שאלה חשובה לי אליכם

דקרון

New member
שאלה חשובה לי אליכם

בן דודי הכיר בחורה למטרת נישואין והם חברים הבחורה סיפרה לו שאמא שלה חולה בסרטן השד וגם אמא של הבחור בן הדוד נפטרה בגיל צעיר מסרטן השד במשפחה שלנו אומרים שיש סיכון שיתחתנו כי הילדים עלולים להיות חולים בסרטן השאלה שלי היא האם יש אמת וסיכון שיתחתנו בינהם כי הילדים עלולים להיות בעלי סיכון גבוה ולקבל את המחלה ? אם זה לא הפורום הנכון אשמח לקבל את שם הפורום הנכון אליו צריך לפנות יום טוב לכולכם

OHAVA

New member
תשובה

אולי יש להם גם שכן שנהרג בתאונת דרכים כי אולי זה יוכל לקרות גם להם.

דור שני

היי דקרון. ברוך הבא לפורום שלנו. וזה בהחלט מקום שאפשר להעלות שאלה כזו. סרטן השד הוא אחד מהסוגים שעלולים לעבור בגנים. ואפשר כיום לעשות בדיקה גנטית כדי לבדוק אם אחד מהם נושא את הגן המעלה את הסיכוי לחלות בסרטן, כי גם אם מישהו נושא את הגן זה לא אומר שהוא יחלה וגם אם נולדים ילדים לאותו זוג זה לא אומר שהם יעבירו לו את הגן. עד כמה שאני זוכרת, מי שיש אצלו סרטן בעל סבירות גבוהה לעבור בגנים זכאים לעבור את הבדיקה הגנטית ללא תשלום או עבור תשלום סמלי כי נדמה לי שהיא לא בסל הבריאות. בכל מקרה, אם זו שאלה שמטרידה אותם, באגודה למלחמה בסרטן אפשר לברר את הטלפון למקום שמקבלים ייעוץ גנטי. שיהיה להם בהצלחה והמון בריאות ואושר. גלי

דקרון

New member
תודה ציפור לילה , אשמח לעוד תשובות

וגם אתקשר לאיפה שכתבת או שאתן לבן דודי את המספר שיברר בעצמו כל הסיפור הזה מלחיץ אותם

דקרון

New member
כתבה נחמדה בעברית שמצאתי בנושא

גנטיקה: למה חשוב לדעת במה חלתה הסבתא שלך גנטיקאים מאמינים שכל אדם צריך לבדוק איזה מחלות נפוצות במשפחתו כבר כמה דורות, ולבנות לפי המידע הזה 'אילן מחלות'. זה מאפשר אבחון מהיר ומתן טיפול מונע. מרתה פרליס בת ה-56, למשל, שבמשפחתה יש חולי לב, סוכרת וסרטן, מקפידה לעבור בדיקות לגילוי מוקדם ועוקבת אחרי בריאות בתה ונכדה

mirail

New member
תשובה לשאלה

דקרון בוקר טוב, קראתי את השאלה שלך ואני מעריכה את דאגתך לבן דודך ולבחורה. חיפשת באתרים על מחלת הסרטן ומצאתי אחד שאתה יכול להיעזר בו. אני אתן לך את הכתובת שהיא: www.cancer.org.il. בהתחלת הדף תלחץ על שאלות ותשובת. תקבל עמוד עם שלושה טורים. בטור השמאלי תלחץ על כללי, ותקבל רשימת שאלות. תלחץ על השאלה: "מה הגורמים למחלת הסרטן?" ותמצא תשובה שאולי היא מה שאתה מחפש. אני אנסה לבדוק בעוד אתרים ואם אמצא משהו אני אשלח לך. אתה גם יכול להיכנס במנוע חיפוש ולבדוק. תרשום את המילה "סרטן" ותקבל מלא אתרים. מיריל

דקרון

New member
צהריים טובים מיריל

בדקתי באתר שרשמת ומצאתי מידע נכבד אמנם אין תשובה חותכת אבל יש השערות והמוטו שם הוא שהם או ילדיהם בדרגת סיכון גבוהה יותר לחלות במחלה אם כי לא מחייב שהם יחלו בה. תודה לך

T r i l i a n

New member
נשמע לי קצת מוגזם...

אני לא מהפורום, סתם אחת שמציצה מהצד. אבל בינינו - זה סרטן השד. כלומר אם יוולדו להם בנים ולא בנות - בכלל לא רלוונטי. חוץ מזה - סרטן השד זה משהו שיש לכל אישה שמינית בערך, גם להמון נשים שאין להן קרובות משפחה שחלו. זה מחלה עם סיכוי החלמה גבוהים. לוותר על זוגיות ואהבה בגלל זה?

BIG BIRDI

New member
לא לגמרי נכון...

היי, גם אני לא מהפורום אבל רציתי להגיב בקשר למה שאמרת... סרטן השד היא מחלה שאומנם נפוצה ביותר בקרב נשים אך ישנם גם גברים שחולים במחלה! ולכן העניין רלוונטי גם אם יש להם רק בנים ולא בנות.....

s i o n

New member
השאלה היא האם הוא באמת....

