שאלה לבעלי אייפון ותיקים (מעל שנה-שנתיים)

תומאס

New member
שאלה לבעלי אייפון ותיקים (מעל שנה-שנתיים)

מישהו שיש לו אייפון כבר שנתיים בערך, אמר לי שזה ידוע שהאיפון אחרי שנה-שנתיים מתחיל כבר לעשות בעיות, כלומר לפעול יותר לאט, להיתקע לפעמים, ושצריך לעשות לו כיבוי והדלקה מדי פעם. מצד אחד זה נשמע לי ממש לא הגיוני. מצד שני זה אדם שאני מכיר ואין לו אינטרס כלשהו... מה דעתכם? יש בזה מן האמת? או שסתם היה לו מזל רע עם המכשיר שלו והוא משליך את זה גם על אחרים? אני שואל כי סיפרתי לו שאני עומד לקנות אייפון והוא ממש התעקש שכדאי לי לקחת גלקסי S2 במקום.

AYELET1

New member
אחרי שנתיים לטעמי מומלץ לבצע ריסטור

ללא שיחזור הגיבוי (למרות השם...) וכנראה בעיית האיטיות שלו תיפתר. זה לא שהמנוע מתיישן

se7en7

New member
זה תלוי בהרבה דברים כגון מערכת הפעלה

גירסאת האייפון , תוכנות מותקנות וכדומה. עד לפני שבוע השתמשתי ב-3gs שהוא בן שנתיים ++ והיום עם אייפון 4 בן שנה ++ , שניהם עובדים טוב , כמובן שצריך לציין שה-3gs יותר איטי כי יש לו פחות זכרון ב-os והמעבד יותר איטי.

תומאס

New member
אז בעצם אתם אומרים שאם יהיה לי סמארטפון אני

כבר לא אחזיק אותו 3-4 שנים כמו שעשיתי עם המכשירים שהיו לי עד היום אלא רוב הסיכויים שאני אשדרג אותו תוך שנתיים בערך. כמו שקורה במחשבים (שאיילת הזכירה) שיש כל כך הרבה שיפורים שמחשב בן 4 שנים כבר נחשב ישן ואיטי.

AYELET1

New member
לא זה מה שכתבתי. ממש ממש לא

יש את הפריקים שמדרגים ללא הכרה. וישנם כאלו שבהחלט מחזיקים טלפון 3-4 שנים. בכל מקרה, אני עצמי מבצעת בכל המכשירים שלי ריסט מוחלט וטוטלי פעם ב...

תומאס

New member
אני לא מכיר את עולם הסמארטפונים אז אני אשווה

לעולם המחשבים. מבחינתי - אחרי שנתיים בערך אני צריך לעשות סדר במחשב או לפרמט או משהו בסגנון, פשוט כי הוא מתחיל לעבוד לאט ויש בו הרבה ג'אנק מיותר. ואחרי נגיד ארבע שנים אני כבר צריך להחליף אותו אם אני רוצה למשל לשחק במשחק מסויים כי המערכת הפעלה כבר לא מתאימה. ואפילו פחות מזה - למשל אקספלורר 9 לא עובד על מחשב עם חלונות XP וחלונות 7 לא יכולה להיות על מחשב עם רק 2GB זכרון....כלומר כל דבר קשור בשני. לגבי סלולרי - אם הוא עובד תקין ומהר והכל בסדר - מבחינתי האישית אני לא צריך לגעת בו. אבל אם למשל תהיה איזו אפליקציה שאני ארצה והיא תעבוד רק על איזה תוכנה שצריכה שדרוג במכשיר - אז אני כן אצטרך לעשות את השינוי. אבל בהחלט יכול להיות שהבחור שאמר לי שהאייפון שלו כבר עובד לאט (אחרי שנתיים שימוש) - אז זה כמו במחשב - הוא צריך לנקות ג'אנק ואולי לעשות ריסט ואז הוא יחזור לתפקד כמו חדש. ואולי לא - אולי יש אפליקציות שדורשות חומרה יותר חזקה ואין לו ברירה אלא לשדרג אבל זה לא קשור לתקינות של המכשיר אלא לשימוש שעושים בו.

noa_f

New member
אתה לא משווה לעולם המחשבים - אלא לעולם של

"חלונות". האייפון שמבוסס על מערכת ההפעלה של המק (או מערכת אנדרואיד, שמבוססת על לינוקס) לא דומים ל"חלונות" - הם לא צוברים ג'אנק, אין להם רגיסטרי שצריך לנקות והם לא עובדים לאט יותר אחרי תקופה, בגלל עודף התקנות והסרות. מה שכן קורה הוא שהחומרה עצמה מתיישנת. הסוללה עובדת פחות זמן, המעבד הרבה יותר חלש מזה של הדורות החדשים יותר ומערכת ההפעלה העדכנית וכל התוכנות מתאימים את עצמם לדור החדש. אנחנו יודעים שמתכנתים אוהבים לנצל משאבי מערכת ככל שרק ניתן להם... יש גם ענין סובייקטיבי: כשקנית את המכשיר החדש והנוצץ, כל פעולה שלו נראתה לך משובבת נפש. אחרי זמן מה, אתה מתחיל לשים לב שזה לוקח קצת זמן וההוא גם כן ולאנשים מסביבך בעלי המכשירים החדשים(חזקים) יותר הדברים יותר מהירים. אז מתבססת אצלך המחשבה שהמכשיר שלך כבר הפך לעגלה ולא שווה יותר...

