שאלה חשובה

שאלה חשובה

בתור חייל איך אני עושה את הבדיקה אצל האופטימטיסט והרוםפא משפחה אם אני לא שייך לקופ"ח האם אני יכול לשלם על הבדיקות? תודה

simba32

New member
תשובה

את בדיקות העיניים אתה יכול לעשות אצל אופטומטריסט אזרחי. את הבדיקות הרפואיות אתה יכול לעשות אצל הרופא היחידתי או במרפאה של קצין העיר. כעיקרון משרד הרישוי לא מקבל בדיקות של רופא אזרחי לחיילים וההיפך.

אז אם אני יעשה אצל אופטימטיסט אזרחי

הריי שבצבא אין אחד כזה ואשלם על זה משרד הרישוי לא ייקבל את זה?

Haunted

New member
יש אחד כזה

אבל אני ממש לא מציע לך לעשות את זה כי עד שתקבע הפניה לאופטימטריסט בצריפין או משהו, לילדים שלך כבר יהיה רישיון. פשוט כנס לכל חנות אופטיקה ותבקש בדיקת עיניים, זה עולה בסביבות ה-25 שקל... ולגבי הבדיקה הרפואית, כעקרון אתה אמור ללכת להבדק אצל רופא היחידה שלך או במרפאת קצין העיר, אבל אם רופא המשפחה שלך מכיר אותך ומוכן לעשות לך ג'סטה אז אתה יכול לקבל את החתימה גם אצלו. ולא, לא יעשו לך בעיות עם זה במשרד הרישוי בגלל שאתה חייל.

עוד שאלה...התוקף של הטופס הירוק הוא

גם לתיאוריה וגם לטסט כלומר אני צריכה לעשות תיאוריה וטסט בטופס אחד תוך שנתים? תודה על התשובות

Haunted

New member
חחח

כן. אם פג לך הטופס הירוק (הבדיקות כאילו) אז את צריכה לעשות תאוריה מחדש. ואם יש לך חותמת "עבר" למבחן מעשי, סביר להניח שלא תצטרכי את הטופס הזה יותר

Haunted

New member
מה לא מובן בתשובה הקודמת שלי ?

אם פגו לך הבדיקות הרפואיות את צריכה להוציא טופס חדש. וזה אומר לעשות בדיקות מחדש ותאוריה מחדש.

simba32

New member
כן יעשו בעיות

חייל לא יכול לגשת לתיאוריה כאשר לא רופא צבאי בדק אותו. יבקשו ממנו להביא אישור של קצין העיר / רופא צבאי אחר. לגבי אופטומטריסט - זה יכול להיות אופטומטריסט אזרחי.

Haunted

New member
לא יעשו בעיות

ולא נעליים. אני עשיתי תאוריה בזמן שהייתי חייל, ונבדקתי אצל רופאת המשפחה שלי.

yoni la

New member
רק שלידיעתך,

לא מזמן חוקק חוק שחייבים להבדק אצל רופא שמכיר את הלומד ועברו- משמע רופא המשפחה בקופת החולים, או רופא בצבא כאשר הוא חייל. כל זה נחקק בגלל שהיו עומדים רופאים ליד משרדי הרישוי ותמורת "בדיקה" היו גובים כסף, ומעלימים כל מיני סעיפים.

yoni la

New member
כל מה שכתבתי לעיל,

מדובר על הרופא, ולא על אופטימטריסט או רופא עיניים

Haunted

New member
וזה גם נשמע לי מופלץ רצח מה שאמרת

עם כל הכבוד לא נראה לי שרופא (שהוא אמור להיות אדם עם משכורת מכובדת) יעמוד כמו איזה הומלס בכניסה למשרד הרישוי ויציע בדיקה רפואית וחתימה על הטופס הירוק תמורת כסף. נראה לי שלרופאים יש דברים יותר חשובים לעשות בחיים... חוץ מזה שבקופות החולים הבדיקה הרפואית ניתנת בחינם, ובצבא בפרט. ושוב, אם רופא המשפחה שלך מכיר אותך טוב (גם אם את חיילת או לא יודע מה..) את יכולה לעשות את הבדיקה אצלו ולקבל את החתימה אצלו. במשרד הרישוי לא יעשו לך עם זה בעיות. מניסיון, נקודה.

yoni la

New member
וגם החוק של ה2 מופלץ

כל החוקים מופלצים, אז לא נשים עליהם? בנאדם, יש חוק וצריך לכבד אותו. לא ככה?

