שאלה חשובה...

wantbaby

New member
שאלה חשובה...

אני ובעלי מנסים להכנס להריון כבר קרוב לשנתיים וחצי, הבעיה התגלתה אצל בעלי בזרע. ניסינו טיפולי הזרעה עם השבחה בליווי כוריגון ועברנו לטיפול הזרעה השבחה + גונל - לאחר 3 נסיונות בטיפול האחרון (גונל), הרופא שלנו טוען שכדאי לנו לעבור ל - IVF מאחר והסיכוי קטן לדעתו לאחר 3 נסיונות בטיפול הנוכחי, שאלתי: האם כדאי לדעתכן להמשיך בכל זאת לנסות את אותו הטיפול עוד מספר פעמים לפני מעבר לטיפול היותר קשה למרות הסיכויים הקטנים? אני מאוד חוששת ממעבר לטיפול IVF מה גם שנראה לי שאצטרך להפסיק לעבוד במקום עבודתי הנוכחי שדורש ממני מאמץ רב אם אעבור לטיפול יותר דרסטי. מה דעתכן? האם החששות שלי מוגזמים???

מה חומרת הבעיה בזרע ?

אצלנו גם כן יש בעית זרע (בינוני עד חמור - עשינו כמה בדיקות וזה משתנה) והופננו ישירות ל IVF עם איקסי . לדעת הרופא שמילא לנו את הטפסים לועדה לאישור IVF לעבור את כל שלבי ההזרעות יהיה בזבוז זמן . אבל כבר שמעתי שיש רופאים שהם בגישה אחרת וכן מנסים הזרעות לפני שפונים ל IVF גם עם בעיות זרע חמורות משלנו. אז לדעתי האישית אחרי שנתיים וחצי של נסיונות + כמה נסיונות הזרעה שלא מצליחים צריך ואף רצוי "לעלות כיתה" להפריות. לגבי עבודה - טיפולי הפריה לעומת הזרעות -אין הרבה הבדל ואין שום צורך לעזוב מקום עבודה בגלל זה , מלבד העובדה שבהפריה שואבים החוצה את הביציות ומפרים אותם במעבדה , ומדובר ביום אחד בלבד , ואחר כך יש את ההחזרה שזה בדיוק כמו הזרעה . כל השאר זה אותו דבר - זריקות +מעקב עם בדיקות דם ואולטרסאונד . אז לשאלתך האם החששות שלך מוגזמים התשובה שלי -כן
, אין לך מה לחשוש , השד אינו נורא בכלל ,גם אני עובדת במקום שדורש המון שעות ועבודה מאומצת וזה לא מפריע . המון המון בהצלחה שיהיה המון המון בהצלחה .

מה נחשב לבעית זרע חמורה ?

סליחה על השאלה, אבל סתם רציתי לדעת אם גם אנחנו לא מבזבזים את הזמן בהזרעות... מאיזה ערך זה נמוך או ממש חמור ?

לפי ספרים ../images/Emo63.gif

של בן רפאל (המדריך המלא לפריון) עמ´ 93 - מתחת ל-5 מיליון תאי זרע לא מקובל להתעכב בטיפולים מיותרים ולפנות כמעט ישירות להפריה חוץ גופית בשיטת איקסי. לפי הספר פויות הגבר של תמר לובלין טננבאום - עמ´ 83 - זרע של בין 10-20 מיליון למ"ל נחשב מתון , 5-10 בינוני , פחות מ-5 מילון נחשב חמור . כאמור מדובר פה רק על ריכוז תאי הזרע ולא מדברים פה על גורמים נוספים כמו מורפולוגיה ותנועתיות שיכולים גם כן לשחק תפקיד חשוב בנוסף למיעוט תאי הזרע.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

קשה לתת המלצה מאחר ולא כתבת מה בדיוק מצב הזרע. עקרונית אני בעד למצות קודם טיפולים מתונים יותר, גם אם זה קצת "בזבוז זמן". אייל של שלומי ואסנת נולד כתוצאה מהזרעה ללא הורמונים אחרי מספר טיפולי IVF כושלים, ושם היה זרע ממש אבל ממש לא מוצלח (אם לצטט את אסנת זה היה "זרע דפוק"
). כך שאם את מרגישה שאת רוצה למשוך עוד קצת, תדעי שבכל זאת יש סיכוי. לא ברור לי למה תצטרכי לעזוב את מקום עבודתך, עם קצת רצון טוב ניתן לשלב טיפולים בכל עבודה, והרי הרעיון הוא בכלל להצליח בטיפול הראשון וזהו
. שיהיה בהצלחה נועם

wantbaby

New member
../images/Emo142.gif תודה על התשובות המהירות!!!

בעיקרון, ריכוז הזרע אצלנו מגיע ל - 14 מיליון עם תנועתיות נמוכה כך שזה עדין לא חמור מאוד , אבל העובדה היא שלמרות שהרופאים טוענים שהבעיה אצלנו יחסית לא חמורה אנחנו מנסים כבר כשנתיים וחצי להכנס להריון ללא הצלחה... זאת למרות שבמהלך הנסיונות שלנו להכנס להריון (תוך כדי מהלך הטיפולים)נכנסתי להריון דווקא במהלך חודש ללא טיפולים בכלל, אבל גם עברתי הפלה טבעית בחודש השני להריון לצערי, ומאז שוב אנחנו מנסים. מה שנורא הוא שמסביבנו כולם נכנסים להריון בכזו מהירות שזה פשוט לא יאמן!!! בכל מקרה רציתי להודות לכם על התשובות המהירות, הצלחתם לעודד אותי קצת!!!

למעלה