תומאס

New member
עכשיו הבנתי. תודה על ההסבר! :)

בקיצור את אומרת שאני ארצה לשדרג עוד שנתיים בערך כדי שאוכל להמשיך ולהנות מהחידושים הטכנולוגיים (כולל תוכנות ואפליקציות) החדשים שיהיו. עד היום (כשעוד לא היה לי ועדיין אין לי סמארטפון) הצלחתי להימנע מכל זה...חח אבל אני מניח שברגע שיהיה לי אז אני ארצה גם. גם ככה אני מרגיש כאילו אני 100 שנה אחורה מכולם....

noa_f

New member
לא בטוח שתרצה.

שדרוג מתאים למי שמתקין כל הזמן תוכנות חדשות, או רוצה פיצ'ר חומרתי מסויים. למשל, מצלמה יותר טובה או נפח אחסון גדול יותר או מסך גדול יותר. מי שהתקין בהתחלה את ה-5-6 תוכנות שהוא זקוק להם וזהו, לא ירגיש הבדל. אם אתה גם היום מסתדר הרבה יותר טוב עם מכשירים ישנים - אבל שאתה רגיל אליהם, לא בטוח שאתה מהזן "המתקין"
בכל מקרה, בהצלחה.

תומאס

New member
אני ממש לא מהזן "המתקין" :) אני מעדיף כמה

שפחות התעסקות. במחשבים, בסלולרי - בכל דבר טכנולוגי. מצד שני - אם יהיו אפליקציות טובות שאני ארצה והן יתאימו רק לסלולרי חדש ומתקדם אז אני מניח שאני אחליף אותו.

AYELET1

New member
לפעמים ניקוי גאנק כללי פותר בעיות ודברים

שנדפקו גם במכשירים של אפל. לא מכירה מק אבל כן מכירה אייפון

noa_f

New member
ממה שאני רואה מסביב, "נדפקו" זה כמעט תמיד

בגלל פריצות ומה שבא אחריהן. במקרה כזה - פרמט והתקן נקי, ברור.

vvane

New member
ככה

אני משתמש באייפון כבר מ 2008 בערך כל שנתיים אני משדרג אותו מסיבה פשוטה שמה שהיה לפני שנתיים לא מתאים למערכות של היום. קח 3GS ותשים עליו 5.0.1 ותשווה עם אייפון 4 שיצא בערך לפני שנה וחצי - אתה תראה הבדל די גדול. אם היית נשאר לדוגמה עם גירסה 4.3.5 ה 3GS היה זז קצת יותר מהר לדעתי. עכשיו לגבי הגלאקסי שם זה עוד יותר גרוע לדעתי - בעצם מי שקונה גלאקסי מסתכן בזה שהוא קונה פלאפון לשנה - שנה וחצי כי העדכונים לא יחולו עליו (כן הוא יוכל לשנות את הרום לבד ולהסתבך יום שלם ולחכות כמה חודשים עד שיתאימו את זה למכשיר שלו). שים לב שעבר כבר 4 חודשים מאז שהוכרז המערכת הפעלה החדשה של אנדרואיד ועד היום אלה שקנו גלאקסי עדיין לא קיבלו אותה רשמית ולחלק מהמכשירים סמסונג לא תשחרר את מערכת ההפעלה החדשה כי הם חושבים שזה בזבוז זמן. עכשיו אי אפשר לדעת כמה זמן זה יקח להם, יכול להיות היום מחר או חודש, חצי שנה. אתה לא יכול להקביל את זה לעולם המחשבים שם אם אתה רק צריך מוזיקה, סרטים ואופיס לדוגמה תוכל לקנות מחשב כל 5-6 שנים (בנוסף לפרמט כמה פעמים אם זה ווינדוס) אני משתמש באייפון כבר מ 2008 בערך כל שנתיים אני משדרג אותו מסיבה פשוטה שמה שהיה לפני שנתיים לא מתאים למערכות של היום. קח 3GS ותשים עליו 5.0.1 ותשווה עם אייפון 4 שיצא בערך לפני שנה וחצי - אתה תראה הבדל די גדול. אם היית נשאר לדוגמה עם גירסה 4.3.5 ה 3GS היה זז קצת יותר מהר לדעתי. עכשיו לגבי הגלאקסי שם זה עוד יותר גרוע לדעתי - בעצם מי שקונה גלאקסי מסתכן בזה שהוא קונה פלאפון לשנה - שנה וחצי כי העדכונים לא יחולו עליו (כן הוא יוכל לשנות את הרום לבד ולהסתבך יום שלם ולחכות כמה חודשים עד שיתאימו את זה למכשיר שלו). שים לב שעבר כבר 4 חודשים מאז שהוכרז המערכת הפעלה החדשה של אנדרואיד ועד היום אלה שקנו גלאקסי עדיין לא קיבלו אותה רשמית ולחלק מהמכשירים סמסונג לא תשחרר את מערכת ההפעלה החדשה כי הם חושבים שזה בזבוז זמן. עכשיו אי אפשר לדעת כמה זמן זה יקח להם, יכול להיות היום מחר או חודש, חצי שנה. אתה לא יכול להקביל את זה לעולם המחשבים שם אם אתה רק צריך מוזיקה, סרטים ואופיס לדוגמה תוכל לקנות מחשב כל 5-6 שנים (בנוסף לפרמט כמה פעמים אם זה ווינדוס) ואם אתה גיימר אז 2-4 שנים. ההבדל הוא שבשנים האחרונות מערכות ההפעלה במחשבים מנסות להיות תואמות לכמה שיותר מחשבים ישנים/חומרה חלשה וגם לתת ביצועים למחשבים החזקים ובעולם הסמארטפונים כל יצרן מנסה למכור יותר.

