שאלה לגבי גיוס ופיצויים...

מצב
הנושא נעול.

שטארק

New member

אני עובד כבר יותר משנה במקום העבודה שלי, ותאריך הגיוס שלי נקבע לעוד חודש וחצי מעכשיו. לפי מה שהבנתי אם העובד עוזב את העבודה בגלל הגיוס לצבא, נחשב הדבר כאילו פוטר ומגיעים לו פיצויים. השאלה שלי היא כמה זמן לפני הגיוס אפשר לעזוב את העבודה, בכדי שזה יחשב כעזיבה בגלל הצבא, או שצריך להגיע להסכם אישי עם המעסיק?

dobhy46

New member
שטרק היקר

אני עובד כבר יותר משנה במקום העבודה שלי, ותאריך הגיוס שלי נקבע לעוד חודש וחצי מעכשיו. לפי מה שהבנתי אם העובד עוזב את העבודה בגלל הגיוס לצבא, נחשב הדבר כאילו פוטר ומגיעים לו פיצויים. השאלה שלי היא כמה זמן לפני הגיוס אפשר לעזוב את העבודה, בכדי שזה יחשב כעזיבה בגלל הצבא, או שצריך להגיע להסכם אישי עם המעסיק?
שטרק היקר
שבועיים לפני הגיוס יכול לעזוב את העבודה אך זה בתנאי שיש לך את הצו עם תאריך מעודכן גיוס נעים

צריך לתת הודעה מוקדמת כחוק

צריך לתת הודעה מוקדמת כחוק
ולציין בהודעה את סיבת העזיבה. אורכה של ההודעה המוקדמת תלוי בסוג ההעסקה, האם על בסיס יומי או חודשי. וכן, במידה ותעזוב בכדי להתגייס תהיה זכאי לפיצויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה