שאלה חשובה

asaf732

New member
שאלה חשובה

ברצוני לדעת תרגילים שאפשר לבצע בבית (לא במכון כושר) לחיזוק שרירי גב תחתון ובטן . בתודה מראש. אסף.

Darklos

New member
אד-פאק לא בדיוק תרגיל אבל מכשיר בידי לעבודה על מה שביקשת: יש כזה דבר בערוץ הקניות (21) שנקרא אד-פאק: גלגל עם קפיץ שאתה לוקח את הגוף קדימה והוא מחזיר לך אותו לאחור. זה עובד על בטן (כל הישר בטני), גב תחתון (לא יודע איך קוראים לזה, הכוונה לחלק התחתון של הגב), ידיים אחוריות (גם לזה לא יודע איך קוראים, הכוונה לחלק האחורי של הידיים). אני קניתי אותו בקניון מלחה בחנות של מגה (רשת מוצרי מזון - סופר), יותר נכון קניתי חיקוי שלו (השם שונה ויש בו מונה שמראה לי כמה זמן אני עובד, כמה חזרות עשיתי, כמה קלוריות ספרתי, ועוד משהו שאין לי מושג מה הכוונה בו), המכשיר עולה בערוץ 200 ש"ח (אם אני לא טועה) ובמגה קניתי ב-50 ש"ח בערך.. מומלץ לפני העבודה עם המכשיר לעשות קצת כפיפות בטן ולאחר מכן לעבוד עם המכשיר במשך 3 דקות (המלצה של הערוץ זה בלי הכפיפות, אבל המלצה שלי עם הכפיפות משום שהמכשיר פחות אפקטיבי בלעדיהן), או לעבוד במשך 6 דקות בלי הכפיפות. בהתחלה תרגיש שהמכשיר עובד על הכל חוץ מעל הישר בטני (הקוביות) אך לאחר כמה שימושים במכשיר (3-4) כבר תרגיל את הבטן.. אם שכחתי משהו או טעיתי במשהו - סליחה, אך אין לי כח לבדוק שגיאות בהודעה, בכל-מקרה אשמח לתיקונים..

לא יעיל...

זה לא יעיל לפיתוח שרירי הבטן. אולם אם ניישר רגליים ונבצע את ה"הרחקה" עם גב ישר, הבטן תעבוד בצורה חזקה יותר. אגב, ניתן להוסיף משקל על הגב ואז זה באמת משהו מצויין לבטן! (עובדת כשריר עיקרי, שריר מייצב והגו התחתון תומך בה ומתחזק בו זמנית גם הוא)... זה לא מכשיר לשריפה קלורית. כמה קלוריות כבר שורפים בשימוש במכשיר כמו זה?

Darklos

New member
50-70 בדרך-כלל שורפים 50-70 קלוריות, תלוי כמה מחזורים עשית.. ועל מה אתה מסתמך בזה שאתה אומר שהמכשיר לא יעיל? מחקר שעשית או שעבדת עם המכשיר ושמת לב שאתה לא מרגיש שהמכשיר עבד לך על משהו חוץ מהאצבעות בידיים (ככה באמת מרגישים בפעמיים-שלוש הראשונות, חח)? בכל-מקרה, מה שהמכשיר הזה עושה זה לוקח את הגוף שלך קדימה ואחורה וכך הוא מכווץ את שריר הישר בטני (עובד גם על האלכסוניים אם עובדים איתו לצדדים) כך שבעצם הוא מבצע פחות או יותר את אתה פעולה כמו כפיפות בטן רק עם גוף הפוך וצורה קצת שונה של שימוש.. אני לא יכול לאמר בוודאות שאני צודק, אך אני מניח שבכל-זאת יש משהו בדברים שלי ואני מעדיף לחכות לתגובה של איש מקצוע או אדם שמבין יותר בנושא..

בשלוש דקות 50?! אין סיכוי...

אולי בחצי שעה, וגם זה קשה לי להאמין. זהו, שזה לא כמו כפיפות בטן, אין בכלל כיפוף כמעט בעמוד השדרה, ולכן הכיווץ והעומס על הישר-בטני (רקטוס אבדומינליס) הוא זניח ולא יעיל. כן, יש לי את המכשיר הזה בבית. התפתתי לקנות במגה-ספורט, אמנם בלי המונה. זה נקרא בלי המונה בשם AB-SLIDE... הייתי עושה עליו הרבה זמן, לעיתים אפילו שעה - אך לא יעיל
בכפיפות בהתנגדות מחזקים הרבה יותר טוב את הבטן, עם התנגדות מספקת טובה יותר, ומרגישים אותה בצורה חזקה יותר. העומס בגלגלת הוא זניח, זה הכל (אלא אם כן עושים הרבה זמן, כמוני למשל שהייתי עושה שעה בערך). בכפיפות בטן, העומס על הבטן הוא גדול - במיוחד עם יש התנגדות שלילית/משקלית.

Darklos

New member
אם אתה אומר הצלחת לשכנע אותי.. בכל-מקרה בפעם השלישית-רביעית שלי במכשיר אני כבר הרגשתי את הבטן שלי עעובדת, אבל אני לא עובד איתו הרבה בזמן האחרון כיוון שאני מעדיף כפיפות בטן.. בינתיים עדיין אשמח לראות תשובה של רמי בנושא המכשיר הזה..

למעלה