שאלה לגבי דמי לידה, התפטרות ודמי אבטלה

דברת25

New member
שאלה לגבי דמי לידה, התפטרות ודמי אבטלה

אני חושבת שהצלחתי להבין לבד מהאתר של ביטוח לאומי, אבל אני רוצה להיות בטוחה
: אני שכירה מזה כ-5 שנים ושוקלת לצאת לחופשת לידה מוקדמת מהרגע שבו ניתן (49 ימים לפני המועד המשוער). מכיון שככל הנראה לא אחזור למקום העבודה הנוכחי, אני רוצה להתפטר לאחר הלידה, לקבל פיצויים ואח"כ - לעבוד או לקבל דמי אבטלה, תלוי במוכנות שלי / של התינוקת להיפרד זו מזו. הנקודה שלגביה אני צריכה הבהרה: אם אתפטר מיד לאחר שהתינוקת תיוולד - האם אהיה זכאית לכל דמי הלידה, על אף שהתפטרתי לפני שעברו 14 שבועות מיום שיצאתי לחופשת לידה? וכן - האם אוכל להתחיל לחתום בלשכה מיד לאחר ההתפטרות על מנת להתחיל את ספירת 90 הימים לקבלת דמי האבטלה? (אני חושבת שהתשובה לשתי השאלות היא כן, אבל עדיף להיות בטוחה לפני שאני מודיעה הודעות כלשהן בעבודה...). תודה ושנה טובה, דברת.

ראשית אינך יכולה להתפטר מיד לאחר הלידה ראי

הסבר מאתר התמ"ת :חל איסור מוחלט לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה או 60 ימים שלאחר חופשת הלידה. כמו כן, אסור לתת למעביד הודעה מוקדמת החל מתקופת חופשת הלידה או ה60 ימים שלאחריה, וימי ההודעה המוקדמת לא יבואו במנין בתקופות האמורות.. מאחר שתוכלי להתפטר לאחר חופשת הלידה עליה את מקבלת דמי לידה נשמע הגיוני לא ? ואז גם לקבל את פיצויי הפיטורין ולהתחיל לקבל דמי אבטלה לאחר 90 יום כי התפטרות בגלל לידת תינוקת אינה סיבה מספקת להתפטרות מוצדקת ראי הסבר מאתר המל"ל: האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה? אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.. אני מקווה שאת מבינה שטעית. גמר חתימה טובה.

דברת25

New member
תודה על תשובתך, ושאלה:

האם אני יכולה להודיע על התפטרות מיד כשמסתיימים 14 שבועות או שעלי להמתין 60 ימים נוספים? כמו כן, מה נחשבת ”חופשת לידה” כעת, עם השינוי בחוק?

בהסבר שהעברתי לך כתוב הדגשתי אותו בנפרד

חל איסור מוחלט לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה או 60 ימים שלאחר חופשת הלידה. כמו כן, אסור לתת למעביד הודעה מוקדמת החל מתקופת חופשת הלידה או ה60 ימים שלאחריה, וימי ההודעה המוקדמת לא יבואו במנין בתקופות האמורות.. ראי הגדרת חופשת לידה במל"ל :http://www.btl.gov.il/laws/btllaws.aspx?lawid=288923. כמדומני אפשרי לפי החוק החוק החדש לצאת עד חצי שנה לחופשה לידה,אך יתרת החופשה היא ללא תשלום. בהצלחה.

למעלה