השאלה החשובה היא האם הוא באמת , באמת אוהב אותה? אם כן לדעתי הוא צריך להתחתן איתה ולחיות איתה גם אם קיים סיכון שהיא תקבל את המחלה, ואם לא זה סימן שהוא לא מספיק אוהב אותה....

דקרון

New member
sion מדובר על הילדים שלהם ולא עליה

הם יחיו באושר אבל אולי הילדים שלהם יקבלו את המחלה כי האמא של כל אחד מהם חלתה בסרטן השד

rubber duck

New member
שאלה חסרת משמעות

ההורים של אבי נפטרו מסרטן אח של אבי נפטר מסרטן אני בוגר סרטן אבא של אשתי חולה סרטן האם היה עלי לפרק מערכת זוגית נהדרת בטרם מומשה לנשיאין בגלל סיכוי כלשהו שילדינו יחלו מתישהו כן אני מקווה שילדי ( כשיהיו לי ) יהיו בריאים אבל החיים לקוחים אותנו למקומות שונים ומשונים במקום לחתוך אהבה על פרט קטן נותנים לאהבה את הכל ומתמודדים עם החיים ( המתנה שקיבל כל אחד ואחד מאיתנו ) שרון

נאן

New member
לחזק את מה שכתבהברווז../images/Emo24.gif

הברווז צודק. ואני רוצה לחזק את מה שהוא כתב, בקשר לסרטן השד גם אם אני לא נשאית של הגןולמרות שסבתא רבא שלי חלתה בסרטן וסבתא שלי כרותת השניים(הסרטן תקף פעמיים כל פעם בשד אחר בהבדל של 20 שנה) יש תמיד את 10 אחוז שאולי הבנות שלי יהיו בסיכון שתקבלנה את סרטן השד. זה הקו שהנחה אותי לפני שחליתי בסרטן הזה. אין טעם להוריד שד או שדיים. כדי למנוע את סרטן השד.ומקוה שינחה את הדורות הבאים לא להפסיק ליצר ילדים. על כל גנטיקה יש עוד אחוז שאפשר לחלות בסרטן שום דבר לא מוכח כנכון עדין. נכון שזה מפחיד כשנשאים של גן שעלול לפגוע בעתיד. ולא רק גן לסרטן. אנחנו חיים פעם אחת ולוקחים סיכונים גם בלחצות כביש סואן. אני כל הזמן קיטרתי שהתחתנתי מוקדם מידי ולא הספקתי כלום בעצם. היום אני שמחה שיש לי ילדים כי אחרים כבר לא יהיו פס היצור הופסק. לפי הסטיסטיקה אוף אני שונאת את המילה הזאת. כולם במשפחה נעלמים מהר או מסרטן שד או מבעיות לב זה אומר שנפסיק לחשוב מראש לא להתחתן ולהביא ילדים? כי מתפגרים אצלנו מהר מידי? נאנוש

Gali1973

New member
השאלה הנצחית-תורשה או סביבה

שאלה זו נדונה רבות במדעי החברה ואני מניחה שגם במדעי החיים. בקצרה אענה-שלתורשה ישנו משקל מסוים, אבל בל נשכח את השפעות הסביבה שמפעילות או מעכבות את פעולת הגנים. תשובה מדויקת לגבי הסבירות יוכלו לקבל רק ביעוץ גנטי. אבל אומר לך רק שלא ניתן לחיות את חיינו בצל הפחד ! וזה תקף בכלל ולא רק לשאלתך.

לדעתי....

דקרון החיים שלנו, של כל בני האדם, מזמנים לנו דברים רבים שלא ציפינו להם. אף אחד לא יכול להבטיח לך שום דבר שנוגע בעתיד שלך, ואם יבטיח, לא יוכל להיות בטוח שאכן מה שהובטח יתקיים. החיים שלנו יכולים להיות הדבר הכי טוב שיש בעולם, אם רק נטרח לעשותם כאלה. אהבה ומודעות הם הכלים הכי חשובים בשביל להגיע למיצוי החיים הללו על צידם הטוב ביותר. אם לזוג המדובר יש את האהבה ואת המודעות לכך שצריך למצות את החיים, גם הסיכוי שהם יחלו במחלה קשה כלשהי, לדעתי, נמוך ביותר, כך שאני ממליצה לכל המשפחה שלכם לברך את הזוג המאוהב מכל הלב ולמצות את החיים. אני ממליצה על כך גם לך, ולכל בני האדם. אור ואהבה, אילת.

אני מבינה את החששות..

אני באה ממישפחה מסורטנת,לשני ההורים שלי היה סרטן וכל שנתים מת לנו עוד מישהו אבל הדור הצעיר אצלנו לא חשב לרגע לא להתחתן או לא להוליד,צריך להמשיך בחיים למרות הסיכון. שלכם חנה גונן

למעלה