אמא של ענת1
New member
שאלה וגם המלצה
השאלה: אפיתי לשבת את עוגת השוקולד שפורסמה פה, זאת עם 2 חבילות שוקולד, 5 ביצים, שמן וכמה כפות קמח... בפעם הראשונה שהכנתי יצא מעולה. הפעם , חלק מהעוגה היתה אפויה כמו שצריך וחלק היה לו מרקם של מוס. האמת, אני מאוד אהבתי אך ענת העדיפה שזה יהיה אפוי כמו שצריך כמו עוגה. מישהו נתקל בבעיה הזאת עם המרשם הזה? אולי צריך לאפות עוד קצת? המלצה: לאחר שהכנתי מספר פעמים את הפינקייקס שהופיעו כאן בפורום החלטנו שהם לא טעימות - עיקר הבעיה הייתה המרקם דמוי גומי. פתאום חשבתי למה שלא אנסה את המתכון שאני מכינה כבר שנים לכל בני המשפחה רק בשינוי הקמח. אז כך עשיתי ויצא מעולה. ענת לקחה לאולפנה וחגגה. אז הנה המתכון: 1 כוס קמח מרמולייט 1/2 כוס קמח אורז לבן 1 חבילה אבקת אפיה 1/4 כפית מלח 3 כפות סוכר 1 ביצה 1/4 1 כוס חלב (אח"כ הוסיפו חלב עד לקבלת סמיכות רצויה) 3 כפות שמן ערבבו יחד את החומרים היבשים ואח"כ הוסיפו את הביצה, שמן וחלב. לערבב עם מזלג עד שיצאו כל הגושים. מצאתי שעם הקמחים האלו זה יוצא קצת סמיך מדי אז הוספתי עוד חלב עד שהגעתי לסמיכות הרצויה. בעת הטיגון (בטפלון אין צורך בשמן, מקסימום מעט פאם) נסו להשטיח כמה שאפשר כי כאשר עושים אותם עבים הם לא נאפים מבפנים. (כשעושים עם קמח רגיל, הסימן שהגיע הזמן להפוך הוא היווצרות בועות קטנות על פני החביתיה. כאן זה לא קורה אז פשוט יש לבדוק מלמעטה עם השחים ואז להפוך) יוצא בערך 20 פינקייקס קטנים. בתאבון!
השאלה: אפיתי לשבת את עוגת השוקולד שפורסמה פה, זאת עם 2 חבילות שוקולד, 5 ביצים, שמן וכמה כפות קמח... בפעם הראשונה שהכנתי יצא מעולה. הפעם , חלק מהעוגה היתה אפויה כמו שצריך וחלק היה לו מרקם של מוס. האמת, אני מאוד אהבתי אך ענת העדיפה שזה יהיה אפוי כמו שצריך כמו עוגה. מישהו נתקל בבעיה הזאת עם המרשם הזה? אולי צריך לאפות עוד קצת? המלצה: לאחר שהכנתי מספר פעמים את הפינקייקס שהופיעו כאן בפורום החלטנו שהם לא טעימות - עיקר הבעיה הייתה המרקם דמוי גומי. פתאום חשבתי למה שלא אנסה את המתכון שאני מכינה כבר שנים לכל בני המשפחה רק בשינוי הקמח. אז כך עשיתי ויצא מעולה. ענת לקחה לאולפנה וחגגה. אז הנה המתכון: 1 כוס קמח מרמולייט 1/2 כוס קמח אורז לבן 1 חבילה אבקת אפיה 1/4 כפית מלח 3 כפות סוכר 1 ביצה 1/4 1 כוס חלב (אח"כ הוסיפו חלב עד לקבלת סמיכות רצויה) 3 כפות שמן ערבבו יחד את החומרים היבשים ואח"כ הוסיפו את הביצה, שמן וחלב. לערבב עם מזלג עד שיצאו כל הגושים. מצאתי שעם הקמחים האלו זה יוצא קצת סמיך מדי אז הוספתי עוד חלב עד שהגעתי לסמיכות הרצויה. בעת הטיגון (בטפלון אין צורך בשמן, מקסימום מעט פאם) נסו להשטיח כמה שאפשר כי כאשר עושים אותם עבים הם לא נאפים מבפנים. (כשעושים עם קמח רגיל, הסימן שהגיע הזמן להפוך הוא היווצרות בועות קטנות על פני החביתיה. כאן זה לא קורה אז פשוט יש לבדוק מלמעטה עם השחים ואז להפוך) יוצא בערך 20 פינקייקס קטנים. בתאבון!