שאלה חשובה אם אפשר תשובה מהירה בבקשה

שאלה חשובה אם אפשר תשובה מהירה בבקשה

אני שוכרת דירה אני גרה בה כבר כ 8 חודשים בברז במטבח היה נזילה ועכשיו הידית לא עובדת ובעל מקצוע אמר שצריך להחליף את כל הברז יש לציין שהברז בן 10 שנים כבר על מי חלה החובה לשלם בדמי התיקון? ועוד שאלה ישנם בבית תיקוני חשמל שאני כבר מבקשת מבעלת הבית לסדרם כבר 8 חודשים שאין הענות מצידה לנושא מה באפשרותי לעשות??? דחוף ביותר אודה לתשובה.....

לא הבנתי מדוע

אחרי 8 חודשים זה הפך היום לדחוף ביותר. בכל מקרה ובמידה ולא נקבע אחרת בהסכם השכירות, האחריות והחובה לתיקון ליקויים הנובעים מבלאי סביר חלה על המשכיר. כך שאם קלקול הברז או נושא החשמל אינם נובעים משימוש לא סביר או רשלני שלך, האחריות לתיקונם היא על המשכיר. מציעה לשלוח מכתב בדואר רשום ולהתריע שאם הקלקולים לא יתוקנו בתוך X ימים, תתקני ותשלמי מכיסך ולאחר מכן תתבעי הוצאותיך.

דה דחוף

בגלל שזה לא הפך דחוף ביום אחד אני כבר 8 חודשים רודפת אחריה שתסדר ואין הענות מצידה ומכיוון שאמרתי לה שאני מביאה איש מקצוע שיתקן ואני אקזז לה את זה מהשכירות אני רוצה לדעת אם מבחינה חוקית זה מותר לי(כי היא אומרת לי כל הזמן "מחר אני אדאג" והמחר הזה זה כבר 8 חודשים נסחב והמחר הזה לא מגיע) ואם כן אז מחר בבוקר אני כבר יזמין בעל מקצוע אבל האם זה סביר ש8 חוד' אני צריכה לרדוף אחר בעלת הבית שתתקן לי את הדברים שבעצם הבטיחה לעשותם כאשר הגעתי לשכור את הבית??? אני חושבת שזה חוצפה שאני צריכה לרדוף אחריה בשביל הדברים האילו אני גרה פה בתשלום ולא בחסד של אף אחד. ענייני החשמל זה לא שימוש לא סביר ורשלני זה דברים שבטיפשוטי סמכתי עליה שתתקן אותם וניכנסתי לגור פה לפני סידורם .. לדומא גוף החימום של הדוד היה שרוף היא ידעה על כך ולא סיפרה לי למזלי נכנסתי לדירה בקיץ כך שהדוד שמש פעל ובתחילתו של החורף כשהייתי צריכה דוד לחימום המים (יש לי 2 ילדים קטנים) הייתי צריכה לרדוף אחריה חודש שתתקן אותו.זה נראה לי ממש חוצפה ולא סביר.... בכל מקרה שאלתי היא אם מבחינה חוקית אני יכולה להזמין בעל מקצוע ולקזז לה את התשלום מהשכירות??? תודה.

כפי שעניתי

תתני לה התראה בכתב. לעניין הקיזוז - אם לא נכתב בהסכם במפורש שזה אסור, אז אפשר לקזז (תשמרי כמובן על החשבוניות).

שלום שוב.

יש לי שאלה החלונות במטבח אינם אטומים וכשיורד גשם נכנסים משם מים.ובכלל בקור זה כאילו החולונות פתוחים בעלת הדירה ידעה על כך אבל אינה טרחה לספר לי כאשר סגרנו על הסכם השכירות. האם היא צריכה לסדר את זה או שיש לה זכות לאמר לי שלא.ואציין שוב שהיא לא ידעה אותי מההתחלה וזה לא דבר שאפשר לראות כלומר רק כשיורד גשם ואני נכנסתי לדירה בקיץ. אודה על התייחסותכם.

אוסיף ואציין

שכשפניתי לבעלת הבית היא אמרה " אני חייתי כך שנים מה הבעיה?"

אני לא יודעת.

זה נשמע לי קצת קטנוני. אפשר לאטום עם סרט מתאים ולסגור עניין. לא על כל דבר צריך להתוכח או לחפש את המשכיר. בכל אופן, אם הבעיה ממש חמורה או את ממש עומדת על כך, כנראה שחובת התיקון היא על המשכיר.

זה ממש לא קטנוני

מכיוון שאורך החלונות במטבח הוא כ 4 וחצי מטר והגובה שלהם הוא מטר וחצי אני לא כזאת שעל כל פיפס רצה לבעלת הבית אבל כעת בחורף זה קריטי יש לי 2 ילדים קטנים בבית והקור נכנס לדירה ולאטום את זה כמו שצריך זה עולה כ 200 שח בערך אני ביררתי כי רציתי לעשות זאת בעצמי . אם אני חיה בלי חשמל בחדר שינה(אין אפילו בית מנורה בחשמל)כי בעלת הבית 7 חודשים אומרת שטתפל בזה אז אני ממש אבל ממש לא קטנונית אבל תודה בכל זאת על התשובה.(ואין לי בעל שיכול לטפל בדברים האילו אני גרושה + 2 ילדים קטנים) ...

למעלה