vvane

New member
טוב העריכה נדפקה

יצא חלק פעמיים. פשוט תדלג על הפסקה :D

ronengeles

New member
תסלח לי על השאלה

אתה אומר ש 3GS עם IOS5 עובד פחות טוב מאשר עם IOS4, אז למה בכלל לעדכן אותו? לגבי הגאלקסי, אתה אומר שגם לא מעדכנים אותו, וגם שלכל עדכון לוקח הרבה זמן. בו נבדוק אותו מול האייפון. ה 3GS יצא לפני שנתיים וחצי, ומאז קיבל שני עדכונים ולא יעודכן עוד (ז"א בין שנה לשנה וחצי בין עדכון לעדכון). אם בכל צריך לחכות מעל שנה לעדכון, אז מה זה משנה אם לסמסונג לוקח עוד כמה חודשים עד שהם משחררים את העדכון שלהם, הרי מה שמעניין אותך זה עדכונים של סמסונג, ולא של גוגל.... ה SGS יצא לפני שנה וחצי ומאז קיבל 2 עדכונים. אם אתה בכל מקרה מחליף מכשיר אחרי שנתיים (כי הוא כבר לא מתאים) אז מה זה משנה אם הוא יקבל עוד עדכון או לא? אתה יכול להסתכל גם הפוך על כל הנושא הזה. הגלאקסי מתעדכן הרבה יותר מהר מאייפון, וגם אם החברה תחליט שהיא מפסיקה לעדכן את המכשיר, אז יש לך גם אפשרות לעדכן בלי קשר אליהם.

vvane

New member
תשובה

ה 3GS עדיין יעבוד לך בצורה שאפשר לעבוד איתו. מי שרגיל לאייפון 4\4S כבר לא יכול לחזור אחורה ולעבוד עם 3GS. יש לי גם אייפון 4 וגם 3GS ואני פשוט לא יכול :( אני לא חושב שהגלאקסי מתעדכן יותר מהר מהאייפון. לאייפון יוצאת גירסת ביינים וכל שנה הגרסה עולה. בעקרון דיברתי על זה שהגלאקסי אס 2 יקבל את ה ICS 4 מתישהו אבל כנראה בגירסה הבאה הוא לא יוכל לעדכן רשמית (לפי תפיסת סאמסונג). אז כן תצטרך לעבור את כל הבלאגן הזה שלחכות שמישהו יתאים את זה למכשיר הספציפי. ממה שראיתי גם מכשירים בני שנה-שנה וחצי באנדרואיד לא הולכים לקבל את הגירסה הבאה וזה די מציק לי כי אני מאמין שהם יכולים להריץ אותה ולא תהיה להם בעיה. דרך אגב גם מכשירי אייפון ישנים תוכל לעדכן ידנית בעזרת אנשים חיצוניים שעובדים על זה. לא מזמן יצאה גירסה 5.0.1 לאייפון הראשון ו 3G. הכתבה הזאת תסביר לך איך עובד התהליך של השדרוג באנדרואיד ולמה זה כלכך איטי - http://www.zdnet.com/blog/bott/why-...ess-model/4300?pg=2&tag=content;siu-container אז לגבי השאלה שלך למה מפריע לי למה אני לא מקבל עדכון מגוגל ולא מסמסונג ? כי זה פשוט לוקח יותר מדי זמן. לחכות 4-5 חודשים למערכת הפעלה חדשה שאתה יודע שהגירסה קיימת על כמה מכשירים חדשים וראית אותה כבר באירוע שגוגל הציגה, בקיצור די מבאס - במיוחד לאוהב טכנולוגיות כמוני. אני חס וחלילה לא מתווכח לגבי אנדרואיד או אייפון כי שניהם מערכות הפעלה טובות אבל שאלת שאלה לגבי כמה זמן יחזיק המכשיר ופשוט עניתי. בבקשה לא לגלוש לנושאים אחרים כי אין לי כח לעוד דיון אנדרואיד vs אייפון. שכל אחד ישתמש במה שטוב לו

למעלה