שאלה לגבי גידול כלבה

שאלה לגבי גידול כלבה

האם כלבה, מסוג זאב, שכרגע היא גורה בת שלושה וחצי חודשים, יכולה לגור בחדר בחלק משעות היום? כמובן בתנאי שמוציאים אותה מאכילים אותה ומשחקים איתה, אבל אנשים עובדים ולומדים והיא נמצאת בחדר הזה שהוא בערך שלוש על שלוש... כמובן עם צעצועים והכל...
אנחנו גם לא יכולים לתת לה להסתובב בבית כי היא עוד מנזקת ולכן זה המצב.
אשמח לתשובות מנומקות
תודה

elin86

New member
כמה שעות <?

אין בעיה לתחום גור כשאתם לא בבית או לא משגיחים..

זה לא משהו קבוע

מכיוון שיש חמש נפשות בבית ובאים אליה במהלך היום ללטף לשחק להוריד לפעמים לדק' לפעמים לשעה... זה בית סה"כ פעיל

טוטס

New member
חשוב רק להרגיל אותה לחדר בצורה נעימה,שלא תראה

בכך עונש...הייתי מתייחסת לזה כמו הרגלה לכלוב טיסה. מתחילה לשים לה שם את 2 הארוחות ביום (עם דלת פתוחה), לשחק איתה שם וכיוב', ואז היא תרגיש יותר נעים כשתשאירו אותה סגורה.

קחו בחשבון כשתגדל - שיכול להיות שהיא תלמד איך פותחים את הדלת

nathaliesh

New member
אין בעיה עקרונית כל עוד תבצעו את זה נכון

כלומר- הרגלה נכונה. בהתחלה לסגור רק לכמה דקות ועם הדברים הכי טעימים והכי מגניבים שיש בהאכלה וצעצועים.
את כל האוכל - לתת לה כבר מעכשיו שם.

קחו את זה פרוייקט מיום חמישי בלילה למשל. כל פעם תגדילו את הטווח שהיא שם, אם היא בוכה - רדו בשלושים שניות למטה. המטרה זה לפתוח את הדלת של החדר לפני שהיא תתחיל לבכות כדי שהיא תבין שזה מקום כיף, לא מקום של עונש

רצוי מאוד להתיש אותה בצורה רצינית כדי שהיא פשוט תישן שם אם זה לא לזמן ארוך
אז בין לבין כשאתם מוציאים אותה - להתיש! גורים בגילה ישנים יחסית הרבה.

קחו בחשבון שאם היא תהיה שעות במשך זמן ארוך מדי זה עשוי לפגוע במידה מסוימת בחינוך לצרכים ולהאריך אותו.

סדרו לה פינת עיתונים מיוחדת לצרכים רחוקה ככל האפשר ממקום המרבץ והאוכל שלה. ממליצה לך מאוד לקרוא את הקבצים שאני מצרפת על חינוך לצרכים של גור וגם את הוראות ההפעלה הנהדרות האלה לכלב חדש בבית.

ברוכה הבאה לפורום ונשמח לתמונה של הנסיכה

מודה על התשובות אך נראה לי שלא הבנתן אותי

מה שלא קבוע זה כמות הזמן שנמצאים איתה, היא מורגלת לחדר היא חודש שם והיא אוכלת שם והשתיה שלה שם וצעצועים וספות ואם מבלים לרוב מבלים איתה שם... לעיתים לפני או אחרי טיול מעט משחררים אותה בקומה התחתונה
השאלה היא האם זו התעללות להשאיר כלבה בחדר (מכובד ולא קטן) ולפעמים גם פותחים לה את הבחוץ שזה שטח גדול להשתוללות (זה קצת מפריע לחינוך לצרכים לכן זה לא קורה הרבה.
האם זו התעללות? האם זה גורם לכלבה לסבל? גם אם היא תהיה שם שעות? בעקרון אני יותר שואלת בשם אמי, אני יודעת שכלבי בית רבים נמצאים שעות בבית לבד וכל עוד נותנים להם יחס אז הם בסדר. רק אני רוצה תשובה של אנשים שיותר מבינים ממני.. תודה ומיד אעלה תמונות שלה :)

nathaliesh

New member
זה תלוי בכמות השעות

ממש לא נשמע שאתם מתעללים בה, נשמע שאתם מאוד אוהבים אותה ומשקיעים בה

יתכן שכמות השעות גדולה מדי לגורה, אבל התעללות זה בטוח לא. בכמה שעות מדובר? אז נהיה חכמים יותר

תראי קשה לי לדעת בדיוק כמה..

אבל נניח נוציא את מ23-6 בערך שהיא ישנה ועוד ישנה במהלך היום כמובן...
בממוצע ארבע-חמש שעות ביום יש אצלה אנשים

nathaliesh

New member
4-5 שעות ביום היא עם אנשים?

או 4-5 שעות לבד?
כי-5 שעות עם אנשים זה אומר 19 שעות לבד. אמנם יש בתוך זה את שעות השינה, אבל זה עדיין ה-מו-ן. לא התעללות חלילה, אבל להערכתי, אם הבנתי אותך נכון היא צריכה יותר יחס... אולי הבנתי לא נכון

כן...

לא כולל טיולים.. שזה תופס עוד הרבה זמן מהיום... תקשיבי אני סטודנטית אחותי לומדת ותכף מתגייסת ההורים עובדים.. אין מה לעשות עם זה..
וזה נניח כשהיא מתעוררת בבוקר יוצאים איתה לטיול נמצאים איתה עד שמונה.. בצהריים גם נמצאים איתה שעה שעתיים ובערב נמצאים איתה שלוש שעות בערך ולפעמים יש טיולי ביניים

כן...

לא כולל טיולים.. שזה תופס עוד הרבה זמן מהיום... תקשיבי אני סטודנטית אחותי לומדת ותכף מתגייסת ההורים עובדים.. אין מה לעשות עם זה..
וזה נניח כשהיא מתעוררת בבוקר יוצאים איתה לטיול נמצאים איתה עד שמונה.. בצהריים גם נמצאים איתה שעה שעתיים ובערב נמצאים איתה שלוש שעות בערך ולפעמים יש טיולי ביניים

למעלה