שאלה חשובה

מצב
הנושא נעול.
שאלה חשובה

שאלה חשובה
אני חיילת משוחררת ורציתי לדעת לגבי המשכורת שלי האם מורידים לי ממנה ביטוח לאומי והכל? או שמא זה המעסיק מוריד והשכר הברוטו שהוא אמר לי זה לא כולל את הביטוח לאומי ומס הכנסה והכל כמו כן אשמח לדעת כמה מס הכנסה מורידים לחייל משוחרר מהמשכורת? פליז תענו לי ובלי להפנות אותי לאתרים של מס הכנסה ביטוח לאומי והיחידה להכוונת חיילים משוחררים כי כבר היתי בהם ולא מצאתי תתשובה.

שיר ורד

New member
תשובה עקרונית

שאלה חשובה
אני חיילת משוחררת ורציתי לדעת לגבי המשכורת שלי האם מורידים לי ממנה ביטוח לאומי והכל? או שמא זה המעסיק מוריד והשכר הברוטו שהוא אמר לי זה לא כולל את הביטוח לאומי ומס הכנסה והכל כמו כן אשמח לדעת כמה מס הכנסה מורידים לחייל משוחרר מהמשכורת? פליז תענו לי ובלי להפנות אותי לאתרים של מס הכנסה ביטוח לאומי והיחידה להכוונת חיילים משוחררים כי כבר היתי בהם ולא מצאתי תתשובה.
תשובה עקרונית
לחיל משוחרר מורידים מס הכנסה וביטוח לאומי כמו לכל עובד. לפי זכרוני חיל משוחרר מקבל נקודת זיכוי נוספת ממס הכנסה במהלך שנתיים מהשחרור.

אבל כמה יורד לי ?

תשובה עקרונית
לחיל משוחרר מורידים מס הכנסה וביטוח לאומי כמו לכל עובד. לפי זכרוני חיל משוחרר מקבל נקודת זיכוי נוספת ממס הכנסה במהלך שנתיים מהשחרור.
אבל כמה יורד לי ?
נגיד השכר זה 5 ברוטו כמה יירד?

חישוב עבורה

תחשבי לבד
ראי קישורים למחשבונים
חישוב עבורה
מ5000 את משלמת 156 ש"ח מס,זאת אם שירתת שנתיים ומעלה, אם שירתת פחות משנתיים אך יותר משנה תשלמי 171 מס הכנסה. כמו כן דמי הביטוח הלאומי ומס הבריאות יהיו 253 ש"ח. כלומר ממשכורת של 5000 ברוטו ישארו לך בנטו 4591.

ביטוח לאומי

שאלה חשובה
ביטוח לאומי
ביטוח לאומי יורד לך מהמשכורת. זה מורכב מדמי ביטוח לאומי+מס בריאות בסך 4.5% מהשכר. מס הכנסה:מס הכנסה משלמים על ההכנסה שמעל 4000 ש"ח. אם תגיעי לסף המס תהיי זכאית להקלה במס כחיילת משוחררת. כלומר תשלמי קצת פחות מס ממי שאינו חייל משוחרר והגיע לשכר הזהה לשלך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה