שאלה חשובה

pizza

New member
שאלה חשובה

שלום לכולם, אני בן 28 וסובל כבר 5 שנים מסכרת נעורים. אני מחובר 4 שנים למשאבת אינסולין של mini med דגם 512. הייתי רוצה לשתף אתכם בבעיה שקוראת לי תקופה ארוכה עם המשאבה. לעיתים האינסולין אינו יוצא מקצה המחט של הצינורית אלא מהמרכז וכנראה שנתקע באמצע המחט מסיבה כלשהי (להערכתי או כתוצאה מבועת אוויר או סט פגום של צינורית) ועקב כך האינסולין אינו חודר לגוף. התופעה גורמת לי לסוכר גבוה (מעל 200) עד שאני "עולה עליה" ונאלץ להחליף סט חדש של צינוריות. (לעיתים גם 4 פעמים רצוף). הייתי רוצה לדעת אם יש עוד אנשים שנתקלו באותה הבעיה. החברה בודקת את העניין אך מעכבת את תשובתה כבר מעל לחודשיים. תודה...

לא כול-כך ברורים לי כמה דברים

מה זאת אומרת "האינסולין אינו יוצא מקצה המחט של הצינורית אלא מהמרכז..." מאיפה הוא יוצא האם הוא יוצא מהחיבור של הצינור למזרק? איזה פרפריות אתה משתמש?

pizza

New member
תודה על התגובה ועד פרטים

הפרפריות הן מסוג רגיל, paradigm silloutte.זה כאילו שמשהו סותם את הקצה של המחט ואז האינסולין לא יוצא ישירות מהקצה של המחט בקצה הצינורית אלא מאמצע המחט, כשמתסכלים זה פשוט נראה שהטיפה לא יוצאת מהקצה. בגלל שהאינסולין לא יוצא מהקצה זה לא נכנס ישר לחיבור של הפרפרית בגוף ואז זה לא נספג.

חסימות

פיצה שלום, כאשר נראה לך שהאינסולין לא נכנס לגוף, שחרר את החיבור המקליק של הצינורית מהמדבקה שעל העור. הסתכל היטב ברגע ששחררת את החיבור: אם מופיעה טיפה שמנה של אינסולין בקצה המחט, סימן שהסתימה הייתה בקנולה או ברקמת העור שליד קצה הקנולה בתוך העור. במקרה כזה, הדבק סילואט חדשה במקום שונה, התחבר כרגיל. אם לא יצאה טיפה שמנה, בצע פריים (או בולוס) כשהצינורית מנותקת מהגוף ובדוק שיוצא אינסולין מהמחט. אם יוצא, סימן שהאתר בו תקועה הסילואט לא מתפקד, החלף סילואט. אם לא יוצא, זו הסיבה לבעייה, ברר למה לא יוצא. אינני מכיר את החיבור המתנתק שבאמצע הצינורית ולכן לא אוכל ליעץ לגביו. ספר לנו מה מצאת. בהצלחה, גלעד

p7m13

New member
חשבת כבר לעשות את השינוי?

ולעבור ל-Quick set? אני מכיר כאן לפחות מנהלת פורום אחת (ויחידה) שסבלה מהמון בעיות עם הסילואט, ולאחר שמישהו סיפר לה על ה-Quick Set היא החליפה והבעיות נעלמו להן.. המון בעיות של אי התאמה, נזילות וחסימות למינהן יפתרו לך. את יכולה לבקש מנציגת המכירות של אגנטק דוגמא או שתיים לניסיון, אני מבטיח לך שלא תרצי לחזור לאחור.

../images/Emo45.gif אכן

עם הסילואט היו לי המון בעיות היא היתה נסתמת - ממש הכנסתי מחט חזרה לקנולה שהוצאתי מהגוף וגיליתי מוצקים - שהרופאים והאחיות טענו שזה לא אפשרי- אמנם לא יצא מצב של אינסולין מאמצע המחט
אם אני מבינה נכון זה כאילו יש חור בצינורית? לא כול-כך ברור לי העיניין. בכל מקרה p7m13 שיכנע אותי לנסות את הקויק סט ומאז אני רק איתו ( עם הקויק סט מה חשבתם
) המעבר לקויק סט פתר את מרבית הבעיות - היום למען האמת אני אפילו לא משתמשת באקדח ההזרקה כי פשוט הפרפרית מתחברת בצורה הרבה יותר טובה וגם פחות כואבת ידנית.

מה זאת אומרת "לא משתמשת באקדח

ההזרקה" ? אין את מכניסה את הפרפרית לגוף ידנית בלי המכשיר המיוחד להחדרה ???

פשוט מאוד כמו שזה נשמע

מורידים את המדבקות ומחדירים את המחט - מאז שאני עושה ככה הרבה פחות כואב וגם טפו טפו טפו
לא השתחררה לי הפרפרית. באקדח המדבקה לפעמים נתפסת בשולים וההחדרה לא טובה

גם אני

מחדירה את המחט ידנית - יש לי משאבה מסוג דנה כך את יכולה להחליט היכן להכניס ולהוציא המידה שזה כואב ולהכניס שוב.

shay10000

New member
QUICK SET

צריך לקחת בחשבון שזוית חדירה של הQUICK SET היא 90 מעלות וכניסת האינסולין לתוך הגוף ישירה, בסילואט יש בעיה של קיפול הקנולה. גם לי היו בעיות של ספיגת האינסולין,עם הquick set הבעיות נפתרו, לא סימנים, ולא בעיה ספיגה.וחזרתי לצריכה רגילה של אינסולין במקום הביזבוז והאי נוחות של הסילואט

pizza

New member
יי

למען האמת זה נשמע קצת מפחיד וכואב הקויק סט וכל הענין של אקדח הזרקה. במיוחד שיש מקרים שקים שטף דם מתחת לעור ואופן ידני יותר קל לשלוט על החדירה של המחט ולהוציא באמצע אם כואב.

shay10000

New member
כואב?

קחי טפוז, בדקי שהקליפה קשה, קחי מזרק אינסולין, דקרי את הטפוז, תרגישי באיזה קלות המחט נכנס בפנים, בדרך כלל זה לא כואב גם בגופינו, המזרק אוטומתי זה עניין של הרגל, סימנים כחולים יכולים לקרות גם בזריקה רגילה של מזרק או עט.הדקירה גם ידנית וגם אוטומתית היא בת רגע, לא מחדירים לאט לאט, אם עושים את זה לאט בטח יכאב, מאוד.

הרבה פחות כואב מהסילואט

מכיוון שהמחט הרבה יותר קצרה ועדינה - איך אתה מחדיר את הסילואט?

למעלה