שאלה לגביי תעסוקה כפסיכולוגית

דבשוש

New member
שאלה לגביי תעסוקה כפסיכולוגית

אני בשנה האחרונה לתואר הראשון בפסיכולוגיה ורציתי לשאול האם התמחות לתואר שני נמשכת תמיד כ4 וחצי שנים או שאפשר לעשות אותה שנתיים (במשרה מלאה)? כמו כן רציתי לשאול האם כל פסיכולוג לאחר ההתמחות יכול להתחיל ישר לעבוד בקופת חולים ?ואם כן איך עובד ההסדר עם קופת חולים(מבחינת ההשלמה לפסיכולוג ) תודה וחג שמח!
 

katzeran

New member
4 שנים

הי
באופן עקרוני, על הנייר, ההתמחות יכולה להימשך שנתיים במשרה מלאה. בפועל זה לא קורה בשום מצב שאני שמעתי עליו. כל מקומות ההתמחות מעסיקים על תקן של חצי משרה ולכן ההתמחות היא 4 שנים. גם בצבא, שם אפשר לעבוד במשרה מלאה, זה לא מקצר את משך ההתמחות - בדרך כלל - כי חצי משרה עובדים כמתמחה וחצי משרה כקב"ן.

בעקרון אחרי ההתמחות אפשר לעבוד כפסיכולוג באופן פרטי ומי שרוצה יכול להכנס להסדר עם קופת החולים. אני לא יודע איך זה בדיוק עובד, אולי יש פה אנשים שעושים את זה ויידעו לומר. לדעתי מקבלים בקליניקה הפרטית הפניות מקופ"ח, הלקוח משלם X ישירות לפסיכולוג והקופה משלימה Y על כל פגישה או משהו כזה. יש לציין שלפי מה ששמעתי זה לא סופר משתלם.
 

דבשוש

New member
שמעתי על המסלול החדש בבינתחומי

ושם ההתמחות אמורה להימשך שנתיים במשרה מלאה מישהו מכיר את המסלול הזה יותר לעומק?
והאם באמת מדובר בחצי משרה במקום רגיל?כי לפי הקישור שהועלה למעלה הטענה היא שלא עובדים באמת חצי משרה...
אבל זה לא נראה לי חוקי.
לכן הרבה אנשים לא ממשיכים את המסלול הזה ועוברים לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית וממשיכים לעבוד ישר
לי אישית הזמן הוא פחות קריטי כי התחלתי צעירה ואני לא כל כך ממהרת...אבל מתנדבים איתי בגהה אנשים שהם כבר בני 30 ועושים קריירה שניה ועבורם זה כבר יותר בעייתי כשהם צריכים לפרנס גם משפחה.
המצב בתחום באמת עגום
 

katzeran

New member
הבינתחומי הוא מוסד לימודים

לא מקום טיפולי שמוכר להתמחות. כל עוד לא פתחו שם איזו קליניקה שמוכרת ע"י משרד הבריאות, אז מה שאת מתארת לא רלוונטי ואני לא מכיר אותו. אם יש לך קישור לזה, אני אשמח לקרוא.

מבחינת חצי משרה לעומת המצב בשטח. אני מתמחה עכשיו בפסיכולוגיה קלינית ויכול לומר לך שבעקרון אני אמור לעבוד 21 שעות בשבוע. בפועל אני עובד יותר כי מלבד הדרכות וטיפולים שאני נדרש להיות בהם, אני גם צריך לכתוב סיכומי פגישות, לנתח מבחנים דיאגנוסטיים ולכתוב דו"חות וכדומה. אז כן, עובדים יותר ממה שכתוב על הנייר. האם זה חוקי? אני לא יודע, כנראה שלא בדיוק, אבל המצב מחורבן. זאת אחת הסיבות שקמה בקיץ תנועת מחאה של מתמחים בפסיכולוגיה ששמה לעצמה מטרה לשפר את השירות לאזרח מצד אחד, ולשפר את התנאים של המתמחים (והמומחים, שגם מצבם לא מזהיר בשירות הציבורי) מצד שני.

זה באמת לא פשוט. אני בן 31, עם שכר די מעפן למישהו עם ההכשרה שלי. ככה זה, וחבל.
 

Philip Jr

New member
עוד מוקדם לקישורים

אבל זו אכן התוכנית, יחד עם פתיחת התואר השני הקליני.
 

דבשוש

New member
2 חברות שלומדות שם סיפרו לי

קישורים אין.אבל כמו שפיליפ אמר זו התוכנית
 

katzeran

New member
מעניין

טוב, כשיהיה מידע על התואר השני בכלל ועל הקליניקה בפרט, נשמח לשמוע
 
למעלה