה אותם פעם אחת ביום אפשר לתת

להם כוס פלסטיק חד פעמית של מזון יבש. אם עד עכשיו נתת פחות מזה והם נראים טוב אז אפשר להמשיך עם הכמות שהם רגילים אליה. אם נתת יותר אז אולי עדיף לחלק לשתי ארוחות בבוקר ו בערב. לגבי חתול עם בעית עור. אני מניח שיש לך וטרינר קבועץ אני מציע לדבר איתו אפילו בטל' ושהוא ינסה להעריך את המצב. יכול להיות שהוא ידע להדריך אותך מה לעשות בלי לקחת חתול אליוץ אם בכל מקרה צריך לקחת חתול לוט' ואין לך אפשרות ללכוד אותו בעצמך אפשר להעזר בשרותים של גוכדים מקצועיים.

עינב ג ל

New member
רק הערה קטנה

חתול, בשונה מכלב, אוכל בדרך כלל כמה שהוא צריך / כמה שהוא רעב, ולא כמה שיש... לא ראית אף פעם פינות האכלה שיש בהם אוכל של חתולים מפוזר על הרצפה ואין חתולים...?

dimitrygo

Active member
מנהל
א) לא כל חתולי רחוב מודעים לכלל הזה ../images/Emo13.gif

ב) כדי שמזון לא ישאר גם צריך לדעת כמה לתת

למעלה