שאלה לגביי רישום לגני עירייה

dafgol

New member
שאלה לגביי רישום לגני עירייה

עם בר לא היתה לי "בעיה" כזו....לא חשבתי על זה עד עכשיו.... רז נמצא כרגע בגן ויצ"ו, באוקטובר יהיה בן 3, ז"א שבספטמבר הוא כבר בשנתון של גן עירייה? (טרום טרום חובה?) כן, אני יודעת שיש עוד ימבה זמן....אבל בטח עוד חודש-חודשיים יתחילו ההרשמות לשנה הבאה כבר.....ואומנם אני לא פולניה במוצאי אבל בכל זאת הגֵן הפולני שקיים בתוכי כנראה
כבר מתחיל לחשוב גם על זה....

tiger mom

New member
מפולניה אחת לשניה

טרום טרום זה מגיל 2.9 בסמפטמבר. משמע הוא מתאים לגן עיריה (ממני, שכבר ראתה גן אחד לפני חודש והחליטה אתמול בערב סופית לאיזה גן היא שולחת) ואצלנו (במודיעין הקטנה) הרשמה לגני עיריה מתחילה בתחילת ינואר. אז מוקדם זה בטח לא

לא שולחת לגן עירייה עד גיל 4

יש לי אפשרות להשאיר אותו במסגרת החמה שהוא נמצא בה עכשיו ,לעלות כיתה ולהשאר שם עד גיל 4. נראה לי שהוא עדיין תינוק לגן טרום טרום חובה למרות שבספטמבר הוא יהיה בן 2.10

tiger mom

New member
גם אני החלטתי שלא

היא תהייה בת 3.2 בספטמבר. אבל החלטנו אתמול בערב שאנחנו משאירים אותה עוד שנה בגן הנוכחי. יש לי קצת חשש מהקליטה בגן עריה בגיל 4. בגלל שזה טרום טרום+ טרום והילדים יכירו אחד את השני אולי הכניסה תהייה לה קשה יותר. אבל זה מתגמד לעומת יחס מטפלות וילדים, שעות העבודה (הפרטי עובד יותר שעות ומקל עלינו מאד), הגננת של השנה ממשיכה והיא מדהימה בעיני והבת שלי אוהבת אותה נורא. (הורים של בעלי החמודים (למה הורים שלי אף פעם לא חושבים ככה?) אפילו הציעו לשלם לנו את ההפרש בין הגן הפרטי לגן עיריה כדי שכסף לא יהיה השיקול בבחירת המסגרת)

אכדית

New member
אני מסכימה איתך

2.10 זה באמת קטן להמולה של גן עיריה. הבת שלי תהיה בת 3.4 בספטמבר ואני כן ארשום לגן עירייה כי אני מתכננת להישאר בבית ומבחינת חצי יום זה הכי משתלם, חצי מחיר מגן פרטי. כיום היא במילא בגן של 30 ילדים (פרטי) אז מבחינת ההמולה זה בסדר, אני רק קצת מודאגת מיחס מטפלות : ילדים שלדעתי הוא ממש מזעזע בגני עירייה.

king luli

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gifמנצלשת לשאלה - מה הייתן עושות??

הבן שלי יהיה בן 3 באוקטובר ואנחנו עוברים דירה אז נהיה חייבים לעבור גן. מה נראה לכן עדיף - לרשום אותו כבר עכשיו לגן עיריה ואז יהיה 3 שנים באותו הגן - אבל פחות מטפלות על יותר ילדים וכו .. או לחפש גן פרטי לשנה אחת והעביר אותו שוב גן בשנה הבאה (לגן עיריה)??

tiger mom

New member
קשה לענות

קודם כל, את מכירה את הילד. את יודעת אם הוא מסתגל בקלות לשינויים, אם הוא מתחבר בקלות. אמנם דברים משתנים, אבל באופן כללי את יודעת הכי טוב. קשה לי לענות לך גם כי לפני שהגן הנוכחי שלנו החליט להמשיך עוד שנה, הייתי באותה דילמה. אמנם לא מעבר עיר. אבל בין גן פרטי לשנה אחת לבין גן עריה ל-3 שנים. ולא הגעתי למסקנה. אבל הייתה לי נטייה לגבי גן פרטי. מתוך אמונה שצות טוב יעשה את ההסתגלות קלה בגן פרטי. ושבגיל 4 אולי כבר יותר קל. ומכירים ילדים בגינה ובבניין ובגיל 4 אולי מצטרפים לגן שלהם ואז לא נמצאים לבד.

