שאלה טכנית

DiscoCat

New member
שאלה טכנית

כאשר המנוע מתחמם הטורים שלו בסרק עולים הרבה, ונשארים בין 2500 ל 3000 סל"ד, ואם אני מנמיך אותם אז למחרת כשאני מניע בבוקר המנוע מגמגם, מה זה יכול להיות? יכול להיות היחס אויר דלק של התערובת? (לפני שבוע ניקיתי פילטר אויר והוא היה די מלוכלך)

C O L T

New member
סל"ד סרק נכון רק כאשר המנוע חם

בבוקר, תניע עם צ'וק ותן למנוע להתחמם בעמידה כמה דקות, צפוי שיגמגם, לא נורא, הנזקים מסל"ד סרק גבוה מדי בחם גדולים בהרבה.

DiscoCat

New member
מניע עם או בלי

צ'וק, אם חם, לא צריך צ'וק בשביל להניע, לפעמים מניע עם צ'וק וסוגר אותו אחרי חצי דקה, אני מתכוון שאחרי החימום של הבוקר (דקה - שתיים) הוא עובד יפה על 1300-1500, אחרי שאני נוסע איתו איזה 10 דקות הטורים עולים ל2500-3000 ונשארים שם, אם אני אנמיך אותם ל1500 במהלך הנסיעה, למחרת, או אפילו אחרי שעה שעתיים שהוא עמד, אני אצטרך להניע עם צ'וק והוא יגמגם על 700, 800 סל"ד אחרי החימום. מה שמוזר שפעם באמצע היום אחרי שנסעתי והוא עמד כמה שעות הוא היה מניע ישר, בלי צ'וק והטורים היו יציבים. בקיצור משהו מוזר פה...

DiscoCat

New member
../images/Emo53.gif מקפיץ

לאן כולם נעלמו היום...? (מישהו זוכר כמה מילים צריך בשביל שזה יקפוץ?)

Moo Moo

New member
כנ"ל אצלי, זה טיבעי לא?

מנוע רק -> צ'וק -> סטרטר -> טורים על 2.5-3K ->אחרי 30-40 שניות -> טורים יורדים ל1.5 -> מוריד צ'וק ->מתחיל בנסיעה. לדעתי האישית בלבד זהו מצב טיבעי, תכוון את הסל"ד סרק אחרי שהמנוע חם.

JackR1

New member
כמה דברים מוזרים לי...

בחום של היום האופנוע שלי מסרב להניע עם צ'וק, לוקח לו המון זמן. בלי צ'וק מניע במיידי, לוקח חצי דקה של החזקת מצערת פתוחה על 2500 סל"ד, והוא מוכן לנסיעה. עם הצ'וק (בחורף הוא עוזר) - הטורים מתחילים יותר נמוך ועולים בסדר גודל של 500 סל"ד עם חימום המנוע, לא יורדים.

MexMex

New member
מה כל כך מוזר? טבעי לגמרי...

בקיץ בהרבה מאוד אופנועים לא צריך צ'וק בכלל...

Moo Moo

New member
../images/Emo6.gif

ההשוואה של התנעה בין R1 לקאג'יבה 75 זה כמו בין מטוס למשאית
ואצלנו בשפלה, בבקרים ובלילות עדיין יש ימים די קרים, שמחייבים צו'ק.

JackR1

New member
פעם היה לי GPX.. ../images/Emo3.gif

זאת בטח השוואה יותר קרובה. זכור לי במעורפל שהוא התנהג די דומה עם הצ'וק, ונראה לי שגם לו הטורים היו יורדים בחימום, אבל לא זוכר טוב.. יכול להיות, טועה
אבל גם יכול להיות שהקטע הדו"פ עושה קצת הבדלים

למעלה