לפי העין
רואים על ירק כשהוא כבר לא טוב.
אני משאירה אותם בשקית של הסופר, הם מחזיקים לי במקרר יופי לפחות שבועיים ולעיתים אפילו יותר מחודש (תלוי איזה ירק). אגב המקרר שלי בן 15 כך שלדעתי זה לא קשור לגיל המקרר אלא לאופן האיחסון, לעוצמת הקירור ולזרימת הקור בתוך המקרר.
טיפ עקרוני: ירקות "עדינים" (חסה, פטרוזיליה, עגבניות ומלפפונים) אני מאחסנת במרכז המקרר שלא יהיה להם קר מידי למעלה. ירקות "קשים" (כרוב, כרובית, תפוחי אדמה, בצל, סלק, דלעות למינהן, גזר, לימון) בחלק התחתון שהוא פחות קר.