שאלה חשובה

miki242

New member
שאלה חשובה

התחלתי קורס למוקדן טלפוני וחתמתי על חוזה שבו צויין כי אני עובד חברה מיום תחילת הקורס וזכאי לשכר מינימום כמו כן צויין בחוזה שבמידה ואעזוב את מקום העבודה לפני תום 6 חודשי עבודה אהייה מחויב בתשלום על סך מחצית משעות ההדרכה עזבתי את הקורס אחרי שבועיים מכיוון שמצאתי עבודה טובה יותר בשיחה עם החשב הוא אמר שאינני זכאי כלל לשכר בגין העובדה שלא עבדתי בחברה אלא רק הייתי בקורס האם הוא צודק והאם אני זכאי לתשלום עבור הימים ששהיתי בקורס מינוס תשלום הקנס מכיוון שעזבתי לפני 6 חודשים עליי לציין שבחוזה אין שום סעיף המונע עזיבה במהלך הקורס תשובתכם תודה

אורום

New member
אתה זכאי לשכר על ימי הקורס

כמו כן אינך חייב לשלם קנס לחברה.

miki242

New member
לאורום --- מה הלאה??

האם אני הולךף לבית דין לעבודה , בית דין לתביעות קטנות , להסתדרות? מי יכול לעזור לי ושלא יעלה לי כסף כי גם אם הם לא יורידו לי את " קנס העזיבה " זה מסתכם ב- 1200 ש"ח תודה לך על העזרה

אורום....

נראה לי שאתה טועה ומטעה!! מיקי התחיל קורס. במידה ועזב עליו להחזיר את עלות הקורס והיא בוודאי גבוהה יותר משכר שבועיים. זו הסיבה שהוא חתם על התחייבות ל-6 חודשי עבודה. ראה זאת מהצד השני. המעזיק ארגן קורס. דאג למרצים, עזרים וכד'. הקורס נבנה על מינימום משתתפים. והנה אחד (או יותר) קם ועוזב. מה על הנזק הנגרם לחברה??

ריטושית

New member
לפי מה ידוע לי...

אתה אמור לשלם את הקנס רק אם עזבת את מקום העבודה לאחר סיום הקורס ולא במהלכו... לפחות בכל מקומות העבודה שלי זה היה כך. כל עוד שלא סיימת את הקורס , ז"א לא העבירו לך את כל החומר הנלמד, אתה לא אמור לשלם אפילו חלק מהקנס. עצתי לך: תפנה להסתדרות העובדים הקורבה לביתך או אפילו באנטרנט אם תמצא ותשאל אולם. הם יודעים את הדברים האלה יותר טוב מאיתנו.

למעלה