שאלה - השלמת משפטים

Gr1ffin

New member
שאלה - השלמת משפטים

למרבה הפלא, חבורה גדולה זו _______ על עצמה שהיא מקופחת. ________, אתה מוצא אותה בכל מקום שבו נחוצים ________. 1) מכריזה; אדרבא; מתנדבים 2) אינה מכריזה; להיפך; מתנדבים 3) מכריזה; להיפך; מסכנים 4) אינה מכריזה; אדרבא; מסכנים

Musi© Gi®l

New member
שאלה מוכרת ../images/Emo125.gif

ו- firebrand לא נורא
לא יסקלו אותך באבנים על זה.

Gr1ffin

New member
אוקי

התשובה הנכונה היא 2, העניין הוא שהגעתי אליה בצורה של נגעת נסעת, אני לא בדיוק מבין למה השאר לא נכונים. ז"א אני לא בדיוק מבין את הפירוש של אדרבא במשפטים האלה, כנראה שבכלל. לעומת זאת הבנתי למה 2 הוא נכון וסימנתי אותו. מישהו יכול להסביר לי למה השאר לא נכונים?

firebrand

New member
יש לאדרבה שתי משמעויות דומות

1. נהפוך הוא 2. יתר על כן לכאורה מדובר על שתי משמעויות שונות לחלוטין - אבל למעשה מדובר על דבר נורא ייחודי לאדרבה - שלא קיים בשום מילה אחרת שאני יכול לחשוב עליה כרגע. אדרבה היא בדיוק החיבור בין 1 ו- 2. ואתה בטח מכיר את הבדיחה. המורַה: יוסי, האם אתה יודע מהי המשמעות של הביטוי אדרבא ואדרבא? יוסי: וודאי! המורַה: האם אתה יכול להשתמש בביטוי במשפט? יוסי: אם שמך היה מינה, הייתי ממיין אותך. המורה: אבל יוסי, אתה יודע ששמי הוא זינה. יוסי: אדרבא ואדרבא! (אני יודע; זה כבר דורש סקילה
)

Gr1ffin

New member
תודה

זה מישב את הבעיה, בשאלה הזו אדרבא מכוון כ"ההיפך" מהמסקנה שעולה מהחלק הראשון של המשפט

firebrand

New member
בגלל הלהיפך

למרבה הפלא, חבורה גדולה זו מכריזה על עצמה שהיא מקופחת. להיפך, אתה מוצא אותה בכל מקום שבו נחוצים מסכנים. להיפך יכול להתייחס לשני דברים: - אם ההתייחסות היא ל"למרבה הפלא" - להיפך לא מתאים - כיוון שאין כאן פליאה - חלק א' וחלק ב' מתאימים. להיפך לא יכול להתייחס ל"למרבה הפלא". - אם ההתייחסות היא לכך שהיא מכריזה על עצמה שהיא מקופחת - אז חלק ב' היה אמור להיות ההפך מכך. גם זה לא מתאים.

למעלה