ניסיתי היום להכין פיצה עם גבינת טופו בסגנון מוצרלה. אחרי שסיימתי את ההכנה - שני חצאי פיתה, רסק עגבניות, שום, פטריות, גמבה וגבינה - הכנסתי לתנור ל-15-20 דקות בחום בינוני. לצערי הגבינה לא נמסה אלא התייבשה. מה עשיתי לא נכון?
לעודד לחות בתנור אתה יכול להכניס כלי חסין חום, לחמם את התנור וברגע שהוא לוהט להוסיף מים לכלי ואז את הפיצה - ככה יווצרו אדים. כנראה שהגבינה הזו לא שמנה כמו גבינה אמיתית. אתה יכול לשים שכבה דקה של שמן זית מעל הגבינה ולנסות שוב.
פשוט לא מאמינה שהכנסתי משהו חלבי לגוף שלי! איך פספסתי את זה?! משום מה הייתי בטוחה שכל המוצרים של טבע דלי טבעוניים. עכשיו מסתבר שלא. איזה קריזה!!! טוב, מעכשיו אבדוק בעשר עיניים כל מוצר שאני קונה. אוףףףףףףףף. אגב, זה לא הטעיית הצרכן? ואפילו סיכון חיים? העובדה שמדובר במוצר חלבי אינה בולטת, וזה יכול לסכן את חייו של מי שאלרגי, לא?
כתוב שיש טופו בפרוסות, לא שהפרוסות נטולות חלב, ככה שהם מכוסים, אבל את ממש לא הראשונה שנופלת עם המוצר הזה, אז כנראה שבאמת יש משהו מטעה בצורה שבה הפרוסות משווקות. החדשות הטובות הן שאפשר לקנות בבודהה פרוסות גבינ"צ שנמסות מעולה בטוסט
המחשבה הטבעית של מי שרואה "פרוסות עם טופו" היא שזה לא חלבי, כך שבהחלט עלול לקרות מקרה שמי שאלרגי לחלב יקנה את המוצר. קל מאוד ליפול במלכודת הזאת בדיוק כפי שאני נפלתי. אם הייתי אלרגית לחלב, בהחלט הייתי עלולה להיפגע.
אל תתני לזה לעצבן אותך. לכולם יש נפילות. אני אחרי כמעט 10 שנות צמחונות אכלתי צ'יפס שהמרכבים שלהם כללו שומן בקר (אני בד"כ בודקת 7 פעמים, אבל חבר שלי הכין לי אותם)...כן, זה מרגיש נורא אבל אין טעם להתעצבן בגלל זה
הבנתי שיש להם מוצר חדש בלי קזאין שעדיין לא משווק בחנויות, אבל אפשר לקנות אותו במקומות בודדים. ויש את המוצר הישן, ה"טבעטוסט" שנמכר בכל חנות טבע, וברכיבים שלו יש קזאין.