אילתית 2

New member
תראי כבר מה אני כתבתי על המעבר שלנו השנה

בהודעה נוספת בשרשור הזה... אבל דבר נוסף אצלנו זה לא 3 שנים באותו גן השנה היא שם וגם שנה הבאה - שנתיים ואז עוברים לגן חובה/חטיבה צעירה אנחנו נכנסנו בגיל 3 וכמה שחששתי מהמעבר מהחממה שהיינו בה היום אני קוראת לגן שהיא נמצאת בו גם חממה - חממה גדולה! כי כך זה באמת תלוי בגן והצוות אנחנו באמת זכינו והחששות והפחדים שלי נעלמו תראי העינין הוא שאת צריכה לראות אם גן פרטי הוא יהיה עם בני גילו ולא עם קטנים ממנו כי זה משפיע וחשוב בגיל הזה בעיקר בתכנים הנלמדים, חוגים, תוכניות קרב וכו.., יש להם המון העשרה ולימוד בגן עיריה שמתאים לגיל שלהם ואם יהיה בגן פרטי את צריכה לבדוק את הגילאים שיהיו שם כי בכל זאת זה שיקול חשוב וכך הוא גם גודל איתם ועובר מסגרות ביחד עם בני גילו

king luli

New member
תודה לכן - אתן מקסימות!

שלוש תגובו ו 3 דעות שונות ..
אני כנראה אחפש לו גן פרטי ונראה אם אמצא משהו שממש ימצא חן בעייני ובו בזמן אנסה לברר על הגני עיריה באזור. ואם כבר אז - מישהי אולי מכירה גנים (פרטיים ועיריה) בנס ציונה באזור של הפרויקט "סביוני נצר" של אפריקה ישראל? (מזרח העיר).

אילתית 2

New member
אנחנו השנה נכנסנו לגן עיריה

טרום טרום חובה בגיל שלוש וחודשיים...כמה חששתי כמה פחדתי...הנסיכה שלי גדלה.... בגן המקסים שהיתה בו עד גיל שלוש, לא היתה לי אופציה להשאיר אותה כי אצלנו כולם עברו לגן עיריה ולא נשארו ולא רציתי שתהיה עם קטנים ממנה, אצלנו בעיר די נפוץ וכמעט כולם עוברים לגן בגיל 3 אז לא רציתי שתשאר עם קטנים ממנה הגן שאליו רציתי שנהיה בו קרוב לבית עם גננת וסייעת מדהימות! רק המלצות חמות היו עליהן הגננת שם באותו גן כבר 20 שנה והבנות דודות שלי שלושתן היו אצלה וממש רציתי...וגם הצלחנו ובגלל שקרוב לבית שלנו (אבל יש לנו 3 גנים קרובים) בהרשמה ביקשתי את הגן הזה ובאמת לשם התקבלנו ואנחנו מרוצים! הגן מדהים הגננת והסייעת מקסימות, ההתאקלמות היתה די קלה/סבירה והכל בסדר ואני רגועה כבר היה לנו כמה מפגשים אירועים מסיבות אפילו השבוע יום הורים...וממש כיף לראות את ההשקעה של הגננות ובעיקר את החום והאהבה שהן מקרינות ומעניקות לילדים והילדים ממש אוהבים אותן גם בהתאקלמות כשהיה קצת קשה לילדים בהתחלה הן כל כך חיבקו הרגיעו תמכו בצורה מדהימה שלא חשבתי שגן עיריה של 2 על 35 ילדים יכולות לעשות בקיצור תלוי בגן ובגננות שיהיה לכם בהצלחה

גליאל

New member
אני לא מיהרתי עם גני עירייה

כי הם פשוט זוועה (לפחות בנשר). גן בגיל 3 נשלח לויצו. בגיל 4 הכנסתי אותו לגן טרום חובה ובכיתי כל השנה (הגננת היתה מטומטמם עם תעודות). בגיל 5 - סוף סוף זכיתי לפיצוי - גננת מדהימה ביותר. כפרה אליה! דניאל - לאור הניסיון עם גל נשאר עד היום בגן פרטי (הוא בן 4 וחודש) ואני מאוד נהנת מזה (גם הוא). שנה הבאה הוא יעלה לגן חובה - ובטח שילך לגן של שולה. לגבי אלירן - נחיה ונראה. הוא עוד קטן. דעתי נכון להיום - לתת להם כמה שאפשר יותר להנות מהילדות. ללמוד הם תמיד יספיקו!

תאירעות

New member
אני משאירה את תאיר שנה הבאה בגן שלה

לא רצה לגני עיריה.... בגן שלה יש 20 ילדים(לעמות 30+בגן עיריה...)האוירה יותר חמה ומעבר לזה אצלנו טרום-טרום הוא גן נפרד מהטרום והחובה ככה שאם הייתי מעבירה אותה הייתי צריכה גם שנה אחרי זה להעביר אותה לגן חדש ,מה שממש לא מתאים לי כל העברות האלה(ועוד גן עריה הוא רק עד 13:20...). יש לך אפשרות להשאיר אותו בגן הנוכחי?(כמובן אם את מרוצה...),אם כן אני הייתי שוקלת להשאיר עוד שנה.

גל במשפחתון בספטמבר השנה ב"ה...

אני מעבירה אותה לגן עיריה-היא תהיה בת 4 בדיוק בתחילת השנה. מפולניה אמיתית לאחרת-גננת? זה עניין של מזל!

dafgol

New member
../images/Emo51.gif חברות יקרות

הנה עוד חומר למחשבה ללא פולניה שכמותי

למעלה