שאלה - ילד עם חיסון חלקי לטטנוס נפצע מגדר

שאלה - ילד עם חיסון חלקי לטטנוס נפצע מגדר

הנהלת תפוז- חשוב! נא לא לפרסם את הודעתי בעמוד הראשי הבן שלי , בן שנתיים+ חוסן לטטנוס באופן חלקי. קיבל 3 מנות, האחרונה לפני חודשיים. כלומר חסר לו הדחף, שאותו יקבל בעוד 4 חודשים. הילדון נשרט לפני שעתיים מגדר חדשה במגרש כדורסל בתוך בית ספר, שצבועה באיזה צבע פלסטי, בלי שום חלודה. בדקתי מקרוב. השריטה שטחית. איפה אני מבררת (אולי מישהו כאן יודע?) האם יש צורך לעשות משהו. תודה

רוןבלב1

New member
חלודה זה לא רלוונטי ופצע שטחי לא בסיכון לטנוס

לא יודע איפה מבררים בזריזות, אבל ממה שקראתי המקרה לא נשמע כמו פוטנציאל לטטנוס. בשביל טטנוס, הפצע צריך להיות עמוק, כך שהחיידק שנכנס נמצא בסביבה ללא חמצן. בנוסף, חלודה אינה בעיה כשלעצמה. הבעיה היא חיידק הטטנוס שנמצא בד"כ בגללי חיות או זבל שמזבלים בו שדות או אדמה חקלאית. האם הגדר בביה"ס בסיכון לבוא במגע עם אחד מאלו? (הסיבה לדעה השגויה לגבי חלודה היא שפעם, מסמר חלוד שהיה זרוק בחצר של המושב (נגיד) יכול להיות שבא במגע עם החיידק, כיון שבמושב הסתובב הרבה זבל פרות, למשל) חפשי פה בפורום לגבי טטנוס - בטח תמצאי עוד אינפורמציה הרבה בריאות. .

mayabb

New member
אפשר לחטא את הפצע במי חמצן

ולהשאיר חשוף לאויר. (חיידקי הטטנוס הם אנאירוביים - חיים בסביבה נטולת חמצן, לכן כל עוד משאירים סביבה "מחומצנת" הם לא שורדים בה). יש גם תמיכה הומיאופטית - היפרקום או לדום אבל כדאי לשאול מישהו מיקצועי, בכל מקרה על פניו זה לא נשמע כמו שריטה שמצריכה זאת. * אם אין לך מי חמצן בבית אפשר לחטא בפולידין או באלכוהול אבל מי חמצן הם הטובים ביותר לעניין הטטנוס.

פולספגן

New member
המנות שקבלת מספיקות ואם את לא רגועה, את יכולה

להקדים את הדחף לעכשיו.

אוליב י

New member
המנות שקיבל מספיקות

ואין שום צורך להיבהל. אם היה פצע מזוהם, הייתי אומרת שתלכי לייעוץ ליתר בטחון. אבל אם השריטה שטחית והגדר לא חלודה, לא הייתי דואגת כלל.

למעלה