Haunted

New member
כשאמרתי "מופלץ"

התכוונתי לסיפור שלך שרופאים עומדים בכניסות למשרדי רישוי ומציעים בדיקות וחתימות על הטופס הירוק, ולא לחוקי תעבורה. זה אחד הדברים הכי הזויים ששמעתי, ובחיים שלי לא שמעתי על דבר כזה... ולגבי העניין המרכזי... יש לי רישיון, אז כבר לא כל כך מעניינות אותי כל התקנות של משרד הרישוי לגבי לימודי נהיגה. אבל כשעשיתי רישיון הייתי חייל, ואת הבדיקה הרפואית שלי עשיתי אצל רופאת המשפחה שלי (שמכירה אותי הרבה זמן). ואני מבטיח לך שאם אתה חייל ותעשה בדיקה רפואית אצל רופא אזרחי אף אחד במשרד הרישוי לא יטרח לעשות לך בעיות עם זה. ויש לי כמה וכמה חברים שעשו רישיון בזמן הצבא, ואף אחד מהם לא נבדק אצל רופא צבאי. זה נכון שבזמן שאתה חייל אתה כביכול לא נחשב לאזרח ולכן רק רופא צבאי יכול להיות אחראי עליך. אבל אם באמת יש לך רופא משפחה שמכיר אותך, ומוכן להעיד על זה שאתה כשיר לנהיגה אז מותר לך ללכת להבדק אצלו.

Superdror

New member
אתה לא מבין את הבעיה שבעניין.

כשאתה חייל, אתה לא שייך לקופת חולים בכלל. כשאתה חייל ואתה הולך לרופא אזרחי - אתה צריך לשלם כסף והרבה. זה שהרופא שלך החליט לחתום על זה בלי כסף או משהו, אחלה, הוא נחמד וחמוד, אבל רוב הרופאים לא מוכנים לקחת אחריות כזו - לחתום על טופס המעיד על מצב בריאותו של אדם ללא קבלת תמורה כלל. ואני לא מבין מה בכלל הבעיה עם מערכת הרפואה הצבאית, עם כל הכבוד, לא כזה מסובך לקבל תור לאופטומטריסט או לרופא כללי, ממש לא מסובך. תהליך הוצאת הרשיון לוקח יותר מחודש, במיוחד למי שבצבא - זמן לא באמת חסר לך.

Haunted

New member
מה לא מובן במה שכתבתי ?

מזל שאמרת לי שחיילים לא שייכים לקופות החולים, אחרת הייתי חושב שכן... הכוונה שלי לא היתה שתלך לרופא אזרחי בקופת חולים, ותבקש שיעשה לך קומבינה תמורת סכום סמלי, ויחליק את העובדה שאין לו מושג מי אתה, ושיצהיר כי הוא מכיר אותך למרות שעכשיו הוא פגש אותך בפעם הראשונה. התכוונתי שאם למישהו יש רופא משפחה שאשכרה מכיר אותו עוד מלפני תקופת הצבא, ובאמת מוכן להצהיר שהוא מכיר אותך וערב לכך שאתה כשיר לנהיגה - אז זה אפשרי. כסף זאת הבעיה ? קח את הכרטיס מכבי של אמא שלך ושהרופא משפחה שלך יחייב את זה מהכרטיס. וזה דבר מאוד נהוג.

Superdror

New member
אם יש לך רופא משפחה שאתה מספיק

"נועז" כדי לגשת אליו עם טופס ירוק - אחלה. אני לא הייתי הולך לרופא המשפחה שלי עם טופס ירוק, כדי שיחתום לי , כשאני שייך לגוף עם רפואה צמודה וחינמית, בלי שום קשר לכסף. אני לא חושב שהוא היה מסרב, אבל אני לא הייתי רוצה לעמוד בסיטואציה הזו. וכן, כסף זו בעיה - ולא כל הרופאים מוכנים לחלטורות האלו או יכולים לעשותן (עם הכרטיס של אמא/דודה).

למעלה