שאלה חשובה

מצב
הנושא נעול.

liby22

New member
שאלה חשובה

שאלה חשובה
לאחרונה התחלתי למלצר בבית קפה ותנאי ההעסקה הם כאלה: טיפים משותפים + אחוז קטן ממה שמכרתי, לדעתי תנאי השכר הם לא חוקיים כיוון שחובה לשלם שכר מינימום תקנו אותי אם אני טועה דבר נוסף שמאוד הפליא אותי זה שהמעסיק מוציא תלוש ובו הוא רושם את כל הסכום שצברתי במשך החודש בתור טיפים כשכר שהוא משלם לי, האם זה חוקי? כיוון שנראה לי שלא רק שזה הפרת תנאי עובד אלא גם העלמת מס!!! אשמח לשמוע תגובות

pazro

New member
הנושא כבר עלה כמה פעמים ולא הגענו

שאלה חשובה
לאחרונה התחלתי למלצר בבית קפה ותנאי ההעסקה הם כאלה: טיפים משותפים + אחוז קטן ממה שמכרתי, לדעתי תנאי השכר הם לא חוקיים כיוון שחובה לשלם שכר מינימום תקנו אותי אם אני טועה דבר נוסף שמאוד הפליא אותי זה שהמעסיק מוציא תלוש ובו הוא רושם את כל הסכום שצברתי במשך החודש בתור טיפים כשכר שהוא משלם לי, האם זה חוקי? כיוון שנראה לי שלא רק שזה הפרת תנאי עובד אלא גם העלמת מס!!! אשמח לשמוע תגובות
למסכנה גורפת. הדעה המקובלת אומרת שבמקרה ואתה בסוף החודש מקבל לפחות שכר מינימום אז המעביד בסדר. הבעיה העיקרית במקרה שלך היא קופת טיפים משותפת, מאחר והקופה עוברת דרך הידים של המעביד זה נותן לו פתח רחב מעוד למעילה (כמו שאמרו הגששים "גנב שקוראים לו, בה"). דעתי האישי היא כזו: במקרה ואתה מרוויח טוב, חכה עד שתעזוב את העבודה ואז תגיש תביעה נגד המעסיק. מאחר והמעסיק משלם במזומן בכסף שלא עובר אצלו בקופה הוא יתקשה מעוד להסביר מאיפו הוא בדיוק שילם לך וכמה.

liby22

New member
הבעיה

למסכנה גורפת. הדעה המקובלת אומרת שבמקרה ואתה בסוף החודש מקבל לפחות שכר מינימום אז המעביד בסדר. הבעיה העיקרית במקרה שלך היא קופת טיפים משותפת, מאחר והקופה עוברת דרך הידים של המעביד זה נותן לו פתח רחב מעוד למעילה (כמו שאמרו הגששים "גנב שקוראים לו, בה"). דעתי האישי היא כזו: במקרה ואתה מרוויח טוב, חכה עד שתעזוב את העבודה ואז תגיש תביעה נגד המעסיק. מאחר והמעסיק משלם במזומן בכסף שלא עובר אצלו בקופה הוא יתקשה מעוד להסביר מאיפו הוא בדיוק שילם לך וכמה.
הבעיה
היא שנראה לי שהוא גם משתמש במלצרים על מנת להעלים מס, הרי הוא כותב שהכסף שהוא משלם לנו יוצא מהכיס שלו כאשר בפועל הוא לא משלם לנו כלום רק שאני לא כל כך בקיאה בכל הנושא ולכן פניתי לפורום הרי אם הוא מעלים מס דרכנו זו עבירה חמורה בהרבה מאשר פגיעה בתנאי העובד אז השאלה העיקרית שלי היא: האם זו העלמת מס? כי אם כן אני אשמח לנקוט צעדים נגדו (בייחוד שהוא כל הזמן מאיים להגיש תלונה על העובדים על כל שטות קטנה)

שיר ורד

New member
המעביד רשאי לדרוש מהעובדים

שאלה חשובה
המעביד רשאי לדרוש מהעובדים
להעביר את הטיפים דרך קופת הטיפים המשותפת. במקרה כזה, המעביד רשאי לכלול את הטיפים כחלק מהכנסת העסק ומשכרם של העובדים. כשהוא עושה כך, על הטיפים להרשם בקופה הרושמת או במנגנון רישום אחר המוסכם על שלטונות המס (למשל פנקס קבלות). בנוסף, הטיפים יופיעו בתלוש המשכורת כחלק משכרו של העובד. במקרה כזה, הטיפים יכולים להחשב כחלק מהכנסת העובד לצורך שכר מינימום. נקודה נוספת , שכנראה שלא הגיעה לדיון משפטי, כאשר המעסיק פועל באופן זה, כלומר הטיפים מוגדרים כחלק מהשכר המחושב לשכר מינימום, הם אמורים להחשב גם לצורך פצויי פיטורים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה