שאלה לגבי איחסון ירקות במקרר - לכמה זמן אפשר?

ספר יקר

New member
שאלה לגבי איחסון ירקות במקרר - לכמה זמן אפשר?

הייתה כתבה לפני כחודשיים באחד ממוספי סופ"ש לגיב מס' הימים המקסימיליים שמומלץ לאחסן ירקות במקרר.
אאל"ט, עגבניה זכתה ליומיים-שלושה, וגמבה ליום-יומיים. האם זה אמיתי?

תודה!
 
בהחלט לא! אני מאחסנת עד שנגמר או מתקלקל

תלוי מה בא קודם. ירקות ופירות מחזיקים אצלי שבוע +
מקפידה לקנות אותם טריים וטובים (מבריקים, קשים), מאחסנת בשקיות שבהם קניתי. יכול להיות שגם המקרר קשור לזה. המקרר שלי די חדיש ושומר נהדר על פירות וירקות, שמתי לב שעבר שמקרר ישן שמר פחות טוב על המוצרים.
 
וואו אצלי זה מחזיק המון זמן

יש לי עגבניות שהן כבר שבועיים במקרר והן עדיין קשות אדומות ומעולות
כנל לגבי גמבות יכול להחזיק אצלי שבועיים +
 

dify

New member
לפי העין

רואים על ירק כשהוא כבר לא טוב.
אני משאירה אותם בשקית של הסופר, הם מחזיקים לי במקרר יופי לפחות שבועיים ולעיתים אפילו יותר מחודש (תלוי איזה ירק). אגב המקרר שלי בן 15 כך שלדעתי זה לא קשור לגיל המקרר אלא לאופן האיחסון, לעוצמת הקירור ולזרימת הקור בתוך המקרר.


טיפ עקרוני: ירקות "עדינים" (חסה, פטרוזיליה, עגבניות ומלפפונים) אני מאחסנת במרכז המקרר שלא יהיה להם קר מידי למעלה. ירקות "קשים" (כרוב, כרובית, תפוחי אדמה, בצל, סלק, דלעות למינהן, גזר, לימון) בחלק התחתון שהוא פחות קר.
 

dify

New member
איפה ההיגיון בזה?

לי יש מקרר ישן (בן 15+) במקררים הללו ההקפאה היא בחלק העליון והמקרר בחלק התחתון, ומסורתית מדף הגבינות (המוצרים שזקוקים לאקסטרא קור) הוא תמיד למעלה, ואילו מדפי המגירות תמיד בתחתית (שימי לב שבחנות המימכר מוצרי הגבינה במקרר מיוחד ואילו הירקות מחכים בחוץ).

ממה שהבנתי מטכנאי המקררים, החלק הקר ביותר הוא למעלה. ועובדתית, לחסה שלי לא טוב להיות למעלה, זה פוגע לה בעלים החיצוניים, מה שלא קורה בחלק התחתון יותר של המקרר. יתכן שלמקררים שונים יש דרך פעולה שונה, בחיפוש אחר תשובה לשאלה הזו מצאתי את כל מגוון התשובות לשאלה איפה הכי קר- למעלה, למטה, מאחורה! ובצדדים.. בחיי.. אז שכל אחד יטפל בירקות שלו בהתאם לאופן העבודה של המקרר שלו. בכל מקרה, במקררים ישנים שתא מוצרי החלב למעלה, נראה לי אך הגיוני שהכי קר... למעלה.
 

אביeג7

New member
ממש לא! לי יש מקרר חדש

שעובד מצויין וירקות מחזיקים אצלי יחסית הרבה זמן.
אני קונה ירקות טריים.. מלפפונים מחזיקים בערך 4,5 ימים. עגבניות ופלפלים משהו כמו שבוע.
 

אביeג7

New member
ואחרי שקראתי את התשובות מעליי

אני צריכה להדגיש שאני אוכלת ירקות טריים בלבד.. שהם עושים קצת סימנים של "מושיות" הם עפים לזבל.
 

dify

New member
נו ברור שמעיפים אותם כשהם לא נראים טריים

ועדיין אפילו הפטרוזיליה מחזיקה לי כמעט שבועיים ירוקה ורעננה לגמרי.. פלפלים הרבה יותר.. אני מתעצלת לגמרי, אבל הייתי מצלמת לך עכשיו.. הם מחזיקים במצב מצויין, לא נראה לי הגיוני שאחרי 4 ימים הירקות מתחילים להיות מושי. לא מהניסיון שלי. אפילו לא מלפפונים (שהם יחסית לאחרים מראים סימני מושי ראשונים).
 
כנראה את קונה סחורה לא משהו אם זה נהיה מושי

גמבות מחזיקות אצלי לפחות שבועיים והן עדיין קשות
מלפפונים יש לי יותר משבוע ועדיין מעולים
תקני סחורה טובה תאמיני לי שיחזיק לך יותר מ4 ימים
לא לכולם יש תקציב לקנות כל 3 ימים
 

סמאדי

New member
תלוי...

אצלי הירקות מחזיקים אפילו שבועיים במקרר.
מלפפונים, פטרוזיליה, כוסברה, לא. אבל כל השאר כן.
 

practical1

New member
ירקות במקרר

אני לא משאירה ירקות בשקיות, למעט חסה, גבעולי סלרי ועשבי תיבול.
בתחתית המגירה יש "לוכד לחות", נו, הירוק הזה שנראה כמו ספוג (
שכחתי את שמו).
היות ואנחנו משפחה, אנחנו קונים כל שבוע ירקות.
אני מניחה שאתה קונה הרבה פחות, צריך לקנות ירקות כשהם מוצקים ומבריקים, כשאתה רואה שהם מאבדים ברק ומתכווצ'צ'ים, זה הזמן להיפרד מהם לשלום.
אל תקנה כמות גדולה מדי, עם הזמן תלמד כמה אתה צורך ותדע כמה לקנות ממה.
 
למעלה