שאלה לאורן!

שאלה לאורן!../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אני מחפשת מתכון לעוגת STOLLEN גרמנית, אתה בטח יודע, אבל זו עוגה עם פירות יבשים, אולי שמרים, ועם גוש מרציפן במרכז. הרבה תודה, אסנת

STOLLEN-סטולן- עוגה גרמנית

עשירה עשירה וטטטטטטטעעעעעעעייייייימממממממממהההההההה..... סטולן STOLLEN חומרים ל2-3 ככרות לתערובת הפירות והאגוזים: 120 מ"ל רום אמיתי (לא תמצית) 200 גר´ צימוקים כהים 200 גר´ צימוקים בהירים 100 גר´ קליפות הדר מסוכרות, קצוצות 70 גר´ שקדים קצוצים 50 גר´ פקאן , קצוץ לבצק 560 גר´ קמח 30 גר´ שמרים טריים 230 מ"ל חלב פושר 60 גר´ סוכר 180 גר´ חמאה רכה קורט הל טחון קורט מוסקט טחון קורט מלח 500 גר´ מרציפן מחולק לשלושה גלילים (ניתן ללוש ולעצב לצורת גליל) 50 גר´ חמאה מומסת אבקת סוכר אופן ההכנה: 1. לילה לפני- להשרות את כל הפירות והאגוזים ברום, בטמפרטורת החדר. 2. לבצק- להכניס את כל החומרים למיקסר- לעבד לבצק חלק, וללוש 10 דקות לפחות. 3. להתפיח עד הכפלת הנפח (בקערת המיקסר), מכוסה, במקום חמים. 4. להתקין את הקערה שוב על המיקסר, להפעיל על מהירות נמוכה, ולאט להוסיף את תערובת הפירות המושרים. (אם הבצק מאוד דביק, ניתן להוסיף מעט קמח. אבל מעט!!!) 5.לחלק את הבצק ל2-3 חלקים (תלוי בגודל העוגה הרצויה ובמספר הכיכרות), לשטח כל חלק לעלה עגול בעובי 2 ס"מ, ולהניח במרכזו את גוש המרציפן. לגלגל לכיכר עגולה, ולהניח בתבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה. 6.להתפיח את הכיכרות, עד הכפלת הנפח. 7.לחמם תנור לחום של 190 מעלות, ולאפות כ-45 דקות, עד הזהבה. 8. להבריש את העוגות בחמאה מומסת ולפדר בהרבה אבקת סוכר. לצנן מעט ולהנות.

איזו זריזות. ../images/Emo51.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

תיכף אבדוק שיש לי את כל המרכיבים ואלך לנסות. "עשית לי את השבת!" אסנת

adigreen

New member
אורן שלום, נשמע מדהים ומפתה האם

אפשרי לעשות רולדות מאותו המתכון והאם אפשר למלא הרחת לוקום אלעד

adigreen

New member
עכשיו נכנסתי לפורום, ../images/Emo45.gif

ראיתי ושלחתי תשובה שבת שלום אלעד

את הסטולן

מכינים ככיכר לחם ארוכה (שדומה בצורתה לרולדה). אבל-מאחר והבצק כל כך עשיר ומלא כל טוב (וגם לא כל כך ידידותי לרידוד ולגילגול- לא מומלץ להכינו כרולדה, אלא להניח במרכזו את המילוי (מרציפן, רחת, תפוחים וכו´), ולעטוף בבצק.

רונה, סליחה מראש אם אני עונה בצורה

לא נעימה, אבל על כל דבר יש לך מה לאמר ????????? לא אוהבת תפוחים חמים נשמע לי לא טעים מי היה עושה עוגה גרמנית וכו´, לא מתאים לך אל תעשי! לא טעים לך אל תאכלי! אבל אם אין לך משהו חיובי לאמר לאומה....אולי עדיף שלא לאמר כלום.

מידי פעם בפרומים צץ איזה

משועמם/משועממת שמנסה לצקת קצת תוכן לחייו הריקים וה"בוגרים" בעזרת פרובוקציות וגרירה של משתתפים לתגובות. צריך פשוט להתעלם ולעבור הלאה.

שושkה

New member
אני איתך ../images/Emo45.gif ואני לא חושבת

שתאמינו לסיפור הבא, אבל הכל אמת... (אגב דברים מעצבנים) זוכרים איזה שבוע עבר עלי -אני ותומר חולים, האוטו נגנב....
אתמול יצאתי לכמה דקות לשכנה שלי לקחת משהו ולא נעלתי את הדלת כי תומר היה בבית עם ביתנו נועה, הם שיחקו בקומפי. אחרי כ-10 דקות חזרתי הביתה והתכוונתי לנסוע ברכב החליפי שקיבלתי מהביטוח למישהו שלומד איתי כדי להכין עבודה. בעודי מתכוננת לצאת חיפשתי את התיק שלי. חיפשתי וחיפשתי.... וגם תומר הצטרף וגם חיפשנו באוטו.... ואין תיק. כששחזרנו את צעדינו נזכרתי שכשהגעתי הביתה הדלת הייתה טיפ טיפה פתוחה... כן כן חברים גנב (או גנבת) זריז פשוט פתח את הדלת גנב את התיק וברח..... למזלי הג-ד-ו-ל.... (יותר מזל משכל, תאמינו לי) מפתחות האוטו
החליפי לא היו בתיק. וגם הפלאפון לא היה בתיק....
אבל מפתחות הבית, צ´קים, כרטיסי אשראי ועוד ועוד.... כן היו. מוסר השכל
: לא להשאיר תיק בכניסה הביתה, תיד לנעול אחרייכם (אנחנו גרים בקומה 3 -זה לא הרתיע אף אחד) ולמי שיש דלת עם ידית שאפשר לפתוח מבחוץ (עשו כמו שעשיתי היום עם החלפת הצילינדר בדלת) החליפו את הידית לידית נטרקת. אמא שלי אומרת שמה שחומרי לא חשוב אז צריך פשוט לשכוח וללכת הלאה. ואני אומרת אין ברירה ופשוט צריך להיות יותר זהירים.... שיהיה שבוע נפלא לכולם
וללא אירועים חריגים.... שרון

למעלה