שאלה לאדריכלים\ קונסטרוקטורים לגבי תמ"א 38

שאלה לאדריכלים\ קונסטרוקטורים לגבי תמ"א 38

אני מעוניין לבצע תמ"א 38 באור יהודה בשלושה מבנים כמעט זהים האם ישנה דרך לחשב את עלות התכנון והתוכניות לביצוע לפי המטראז' הנתון לבנייה? האם ישנו מחיר גלובאלי שלוקחים לתכנון והגשות לפרוייקט מסדר גודל זה? מבקש לקבל תשובות במייל הצעות לביצוע מבעליי נסיון יתקבלו בברכה בברכה אייל אור אפגרייד בנייה והשבחה

אבי על מה מתבססת ההחלטה?

ללא נתונים נוספים? מדובר בפוטנציאל של לפחות עוד 2 שלישיות כפי שאני מדבר עליהן כמובן שכל שלשה חוסכת משאבים וזמן בשל הקרבה בין הפרוייקטים. אשמח לקבל התייחסות. תודה אייל

בינא

Member
עד היום...מאז שהמציאו את תמ"א 38, הבירוקרטיה

ואטימות ראשי הערים, ועדות הבניה שלהם, הדיירים עצמם והחוק המטומטם המאפשר הרמת קומה אחת בלבד על הקיים, הם מהגורמים הראשיים לכך שהעסק נכשל כישלון חרוץ ! גם בראשל"צ, בהוד השרון, בחולון ועוד ערי לווין מחוץ לת"א כל הבדיקות העלו שלא כדאי לגעת במבנים האלה בלי אישור ל-8 יח"ד ומעלה שזה אומר מינימום של 2 קומות כשהקומה האחרונה היא למעשה דו-קומתית. מעבר לבירוקרטיה, יש בעיות אמיתיות אחרות שמונעות התקדמות כמו למשל: > חובה להחליף את כל התשתיות הקיימות, ביוב חשמל, מים, תקשורת, גז > אין פתרונות חניה > ברוב המבנים אין פתרון למעליות בלי לחדור לתוך הדירות הקיימות. > חדירה לדירות הקיימות מחיייבת שיפוץ מלא שלהן כולל תוספות של ממ"ד, מרפסות ועוד. > אם מנסים להוסיף למבנים מבחוץ מסתבר שהקבלנים בנו במקסימום אחוזי הבניה כולל חריגות מותרות ואין אפשרות להוסיף אפילו שטח של מעלית חיצונית... > קצרה היריעה...כי דבר גורר דבר וכל מה שאתה נדרש להוסיף, מחייב תוספת יחדיות דיור שמעצימות את הבעיות הרשומות למעלה. לפרטים נוספים תוכל לכתוב מייל לחתום מטה...כי אולי...במקרה...חלק מהבעיות שלמעלה יכולות להיפתר בבתים שאתה חושב שמתאימים

מכיר את המקום , מכיר את האזור

מכיר ויודע מה עלות החיזוק המשוערת , ויודע הטיב בכמה הנך מסוגל למכור דירה בשכונת דגניה בואכה זבוטינסקי באור יהודה . מכיר את העיר כל בניין ובנין כמו כף ידי . שלא נדבר על הפולטיקה . הבעיה היא שעלות החיזוק היא גבוהה יותר מהתמורה , וזה לא משנה אם הנך עושה 3 בנינים יחד . פרט להוהלות הציוד ( אולי ) אין מקום לחסכון , לא מדובר בהקמת שכונת מגורים מהתחלה שניתן לעשות זאת הטיב ולחסוך המון . זה עניין שלך , תרצה לשוחח עימי - אם אתה באור יהודה ...תדע למצוא אותי .

למעלה