שאלה לגבי ביקור רופא ילדים בארה"ב

לבבית25

New member
שאלה לגבי ביקור רופא ילדים בארה"ב

סתיו שלי בן חודשיים [יהיה ביום חמישי] רציתי לדעת ולהבין משהו שנראה לי מאוד מוזר! כשנולד סתיו בדקו אותו בתינוקיה בלי הרף... לוודא שמשחררים תינוק בריא
הכל היה טוב ויפה... יומיים לאחר השיחרור מהבית חולים ראינו את הרופא שוב... בדיקה שיגרתית! קבעו לנו תור לעוד שבועיים. הגענו ובדקו שהכל בסדר ושסתיו מתפתח יפה [גם לקחו דם] וקבעו לנו תור לעוד חודש וחצי, כשסתיו יהיה בן חודשיים! ועכשיו לשאלתי, אני מניקה הנקה מלאה! סתיו לדעתי מתפתח יפה... ילד חייכן רגוע ומקסים
אבל!!!! למה לא בודקים כאן כמו בארץ??? עליה במשקל, גובה, הקף ראש וכו... אחוזונים...וכו'... למה כאן רואים אותו פעם ב----???? לא נראה לכם מוזר?? אז נכון שבארץ בודקים יותר מכאן [גם במהלך ההריון וכו'] אבל אין כאן משהו כמו טיפת חלב??? איך זה אצלכם??

G a l i 11

New member
אצלנו המעקב מתבצע ע"י הרופא המטפל

פגישות קבועות בגיל שבוע - משקל, גובה היקף ראש וכו', שבועיים - כנ"ל, חודש - כנ"ל + הפטיטיס B, חדשיים - משקל, גובה, היקף ראש + 4 חיסונים ובהמשך ארבעה חדשים ובשישה. אז בארץ הלכנו כל חודש, אבל זה היה די מיותר ומעיק. מה גם שאחות טיפת החלב היתה מאפנה לגמרי. בגיל 6 חודשים היא החליטה שצריך לעשות למתן דיאטה, למרות שהוא ניזון מהנקה מלאה. כאן המפגשים ענייניים ומקצועיים, הרופא שואל שאלות איטליגנטיות וכך גם תשובותיו. אין לי שום בעיה עם זה שאני לא מטרטרת כל חודש רק בשביל לגלות שנעם עולה במשקל ומתארך (הוא שונא להיות ערום ולהשקל). אני רואה את זה בעיין בלתי מזויינת אז למה נחוץ הטרטור?

לבבית25

New member
את החיסון של הפטיטיס B

סתיו יקבל עוד כמה ימים... הוא יהיה בן חודשיים . איזה 4 חיסונים מקבלים בגיל חודשיים, לא שמעתי, לא ידעתי
אז הוא יקבל 4 חיסונים??? לא אחת?? יש תופעות לוואי לחיסון הזה?

G a l i 11

New member
הנה טבלת החיסונים בארה"ב

אני אישית מחלקת אותם (בכל שבועיים 2 חיסונים - ככה רק רגל אחת כואבת ואז אין בעיה להיניק ולחבק). אני לא רואה את עצמי מתמודדת עם 4 חיסונים בבת אחת, אז לא מבינה למה הקטנטנים אמורים לעבור את זה...בכלל בארץ יש חיסון 1 שעשוי מסינתזה של כל הארבעה, הרבה יותר פשוט, פחות תופעות לואי - תענוג. הקטע הוא שבארץ כל הזמן אמרו שזה חיסון שהגיע מארה"ב וכשהגעתי לכאן ושאלתי אמרו לי שאין דבר כזה...

shir007

New member
תהיה -

כ"כ הרבה חיסונים? :-O גם בארץ מקבלים אותם חיסונים?

G a l i 11

New member
בארץ מקבלים בנוסף

גם חיסון נגד פוליו בטיפות (דרך הפה)... רק שהיום בארץ יש אפשרות, כפי שכתבתי קודם, לתת את רביעיית החיסונים בזריקה אחת מוחלשת.

G a l i 11

New member
רגוע? רק אם המציאו הגדרה חדשה

למילה ואני עדיין לא מודעת לה. לא סתם פתחתי את שרשור הנאחס... הנעם המתוק והשלוי הזה נהיה מפלצת!!! הוא לא ישן, הוא לא רוצה לשחק והוא רק עצבן כל היום (וכמובן גם אני...). אני מקוה שזו פאזה ושתחלוף מהר, כי עכשיו לקינוח מתן התחיל להתעורר מוקדם בבוקר, אז גם את הפרוילגיה הזו כבר אין לי... ואחרי כל זה, שיהיה בוקר טוב לכולם

אצלנו רואים את הרופא פעם בחודש

עד גיל 5 חודשים,ואח"כ כל חודשיים עד 9, כל שלושה עד שנה וחצי, ואז כל חצי שנה עד גיל שלוש. אח"כ כל שנה. כנראה שכל רופא זה אחרת... בהתחלה זה אותו דבר כמו אצלכם - יומיים אחרי השחרור וכו'. את המשקל/גובה/ראש וכל זה עושה הרופא משטן שכאן רופאי הילדים הם גם רופאים התפתחותיים. אני דווקא מרוצה מזה. אין לי שום סיבות להיות היסטרית ולא מספקים לי סיבות נוספות. טיפת חלב אין. חוץ מזה כל הכבוד על ההנקה המלאה! אני שמחה שהולך טוב! מזמן לא ראינו אתכם כאן... התגעגעתי! סתיו משגע

לבבית25

New member
היי רוני, תודה...../images/Emo24.gif

גם אני שמחה שהולך לי טוב! זה חלום מתמשך שכל יום מתגשם לי מחדש!!! אין אין אין כמו להניק!!!! גם לבנות שלך לא חסר!

saritoosh22

New member
איזה תינוק מקסים

בשביל מה לך אחוזונים? הוא נראה נהדר, בלי עין הרע! כל עוד הוא אוכל, ישן, מפיק 6 חיתולים רטובים ביום (לא מידיי), עושה קקי ושקט (יחסית, יש גזים לפעמים), מה יש לך לדאוג? גם אנחנו לא הולכים לרופא בתדירות גבוהה,זה דווקא נחמד! התחילו לו החיוכים? הוא כבר מזהה אותך? מצחיק איך שוכחים כ"כ מהר מתי קורה מה והבן שלי רק בן 9 ח'. והכי חשוב, תיהני ממנו, כל יום הוא חוויה בפני עצמה.

למעלה